Makó-veréssel ismét élre került a Fradi

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 9. 17:50
Kiélezett, kemény mérkőzésen tartotta otthon a három pontot a Ferencváros együttese a Makóval szemben a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 14. fordulójában. Nagyon jól tartották magukat a vendégek, ám a rutinosabb zöld-fehérek végül 3-2-re nyerni tudtak. A fővárosi alakulat az utolsó hazai mérkőzésén elért győzelemnek köszönhetően ismét az élre állt a másodosztályban.


LABDARÚGÓ NB II, KELETI CSOPORT, 14. FORDULÓ:
FERENCVÁROS-MAKÓ 3-2 (2-1)
Üllői út, 3500 néző. Vezette: Arany Tamás – Kovács Péter, Schuszter Roland.
FERENCVÁROS: Williams – Fülöp, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Zsivoczky (Bartha, 74.), Morrison, Lamine, Fitos – Pölöskey, Shaw. Vezetőedző: Bobby Davison.
MAKÓ: Czirbus – Rakonczai, Magyar, Szamosszegi, Gévai – Podonyi, Molnár (Kulacsik, 46.), Varga (Csamangó, 81.), Bány – Schreiber, Maróti. Vezetőedző: Kolozsvári János.
Gólszerző: Zsivoczky (13.), Szkukalek (29.), Dragóner (53.) ill. Maróti (24.), Varga (48.)
Sárga lap: Lamine (25.), Pölöskey (77.), ill. Varga (79.), Podonyi (87.)

Önbizalommal várhatta a Ferencváros a Csongrád megyeiek elleni mérkőzést, hiszen Bobby Davison tanítványai az utóbbi két hétben feledtetni tudták az október közepén kiszenvedett három kínos döntetlent.

Először 3-0-ra intézték el a Baktalórántházát, majd legutóbb idegenben verték 1-0-ra Debrecen második számú csapatát. A két bajnoki közé pedig befurakodott egy igazán kellemes meglepetés : 2-1-re legyőzték az NB I-ben szereplő Kecskemétet a Ligakupában.

A tavalyi idényben a makóiak azt a bravúrt hajtották végre, hogy veretlenek maradtak a Fradi ellen. A hazaiak dolgát nehezítette, hogy eltiltása miatt csak a lelátóról szurkolhatott társainak a csapatba idén berobbant Tóth Bence. James Ashmore és Ferenczi István szintén nem bevethető még egy jó darabig, míg Lipcsei Péter hiánya már nem is kelt feltűnést a kilencedik kerületi csapatban.

A mérkőzés kezdete előtt a hangosbemondó tudatta a szurkolókkal, hogy hétfőn reggel, a klub hivatalos honlapján teszik közzé azon személyek névsorát, amelyeknek részük volt a Ferencváros NB I-ből kizárásában. Ám ez sem fűtötte fel annyira a hazai szurkolókat, hogy nagyobb számban kijöjjenek a mérkőzésre, mintegy háromezer-ötszázan tették tiszteletüket az Albert-stadionban.

A találkozó elején a makóiak igyekeztek diktálni az iramot, ám ez az állapot mindössze tizenhárom percig tartott. Ugyanis Zsivoczky Norbert szögletből szerzett – potyaízű – gólja egyből fellendítette a hazai csapatot és a szurkolókat is. Utóbbiak tettek róla, hogy ez a mérkőzés se múljon el a közelmúlt botrányának felemlegetése nélkül: transzparensen fejtették ki nézeteiket a határokon túl élő magyarság helyzetéről.

Nem tartott sokáig a zöld-fehérek öröme, ugyanis a 24. percben Maróti fejelt kapura, Williams pedig kiütötte a labdát, ám Arany Tamás játékvezető szerint már csak a gólvonalon túlról (1-1). Egyből a tetőfokára hágott a hangulat, nem bírtak magukkal a játékosok, három kisebb szabálytalanság is kakaskodásba torkollott.

A kedélyeket – legalábbis a hazaiak részéről – az addig indiszponáltan játszó Szkukalek Igor hűtötte le. A szlovákiai származású játékos remekül csavart körülbelül húsz méterről a hálóba, megszerezve ezzel a félidei vezetést a Fradinak.

A második játékrész is úgy indult, ahogy az első: makói nyomással, azzal a különbséggel, hogy ezúttal góllá érett a próbálkozás. Egy visszagurítást követően Varga Róbert gyönyörűen eltalált lövése vágódott Williams kapujának bal felső sarkába (2-2).

Dragóner Attila azonban tett róla, hogy a bíró és az ellenfél után ismét a sajátjaival foglalkozzon a hazai tábor. A rutinos hátvéd az egyébként rendkívül agilis Zsivoczky szögletét követően remekül csúsztatott a hosszú sarokba.

A következő percekben is a Fradi irányította a játékot, a fiatal Pölöskey például majdnem kettőre növelte a hazaiak előnyét, ám fejese a kapufán csattant. Ekkor már meddő mezőnyfölényben játszott az FTC, ám Bobby Davison fiai nem tudtak újabb ziccert kialakítani, ráadásul elvesztették karmesterüket, Zsivoczy Norbertet.

A végén még Bartha László és Pölöskey előtt adódott lehetőség, ám nem sikerült értékesíteni a helyzeteket. A Ferencváros így is győzött 3-2-re, és sikerével ismét az élre került az NB II Keleti csoprotjában.

EDZŐSZEMMEL:
Bobby Davison: - A futballistáim remekül játszottak, elégedett vagyok velük. Bírálhatnám ugyan a játékvezetést, ám ettől most eltekintenék. Zsivoczkynak Norbertnek egyébként szerencsére nincsen komolyabb baja, hátsó combizomhúzódás miatt kellett lecserélni.
Kolozsvári János: - Pontért jöttünk, és bár többször hibáztunk, összességében nem okoztunk csalódást.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu