Legyőzte az MTK fiataljait a Budaörs

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 5. 15:13
A fiatalság és a rutin csatáját még az utóbbi nyerte, miután a budaörsi Farkas János és Varga Dániel góljára az MTK második csapata részéről csak Nikházi Márk tudott válaszolni az első félidőben. A 40. perctől ráadásul emberhátrányban játszottak a kék-fehérek, miután a törlesztő Lencse Lászlót kiállította Gaál Gyöngyi játékvezető.


LABDARÚGÓ LIGAKUPA, B CSOPORT, 4. FORDULÓ:
MTK – BUDAÖRS 1–2 (1-2)
Hidegkuti Nándor Stadion, 50 néző. V: Gaál (Szalai, Varga F.)
MTK: Szatmári – Radulovic (Vági, 60.), Rodenbücher, Kornis (Ladiszlai, 60.), Présinger – Kákonyi, Busai (Eppel, 46.), Hajdú (Gál, 46.), Szabó L. (Ponczók, 73.) – Lencse, Nikházi. Szakmai igazgató: Garami József
BUDAÖRS: Babócsy – Csengő, Varga D., Mihályi, Szukob (Pleván, 78.) – Lalusz (Bencze, 46.) – Nagy R., Lászka, Papp (Schafranek, 54.), Farkas Á. (Pálinkás, 80.) – Farkas J. (Tüske, 24.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Nikházi (45.), ill. Farkas J. (23.), Varga D. (34.)
Sárga lap: Gál (85.), ill. Mihályi (12.), Varga D. (40.), Csengő (75.), Lászka (90.)
Kiállítva: Lencse (40.)

Az első meglepetés akkor érte a tudósítót, amikor a Hidegkuti-stadion sarkához ért, miután zárva voltak a kapuk. A klubháznál azért látszódott némi mozgás, aztán kiderült, erre a találkozóra mindenki ezen keresztül juthatott be a pályára. Szó ami szó, a kezdésre ötven fősre duzzadt nézőseregért valóban nem volt érdemes kinyitni a kapukat.

A második – jóval kisebb – meglepetés akkor ért, amikor az összeállításra pillantva az NB I-es MTK és az NB II-es Budaörs összecsapása helyett két másodosztályú gárda összeállítása volt látható, hiszen a kék-fehérek a Keleti csoportban szereplő, a nyári U19-es Európa-bajnokságon az elődöntőig jutó magyar válogatottra épülő B-csapatukat szerepeltették. Mi sem jobb bizonyíték erre, mint az hogy Garami József vezetőedző és Teodoru Vaszilisz pályaedző mellett ezúttal Simon Antal, a második csapat trénere is a kispadon foglalt helyet.

Ezzel szemben a másik oldalon az első név, amely az ember szemébe ötlött: a már negyvenegy éves egykori Vasas-, de az MTK-ban is megforduló kapus, Babócsy András, míg a cserék között az egykori Fradi-játékos Szűcs Mihály, illetve a Brazíliát megjárt Tüske Roland neve is szerepelt. Gyakorlatilag tehát a fiatalok és az „öregek” csaptak össze a Hungária körúton.

Kezdetben előbbiek domináltak a pályán, ám aztán egy idő után elfogyott a fiatalos lendület, s átvették az irányítást a vendégek. Ezt először a 20. percben elégelte meg Garami mester, aki magához hívta Kákonyit, majd jól hallhatóan megkérdezte: „Elfáradtál?” A nemleges válasz után pedig ellentmondást nem tűrően utasított: „Akkor kezdj el végre futni!”

Persze nem csak az MTK játékosaival volt gond: egy perccel később Farkas János került a földre. A legjobb női játékvezetőként számon tartott Gaál Gyöngyi jelezte is, hogy jöhet a hordágy, ám mivel betegszállító nem volt hozzá, az bizony ott árválkodott továbbra is a pálya szélén.

Farkas végül maga bicegett le, de a 23. percben bosszút állt: egy rövidre sikerült hazaadásra Farkas Ádám startolt rá a bal oldalon, s Szatmári kapust megelőzve középre adott, ahol éppen a másik Farkas állt, aki aztán egy védő szorításában 12 méterről az üres kapuba emelt (0-1). Ez volt a támadó utolsó mozzanata a meccsen, mert a gólt követően sérülése miatt le is cserélték.

Tíz perccel később tovább növelte előnyét a Budaörs, miután egy jobb oldali szögletet követően Mihályi emelte vissza a labdát a hosszú oldalról, s az ötösről Varga Dániel a kapu bal alsó sarkába fejelt (0-2). A negyvenedik percben is ő volt a főszereplő, amikor visszarántotta a mezénél fogva Lencsét. Ezért neki sárga lapot, a törlesztő MTK-játékosnak viszont habozás nélkül pirosat mutatott fel a játékvezetőnő.

A kiállítás azonban a kék-fehéreknek tett jót, mert Nikházi egy egyéni szóló után még a félidő hosszabbításában szépített (1-2), a második félidőre pedig egy sokkal aktívabb MTK jött ki az öltözőből. Többször azonban már nem tudtak túljárni a még most is remekül védő Babócsy András eszén. De nem csak a hazai csapat adta meg magát, hanem a második félidő közepén az eredményjelző is. A hazai szurkolók nagyon nem is hiányolták.

Mindenesetre az állapotok jól jelzik a Ligakupa fontosságát, bár az MLSZ által létrehozott sorozat tulajdonképpen eléri a célját: minél több tétre menő edzőmeccs a csapatok számára. Persze, amennyiben a klubok továbbra is inkább második csapatukat szerepeltetik, jobb lenne, ha inkább Tarcsi-kupának hívnák.

MAGYAR LABDARÚGÓ LIGAKUPA, EREDMÉNYEK
A csoport:
DVSC-TEVA - Vác Újbuda 4-0 (3-0)
Bőcs-Nyíregyháza Spartacus 2-0 (0-0)
Diósgyőri VTK-Vasas 2-2 (1-2)

B csoport:
MTK Budapest-Budaörs 1-2 (1-2)

C csoport:
Dunaújváros-Újpest FC 1-3 (0-2)
ZTE FC-Paksi FC 3-1 (2-0)
Gabona Trans-Kaposvár - PMFC 1-4 (0-4)

D csoport:
Baktalórántháza-REAC 0-2 (0-0)
FC Fehérvár-Budapest Honvéd 2-2 (1-1)
A Lombard FC Pápa-Győri ETO találkozót november 12-én, a BFC Siófok-Szombathelyi Haladás mérkőzést november 29-én rendezik meg.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu