Lippi a Roma fazonszabászaiban bízik

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 15. 17:37
Marcello Lippi szövetségi kapitány szerda délelőtt megtartotta utolsó edzését a Montenegró ellen készülő világbajnoki címvédő olasz csapatnak, amely során kiderült, a középpályán várhatóan AS Roma-játékosoknak, a csatársorban pedig Udinese-támadóknak szán majd főszerepet.


Marcello Lippi a Leccétől húsz kilométerre, délre fekvő Galatinában tartotta meg utolsó tréningjét a squadra azzurrának, amely este Dél-Itália Firenzéjében, a hamisítatlan barokk hangulatáról elhíresült tartományi fővárosban feledtetné a szófiai döntetlent Montenegró legjobbjai ellen.

 

A gyakorláson a mester már az esti kezdőtizeneggyel kísérletezett, amelyben a romás De Rossi és Aquilani is helyet kapott, elöl pedig két Udinese-ász, Di Natale és Pepe vette be a játékba Gilardinót, a Fiorentinában új lendületet kapó világbajnok csatárt.

 

Várhatóan a Villarreal feltörekvő ifjú támadója, Giuseppe Rossi is debütálhat, a tervek szerint a második félidőben válthatja a tizedik válogatottbeli góljára hajtó Antonio Di Natalét.

 

A kapitány nagy becsben tartja a korábbi U21-es válogatott játékost, de nehezményezte, hogy máris az 1982-es világbajnok Paolo Rossihoz hasonlítják.

 

"Közöltem Rossival, hogy biztosan bevetem majd, az újságíróktól pedig azt kérem, hogy ne essünk túlzásokba. Tény, hogy Giuseppének is a Rossi vezetékneve, de ami karrierjét illeti, még gyerekcipőben jár. Pablito pedig világbajnok és vb-gólkirály. Majd tíz év múlva térjünk vissza erre az ügyre..." - nyilatkozta a szakvezető.

 

Ami a támadásokat illeti, Camoranesi és Toni nélkül sem szabad, hogy gondot jelentsen a délszláv védelem feltörése a világbajnoknak, a hátsó alakzat remek erőkből áll, csupán Amelia kapus áll újra nehéz feladat előtt, Gianluigi Buffont kell pótolnia.

 

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
OLASZORSZÁG-MONTENEGRÓ 20:50
Lecce, Via del Mare, vezeti: Proença (portugál).
OLASZORSZÁG (4-3-3): Amelia - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Dossena - Gattuso, De Rossi, Aquilani - Pepe, Gilardino, Di Natale. Szövetségi kapitány: Marcello Lippi.
MONTENEGRÓ (4-5-1): Polekszics - Pavicsevics, Tanaszijevics, Batak, Bozsovics - Drincsics, Zverotics, Vukcsevics, Jovetics, Boskovics - Vucsinics. Szövetségi kapitány: Sztefan Filipovics.

 

A 22 FŐS OLASZ KERET

Kapusok: Amelia (Palermo), De Sanctis (Galatasaray), Curci (Siena)

Védők: Bonera (Milan), Cannavaro (Real Madrid), Chiellini (Juventus), Dossena (Liverpool), Gamberini (Fiorentina), Santacroce (Napoli), Zambrotta (Milan).

Középpályások: Aquilani (Roma), De Rossi (Roma), Gattuso (Milan), Maggio (Napoli), Montolivo (Fiorentina), Nocerino (Palermo), Perrotta (Roma).

Csatárok: Di Natale (Udinese), Gilardino (Fiorentina), Pepe (Udinese), Rossi G. (Villarreal), Quagliarella (Udinese).

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu