Ferguson nem jön vissza "takarítani"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 2. 09:37
Mivel David Moyes borzalmasan kezdte első idényét a Manchester United élén, ezért a fogadási irodák és a bukmékerek egyre nagyobb esélyét látták annak, hogy Sir Alex Ferguson visszatér a helyére "takarítani". Ahogy azt egyébként nagy elődje, Sir Matt Busby is tette 1970-ben. A skót szakember azonban elárulta, hogy ennek esélye sincs.


 

A bajnoki címvédő Manchester United hat forduló után a 12. helyen áll a tabellán, a csapat még soha nem kezdett ilyen pocsékul szezont a Premier League-ben, amire a koronát a West Bromwich Albion elleni hazai produkcióval tette fel a gárda (2-1-es vereség az Old Traffordon).

Ezért sokan már arról beszélnek, hogy Sir Alex Ferguson egy rövid időre visszatér a kispadra, és utódjával együtt dolgozva keverednek ki a hullámvölgyből. Sőt, fogadni is lehet erre. Egy amerikai televíziós interjúban azonban Sir Alex elárulta, hogy erre semmi esély.

"Nem érdekel egy újabb menedzseri munka, vagy hogy feltornásszam a Manchester United eredményeit - mondta Fergie. - A csapat jó kezekben van Moyes-nál. Remek lesz, higgyék el, ő jó edző. Rosszul járna bárki, aki pénzt tenne arra, hogy én visszatérek."

"Én már meghoztam a magam döntését, az időzítés pedig tökéletes volt. Most már nincs visszaút, új életem van. El akarok menni például a Kentucky Derbyre, a Melbourne Cupra (lóversenyek), a US Mastersre (golfverseny), és meg akarom látogatni Toszkána és Franciaország szőlőültetvényeit."

Ferguson azt is elárulta Charlie Rose műsorában a PBS csatornán, hogy annak idején, mikor megvásárolta a klubot, az orosz Roman Abramovics is megkereste, hogy üljön le a Chelsea kispadjára. "Egy ügynökön keresztül vették fel velem a kapcsolatot, de gyorsan mondtam, hogy hagyják is abba, mert erre semmi esély sincs."

A legendás menedzser megismételte és továbbra is fenntartja állítását, hogy nyáron Wayne Rooney átigazolási kérelmet nyújtott be a Manchester United vezetőihez, de azt is elárulta, egyszerűen lenyűgözi, ahogy a csatár most játszik, mert tele van erővel és lendülettel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"Mourinho szerint Ferguson elárulta őt"
Egy spanyol újságíró azt állítja most megjelent könyvében, hogy José Mourinho, még a Real Madrid edzőjeként teljesen kiborult, mikor a mentorának tartott Sir Alex Ferguson nem őt, hanem a "nyeretlen" David Moyes-t nevezte meg...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ferguson leghíresebb beszólásai
Sir Alex Ferguson, a Manchester United trénere ma reggel bejelentette szezon végi visszavonulását. Közel 27 évig dolgozott az Old Traffordon, és ennyi idő alatt számos beszólása, sőt, éles kirohanása volt, melyek máig...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: Sir Alex Ferguson befejezte
Szerda reggel bombaként robbant a hír, hogy Sir Alex Ferguson, a Manchester United 71 éves menedzsere szezon végén feláll a kispadról, ahol majdnem 27 évet töltött. Ezt később hivatalos közleményben ő maga is megerősítette....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu