Landreau: Vasárnap bármi megtörténhet

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 24. 16:31
Szuperrangadót rendeznek a francia labdarúgó-bajnokságban vasárnap, az Olympique Marseille a PSG-t fogadja a 10. fordulóban. A vendégek kapusa, Mickael Landreau szerint a még veretlen kikötővárosiak a találkozó esélyesei, ám egy ilyen kiemelt fontosságú mérkőzés előtt megjósolhatatlan a pontok sorsa. A címvédő Lyon az Auxerre otthonában vitézkedhet szombaton, míg a Monaco Toulouse-ban diadalmaskodna.


 

Teljesen mindegy, a két csapat milyen helyen áll a bajnoki tabellán, az Olympique Marseille és a PSG találkozóját mindig hatalmas érdeklődés övezi a francia bajnokságban. Még akkor is, ha a párizsiak mindössze a 9. helyen szerénykednek, és jelenlegi formájukat elnézve nincs sok remény arra, hogy odaérhetnek a Bajnokok Ligája-szereplést jelentő első három hely valamelyikére.

Az együttesek hétközben sem remekeltek a nemzetközi kupaporondon: a Marseille 2-0-s vereséget szenvedett a PSV ellen idegenben a BL-ben, míg a fővárosiak Gelsenkirchenből tértek haza 3-1-es zakóval a Schalke otthonából az UEFA-kupában.

A vendégek kapusa, Mickael Landreau kiélezett küzdelemre számít hétvégén a Vélodrome-ban, és semmilyen eredményen nem lepődne meg. „Az OM még veretlen a bajnokság idei szezonjában, és egyetlen ponttal van csak lemaradva az éllovas Lyontól. Pokoli hangulat várható a kilencven perc alatt, hazai pályán senkinek nem könnyű megszorongatnia a kék-fehéreket” – nyilatkozta a kapus.

„Igaz, a nemzetközi mérkőzéseken egyik csapat sem brillírozott, egy ilyen fantasztikus mérkőzésen azonban a negatív előjelek semmilyen jelentőséggel sem bírnak. Győzelemért utazunk Marseille-be, már a döntetlent is csalódásként élnénk meg.”

„Ellenfelünk kiváló támadósorral rendelkezik, míg mi elsősorban hátul jeleskedünk, a két csapatrész egymásnak feszülésére mindenképpen érdemes lesz odafigyelni. Örülhet az, aki jegyhez jutott a vasárnapi derbire.”

Az Olympique kapuját Steve Mandanda őrzi majd, aki éppen Landreau-t szorította ki a nemzeti együttes kezdőcsapatából, a párizsi hálóőr azonban nem neheztel kollégájára a „hatalomátvétel” miatt. „Nagyon tisztelem Steve-et, keményen dolgozott azért, hogy bekerüljön a Les Bleus keretébe, és rászolgált arra, hogy Raymond Domenech szövetségi kapitány bizalmat szavazzon neki.” – mondta rendkívül szimpatikusan a Nantes-ban korábban tíz évet lehúzó portás.

 

LIGUE 1, A 10. FORDULÓ PÁROSÍTÁSAI:
Szombat:
Le Havre-Valenciennes 19 óra
Auxerre-Olympique Lyon 19
Le Havre-Valenciennes 19
Lille-Caen 19
Lorient-Nantes 19
Nice-Bordeaux 19
Rennes-Le Mans 19
Toulouse-Monaco 21
Vasárnap:
Nancy-Sochaux 17
Saint-Étienne - Grenoble 17
Olympique Marseille-PSG 21

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu