Sokkolta a világot Ferguson bejelentése

Szerző: MTILétrehozva: 2013. május 8. 13:41
David Cameron brit miniszterelnök elismerőleg nyilatkozott Sir Alex Fergusonról, a Manchester United labdarúgócsapatának az idény végén visszavonuló vezetőedzőjéről, akinek ma reggeli bejelentése alaposan meglepte a világot.


 

"Rendkívüli eredményeket ért el" - szögezte le a kormányfő a Twitteren, tréfásan hozzátéve: a tréner visszavonulásával remélhetőleg egyszerűbb lesz az élet az ő kedvenc klubjánál, az Aston Villánál.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke ugyanazon a közösségi portálon méltatta a 71 esztendős skót mestert, aki 26 év után hagyja ott a Vörös Ördögök kispadját: "Azzal, amit ebben a sportágban elért, a legnagyobbak között van a helye."

Az MU korábbi kapusa, a dán Peter Schmeichel saját bevallása szerint "csalódott, megdöbbent és szomorú" volt a hír hallatán, Ferguson egy másik volt tanítványa, Michael Owen pedig közölte: nehéz elképzelni a Unitedet Sir Alex nélkül, akinek sosem fogják megdönteni a rekordjait.

Rory McIlroy volt világelső golfozó szerint egy korszak lezárult, és Ferguson minden idők legnagyobbja, akit nagyon nehéz lesz pótolni.

Még a városi rivális Manchester City részéről is érkeztek elismerő szavak, Vincent Kompany csapatkapitány ugyanis kijelentette, Sir Alex minden idők egyik legjobb edzője, akinek mindenki tisztelettel tartozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: Sir Alex Ferguson befejezte
Szerda reggel bombaként robbant a hír, hogy Sir Alex Ferguson, a Manchester United 71 éves menedzsere szezon végén feláll a kispadról, ahol majdnem 27 évet töltött. Ezt később hivatalos közleményben ő maga is megerősítette....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ferguson öt legjobb igazolása
Sir Alex Ferguson, a Manchester Untied 71 éves menedzsere szerda reggel maga jelentette be szezon végi visszavonulását. 27 évet ült a csapat kispadján, 49 trófeával gazdagította a klubot, és kitünő szeme volt a tehetségek és a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu