Ferguson leghíresebb beszólásai

Szerző: SHLétrehozva: 2013. május 8. 14:22
Sir Alex Ferguson, a Manchester United trénere ma reggel bejelentette szezon végi visszavonulását. Közel 27 évig dolgozott az Old Traffordon, és ennyi idő alatt számos beszólása, sőt, éles kirohanása volt, melyek máig emlékezetesek. A SportHíradó összegyűjtött párat.


 

"Kicsit önteltnek tűnt, mikor iszogattunk a meccs után, de sokat segített, amikor egy üveg jófajta bort ajándékozott nekem" - ezek voltak Sir Alex Ferguson első benyomásai José Mourinhóról, a rivális Chelsea edzőjéről, akivel barátsága a mai napig tart.

"Dühös volt, valami nagyon felkavarhatta. Ki kell adnia a mérgét, és azután remélhetőleg ő is látni fogja, hogy amit mond, az mennyire nevetséges" - mondta Ferguson gúnyosan Rafael Benítezről, aki 2009 januárjában nekiesett verbálisan a skótnak, amiért rendszeresen reklamál a bíróknak, és szerinte így befolyásolja őket.

"Azt mondják róla, hogy intelligens ember, mert öt nyelven beszél. Nos, nekem is van egy 15 éves elefántcsontparti játékosom, aki beszél öt nyelvet" - tömör vélemény Arsene Wengerről, az Arsenal menedzseréről.

"Tizenhárom éves volt, mikor először láttam, és úgy lebegett a föld felett, mint egy cocker spániel, ami egy ezüstpapírt kerget a szélben" - a klublegenda Ryan Giggsről.

"Pályafutásom legnagyobb kihívása volt a Liverpoolt letaszítani a kib***ott kakasülőről! - mondta 2002-ben Alan Hansen újságíró, egykori Livepool-játékos kérdésére. - Ezt szó szerint le is írhatja."

"Ha vezeted a tabellát, biztos lehetsz abban, hogy valamit jól csinálsz. Mi, azt hiszem mostanában sok mindent jól csinálunk." - 1999-ben, a Triplázás évében.

"Ha most veszíteni fogtok, a meccs végén hat lábra lesztek a serlegtől, de nem érinthetitek meg. Sokan közületek még egyszer nem kerülnek hozzá ilyen közel. Vissza ne gyertek ide anélkül, hogy nem tettetek meg érte mindent" - az 1999-es, Bayern elleni Bajnokok Ligája-döntő félidei szünetében.

"Nem hiszem el, egyszerűen nem hiszem el. Ez a futball, az Isten verje meg!" - az 1999-es, drámai módon megnyert Bajnokok Ligája-döntő után.

"Ha százszor, vagy akár egymilliószor próbálnám újra így csinálni, biztosan nem sikerülne. Ha ez még egyszer összejönne, akkor inkább játszanom kellene." - 2003-ban, mikor az öltözőben egy cipővel fejen találta David Beckhamet, akinek felrepedt a szemöldöke. Ugyanekkor, mikor az orvos kérdezte, hogy mit csinálljon Becks sebével: "Csak rakjon rá egy kib***ott ragtapaszt!"

"Ha az olaszok azt mondják, hogy ez előttem tészta a tányéron, akkor benéznék a szósz alá, és ellenőrzöm. Ők a ködösítés nagymesterei" - 1999 márciusában, az Internazionale elleni meccs előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: Sir Alex Ferguson befejezte
Szerda reggel bombaként robbant a hír, hogy Sir Alex Ferguson, a Manchester United 71 éves menedzsere szezon végén feláll a kispadról, ahol majdnem 27 évet töltött. Ezt később hivatalos közleményben ő maga is megerősítette....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ferguson öt legjobb igazolása
Sir Alex Ferguson, a Manchester Untied 71 éves menedzsere szerda reggel maga jelentette be szezon végi visszavonulását. 27 évet ült a csapat kispadján, 49 trófeával gazdagította a klubot, és kitünő szeme volt a tehetségek és a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sokkolta a világot Ferguson bejelentése
David Cameron brit miniszterelnök elismerőleg nyilatkozott Sir Alex Fergusonról, a Manchester United labdarúgócsapatának az idény végén visszavonuló vezetőedzőjéről, akinek ma reggeli bejelentése alaposan meglepte a világot....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu