Liverpoolban vihart kavart Fergie könyve

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 24. 16:16
Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere szerint Sir Alex Ferguson, a rivális Manchester United legendás edzője nemcsak a régi értékeket sértette meg új önéletrajzi könyvében, hanem az etikettet is. A Pool trénere többek között azon háborodott fel, hogy Fergie öltözői titkokat árult el, azon meg pláne, hogy szerinte Steven Gerrard nem is olyan jó játékos.


 

Sir Alex Ferguson idén nyáron vonult vissza, miután 26 és fél évig ült a Manchester United kispadján, ahol többek között nyert 13 angol bajnoki címet, öt FA-kupát és két Bajnokok Ligáját, de még egy rakás egyéb trófeát is. Azóta befejezte önéletrajzi könyvét, ami a napokban került az üzletek polcaira.

A 69 éves mester kemény kritikával illette két volt játékosát, David Beckhamet és Roy Keane-t is. A kötet nem mindenkinek tetszett, ezért többek között élesen kritizálta Brendan Rodgers, a rivális Liverpool FC menedzsere is, mondván, hogy ami az öltözőben elhangzik vagy történik, azt talán nem kellene a nagyvilág elé tárni.

"Mindeki, aki a futballban dolgozik, pontosan tudja, hogy bármi hangzik is el zárt ajtók mögött az öltözőben, azt nem akarja máshol újra hallani. Ez életbevágóan fontos. Az ember ott kinyílik és őszintén bevall mindent, amit nem szeretné, ha más is hallana."

"Biztos vagyok benne, hogy a modern időkben ez egyre bonyolultabb dolog. Néhány éve még úgy éreztem, bármit el lehet mondani, de ez az időszak már elmúlt. A közösségi média térnyerésével és a technológia fejlődésével ez egyre nehezebb. Mindenestre én szeretném hinni, hogy még léteznek a régi értékek és az etikett íratlan szabályai, és tényleg van, ami zárt ajtók mögött marad, mert ott kell maradnia."

Rodgers azon is kiakadt, hogy Ferguson szerint Steven Gerrard, a Liverpool FC angol válogatott középpályása nem tartozik a legjobb játékosok közé. "Mindenki, aki látta, azt mondhatja, hogy ez már több mint durva. Éveken át néztem Stevent, és én is felismertem, hogy igazi éljátékos, de akkor lehet megtudni a legtöbbet, ha az ember együtt dolgozik vele. Én is akkor ismertem fel, mennyire profi. Óriási tehetség 33 évesen is, és ezt senki nem vitathatja."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sir Alex Beckhamről és Ronaldóról
Sir Alex Ferguson csütörtökön megjelenő önéletrajzi könyvében visszaemlékezett azokra az időkre, amikor David Beckham manchesteri pályafutásának befellegzett az ő irányítása alatt. Cristiano Ronaldo átigazolása kapcsán is...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ferguson: a "Hajszárító" ma nem működne
Sir Alex Ferguson, a Manchester United nyáron lemondott menedzsere szerint a híres "hajszárító"-módszer, amelyet 26 évig nagy hatékonysággal alkalmazott a játékosaival, ma már egyszerűen nem működne az öltözőkben, mert a mai...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"Ferguson nem volt jó edző"
Legalábbis a Queens Park Rangers rossz hírű középpályása, Joey Barton szerint, aki egy futballkonferencián fogalmazott úgy, hogy szerinte Sir Alex Ferguson remek menedzser, viszont rossz edző volt. Szavaiért már délután...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu