Lila kupaünnep a Hungária körúton

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 11. 19:54
Az Újpest tartalékosan is megverte 2-1-re az MTK-t idegenben a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első összecsapásán. Igaz, a lilák sikeréhez kellett Bognár Tamás játékvezető is. A Honvéd valamivel nyugodtabban készülhet a Kecskemét elleni, jövő heti második találkozóra, hiszen a kispestiek 2-0-ra nyertek. A Győr Kazincbarcikán fordított, s nyert 2-1-re.


LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS:
MTK - Újpest 1-2 (0-2)
Gólszerző: Lencse (66.), ill. Kabát (26. - 11-esből), Simon (41.)
Kiállítva: Pintér Á. - MTK

Bírói szempontból nem éppen könnyű meccset fogott ki Bognár Tamás, a sporttárs bizony benne volt abban, hogy az Újpest győzelemmel távozzon a Hungária körútról. Az első félidőben egy vendégkezezést továbbengedett, majd néhány másodperc múlva tizenegyest ítélt - az Újpest javára. Mi több, kiállította az utolsó emberként szabálytalankodó, egyébként meg is sérülő Pintér Ádámot...

A döntéshez nem fért kétség, ám idáig nem kellett volna eljutni...Kabát Péter - a mezőny legjobbja - a bal alsóba helyezett (0-1), Simon Attila a félidő vége előtt pedig biztossá tette vezetésüket (0-2).

A második felvonást az emberhátrányban küzdő MTK kezdte bátrabban, amely Lencse László átemelésével közelebb is jött ellenfeléhez (1-2). A végén Stokes kezezett a tizenhatos vonalán, ám a bíró csak szabadrúgást ítélt. Ezt sem így kellett volna. No, meg Zsidait sem szabadott volna a pályán hagynia - az egy sárgával már rendelkező MTK-s szándékosan rúgott bele a földön ülő Remilibe.

Az MTK-t a második félidei produkciójáért, a tartalékos Újpestet pedig hozzáállásáért illeti dicséret. A továbbjutás ennek ellenére még nem dőlt el.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS:
Bp. Honvéd - Kecskemét 2-0 (1-0)
Gólszerző: Moreira (36., 55.)

Kispesten szambaiskolát nyitottak: a brazil Moreira ugyanis mindkét félidőben betalált, ezzel pedig a hazaiak a továbbjutás küszöbére kerültek.

Az első találat furcsamód esett: a dél-amerikai játékos élesen lőtt kapu elé, de nem ért bele senki, így a labda zavartalanul került Tóth Zoltán kapujába.

A folytatásban is Moreira volt a főszereplő, hiszen alig egy órányi játék után egy kiugratást váltott gólra. Nyert a Kispest, a látottak alapján teljesen megérdemelten szereztek a fővárosiak kétgólos előnyt.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS:
Kazincbarcika - Győri ETO FC 1-2 (1-0)
Gólszerző: Olasz (45.), ill. Kink (48.), Bajzát (67.)

Nem sokon múlt a meglepetés a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, szerda koradélután azonban végül érvényesült a papírforma, s 2-1-re győzött az élvonalbeli Győr az egyetlen másodosztályú csapat otthonában, Kazincbarcikán.

Kis híján újabb meglepetés született a magyar Kupa legjobb nyolcas mezőnyében, ám míg kedden a Siófok legyőzte a címvédő Debrecent, addig a másodosztályú Kazincbarcika nem bírt el a Győrrel.

Pedig jobban kezdtek a hazaiak, olyannyira, hogy a lefújás előtt közvetlenül meg is szerezték a vezetést az élvonalbeli ellenféllel szemben. Ekkor Olasz 5 méterről, fordulásból lőtt Sztevanovics mellett a kapuba (1-0).

A folytatásban azután felpörögtek a vendégek, s a 48. percben Tarmo Kink fejesével, valamint az észt légiós passza után Bajzát elegáns góljával 2-1-re fordítottak.

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK:
Március 17., kedd:
Debrecen - Siófok 17.00 (1. mérk.:0-2)
Újpest - MTK 18.00 (2-1)
Március 18., szerda:
Győr - Kazincbarcika 18.00 (2-1)
Kecskemét - Bp. Honvéd 18.00 (0-2)

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu