Lyon: „Veszélyes a sebesült oroszlán…”

Szerző: shLétrehozva: 2009. december 8. 10:25
Kinek lesz igaza? Vannak, akik szerint most lehet megtréfálni a francia pontvadászatban hetek óta botladozó Olympique Lyont, míg mások szerint éppen ezért áll roppant nehéz feladat előtt a Bajnokok Ligájától szerdán este Franciaországban búcsúzó DVSC-TEVA. A magyar liga képviselője még nem gyűjtött pontot és Jean-Michel Aulas lyoni elnök szerint ez a záró körben sem jön össze, mert „veszélyes a sebesült oroszlán”.


Fotó: Kovács Anikó (archív)
A Loki már jól ismeri a hétszeres francia bajnok tudását, a budapesti tapasztalatok pedig a rémálom kategóriába illenek. Sajnos jól emlékezhetünk a Puskás Ferenc Stadionban történt „mészárlásra”, hiszen a liverpooli helytállás után bizakodott a debreceni szakmai stáb, a keret és a fanatikus szurkolótábor. Ehhez képest az OL 4-0-ra győzött, úgy, hogy gyakorlatilag félóra alatt padlóra küldte ellenfelét…

Most a szép BL-búcsú reményében lép pályára a magyar együttes, amelynek ellenfele fontos pontokat hullajtott már hazája bajnokságában. Már 22 gólt kapott, legutóbb vasárnap szenvedett 4-3-as vereséget a Lille vendégeként, pedig Lisandro Lopez triplájával 3-1-re vezetett.

„Nincs krízishelyzet, mindig a jó úton haladunk – jelentette ki magabiztosan az Olympique Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas. – Továbbra is harcolunk a bajnoki címért, a BL-ben már bejutottunk a kieséses szakaszba. A francia kupasorozatokban is érdekeltek vagyunk, nincs ok az aggodalomra. Természetesen nem örültünk a vereségnek, de biztos, hogy a szakmai stáb megoldást talál.”

De jó lenne, ha Claude Puel vezetőedző nem szerdán terelné vissza a helyes útra az együttest! Anyagi téren is jól járna a Debrecen a pontszerzéssel, hiszen egyelőre egy eurócentet sem keresett az UEFA-tól a csoportkörben. Igaz, a főtáblára kerüléssel már így is összejött 7,1 millió euró, de az 1 pont újabb 400 ezer, míg a szenzációszámba menő győzelem 800 ezer eurót érne.

Aulas nem foglalkozik a Lokival, természetesen arra összpontosít, hogy „fiai” ismét sikeresek legyenek.

„Szomorú lennék, ha már most aggódnunk kellene. Amúgy is, ismerik a mondást: a sebesült oroszlán gyakran és gyorsan odamar…” – jegyezte meg a francia klub első számú vezetője.

Aulas egyébként azt is hangsúlyozta: a bajnoki vereségek nem lesznek hatással a szakmai stáb összetételére.

„Természetesen csalódott volt Claude (Puel), hiszen mindent megtett a lille-i győzelemért. De megnyugtathatom, biztonságban érezheti magát, kitöltheti négy éves szerződését.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu