"Ferguson nem volt jó edző"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 11. 12:21
Legalábbis a Queens Park Rangers rossz hírű középpályása, Joey Barton szerint, aki egy futballkonferencián fogalmazott úgy, hogy szerinte Sir Alex Ferguson remek menedzser, viszont rossz edző volt. Szavaiért már délután magyarázkodnia kellett a Twitteren, de kifejtette, hogy nem akart tiszteletlen lenni, véleményét viszont fenntartja.


 

Joey Barton a "Vezetők a futballban" elnevezésű konferencián adott értékelést a modern játékról, és beszédébe belefűzte a Premier League történetének legsikeresebb menedzserét is, de nem feltétlenül a jó értelemben.

"Angliában nagyra értékeljük a menedzsereket, de nem így az edzőket - mondta a Manchester Cityt és a Newcastle Unitedet is megjárt 31 éves középpályás. - Nem azért vagyok itt, hogy tiszteletlen legyek Fergie-vel, mert menedzserként egy valódi ikon, ő a csúcs, de edzőként nem tenném tűzbe érte a kezem."

"Több emberrel beszéltem már róla, és elmondták, hogy edzésen még a futásokhoz kitett akadálykúpokhoz is alig nyúlt. Az ilyen típusú szakembert menedzsernek nevezzük, nem pedig edzőnek. Ez pedig nagyon nagy különbség."

Az egyszeres válogatott játékos szerint az angol nemzeti csapat nagyon rossz - bár ő sokkal keményebben fogalmazott -, nincsenek jó játékosai, hanem olyanok, akikről csak mások állítják, hogy jók. "Ijesztő idők ezek azoknak az angoloknak, akik szenvedélyesen szeretik a futballt. Csak meg kell nézni a tulajdonosokat, hogy mennyi közöttük az angol.

"A Labdarúgó Szövetség már elavult szervezet, amelynek nemcsak arról kellene szólnia, hogy menedzselje az ország legerősebb bajnokságát. A Premier League persze nagyon jó dolog, de egyben kemény csata is kellene, hogy legyen, mert jelenleg egyáltalán nem szolgálja az angol futball érdekeit."

"Az FA a PL-lel, csak mint termékkel törődik, amely milliárdokat ér. Pedig a szövetség felelőssége, hogy törődjön az angol futballal, de szinte semmi hatalma sincs azon kívül, hogy néha eltilt egy-egy játékost vagy edzőt."

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu