Legyilkolta a bunkerfocit a Barcelona

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 24. 23:52
A spanyol labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában folytatódott a címvédő és címét láthatóan megvédeni akaró Barcelona jó sorozata. A tizenegy emberrel védekező Numanciát 4-1-re ütötték ki Lionel Messiék, akik ezzel nemes bosszút álltak a pontvadászat nyitányán elszenvedett vereségért. A Barcelona utcahosszal vezeti a La Ligát. A nap másik meccsén a Vadócz Krisztiánt végig foglalkoztató Osasuna értékes, 1-1-es döntetlent játszott a Villarreal vendégeként.


SPANYOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 20. FORDULÓ:
BARCELONA - NUMANCIA 4-1 (0-0)
Barcelona, Nou Camp, 45 000 néző, vezette: Perez Lasa
BARCELONA: Victor Váldes - Daniel Alves, Puyol, Pique, Abidal - Xavi (Hleb, 82.), Touré, Iniesta (Bojan Krkic, 80.) - Messi, Eto'o, Henry (Busquets, 74.). Vezetőedző: Josep Guardiola.
NUMANCIA: Juan Pablo - Juanra, Boris, Palacios, Sergio Ortega, Bellvis - Del Pino, Dimas, Nagore (Brit, 77.), Barkero (Quero, 80.) - Goiria (Aranda, 63.). Vezetőedző: Sergio Kresic.
Gólszerző: Messi (49., 76.), Eto'o (53.), Henry (71.), ill. Barkero (61.)
Sárga lap: Xavi (25.), Pique (66.), ill. Dimas (23.), Palacios (59.), Del Pino (81.), Ortega (90.)
Piros lap: Palacios (81.) - második sárga lap után

 

Lehet ezt még fokozni? Nem nagyon. A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona most is megmutatta, minden meccsét komolyan veszi. A Numanciának annyi esélye volt a Nou Campban, mint egy mókusnak az erdőtűzben.

 

Pedig az első félidő nem sikeredett valami jól a hazaiaknak, hiszen a katalán sereg rengeteg gólhelyzetet puskázott el. A Numancia csúnya bunkerfocit mutatott be, statikus, tizenegy-emberes védelmi fala állta a sarat.

 

Ugyanakkor mégis a kiscsapat vonulhatott volna előnnyel az öltözőbe. A 18. percben a játékvezető azonban érvénytelenítette a könyöklő Barkero fejesgólját. maradt az iksz, meg a góltalanság.

 

A második félidőben felpörögtek az események. Szinte el sem végezték a kezdőrúgást, már 2-0-ra vezetett a Barca. A 49. percben Dani Alves „adott ajándékba” egy esernyőt a védőnek, majd középre fejelt, ahol érkezett - erősen lesgyanús helyzetben - valami földöntúli bokamozdulattal a kapu jobb sarkába passzolt.

 

Négy percre rá Eto'o bombázott a vendégkapu közepébe, s amikor már lefutottnak tűnt minden, az ellenfél legjobbja, Barkero csavart csodálatosan, 19 méterről a katalánok ketrecének bal oldalába.

 

Kettő-egy után még egyenlíthetett volna a Numancia, ám a Victor Váldes remekül védett. Nem úgy az ellenfél hálóőre, akit Thierry Henry először, Messi pedig másodszorra is megbüntetett. Tegyük gyorsan hozzá, mindkét gólhoz nagyadag szerencse kellett.

 

A végére megállt a tudomány, Palacios második sárga lapja miatt megfogyatkozott az ellenfél, elfogyott a góllövő kedv is, így maradt a 4-1. A gránátvörös-kékek nemes bosszút álltak a bajnokság nyitófordulójában elszenvedett 1-0-s numanciai vereségért. A Barcelona már 53 pontot gyűjtött és 63-szor rezgette meg a riválisok hálóját. Fantasztikus!

SPANYOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 20. FORDULÓ:
VILLARREAL - OSASUNA 1-1 (1-0)

Villarreal, El Madrigal. Vezette: Paradas Romero

VILLARREAL: Diego Lopez - Capdevila, Cygan, Fuentes, Ángel - Pires (Ibagaza, 56.), Bruno (M. Fernandez, 72.), Senna, Cazorla (Cani, 77.) - Rossi - Llorente. Vezetőedző: Manuel Pellegrini.

OSASUNA:
Roberto - Azpilicueta, M. Flano, Joestxo, Monreal - Juanfran (Dady, 58.), Vadócz, Nekounam (Sunny, 88.), Plasil - H. Font (Delporte, 58.) - Pandiani. Vezetőedző: José Antonio Camacho.

Gólszerző: Rossi (28.), ill Dady (64.)

Sárga lap: Senna (19.), ill Pandiani (42.)

 

A vendégeknél Vadócz Krisztián a kezdőcsapatban kapott helyet és végig is játszotta a mérkőzést.

A Barcelona (2-3) és a Real Madrid (1-3) elleni szerencsétlen végkimenetelű meccsek után itt volt az ideje, hogy végre az Osasuna mellé álljon Fortuna.

Bár a vezetést Rossi révén a hazaiak szerezték meg, Vadóczék nem csüggedtek és Dady a 64. percben ki is egyenlített.

Az Osasuna így átmenegtileg elmozdult az utolsó helyről, a Villarreal az 5. pozícióban áll.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu