Ferguson: a "Hajszárító" ma nem működne

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 15. 20:10
Sir Alex Ferguson, a Manchester United nyáron lemondott menedzsere szerint a híres "hajszárító"-módszer, amelyet 26 évig nagy hatékonysággal alkalmazott a játékosaival, ma már egyszerűen nem működne az öltözőkben, mert a mai futballisták túl törékenyek hozzá.


 

Sir Alex Ferguson nyáron állt fel a Manchester United kispadjáról, miután 26 és fél évet töltött ott, ami egyben a klub történetének legsikeresebb időszaka volt. Számos diadal és trófea a skót mester híres-hírhedt "hajszárító"-módszerének köszönhető, vagyis mikor a pluszmotiváció érdekében egyszerűen leüvöltötte az öltözőben játékosai fejét.

A módszer nagyon hatékony volt, mellyel a menedzser még a legnagyobb sztárjait is kordában tudta tartani, emlékezetes például David Beckham véletlen fejbedobása egy stpolissal. Bevallása szerint azonban ez a módszer ma már nem működne, mert a játékosok túl érzékenyek. Emlékezetes például, hányszor volt vitája a megsértődött Wayne Rooney-val is.

"Azok az emberek, akikkel én harminc évvel ezelőtt dolgoztam együtt, messze nem voltak ilyen törékenyek, mint a maiak - mondta Ferguson az ESPN-nek. - Ezt jó értelemben is mondom, mert a körülmények is sokat javultak azóta. Ma már nem jöhetnék ki úgy a sodromból egyes játékosokkal szemben, mint tettem azt régen."

"Egyszóval, ami nagyon domináns lett az angol futballban, az a különböző országokból jövő játékosok kultúráinak keveredése. A Unitednél szerintem van vagy húsz különféle nemzetiségű játékos, ez pedig kihívás, mert mindegyikükkel másképp kell foglalkozni. Biztosítani kell a kényelmes környezetet, mert nagy az eredménykényszer, egy edzőnek pedig a legjobbat kell kihoznia belőlük."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"Ferguson nem volt jó edző"
Legalábbis a Queens Park Rangers rossz hírű középpályása, Joey Barton szerint, aki egy futballkonferencián fogalmazott úgy, hogy szerinte Sir Alex Ferguson remek menedzser, viszont rossz edző volt. Szavaiért már délután...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ferguson nem jön vissza "takarítani"
Mivel David Moyes borzalmasan kezdte első idényét a Manchester United élén, ezért a fogadási irodák és a bukmékerek egyre nagyobb esélyét látták annak, hogy Sir Alex Ferguson visszatér a helyére "takarítani". Ahogy azt...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Murray, Ferguson és a Hajszárító
Szerdán Andy Murray kemény, ötszettes csatában legyőzte Fernando Verdascót a wimbledoni nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében. A meccs után a BBC riportere megkérdezte tőle, hogy az edzője, Ivan Lendl nem gondolkozott-e el még...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu