Labdarúgó NB II: kétgólos Gyirmót-győzelem Baján

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 8. 16:01
A Gyirmót labdarúgócsapata kétgólos győzelmet aratott Baján az NB II nyugati csoportjának 14. fordulójában. A vendégek halványan kezdtek, azonban a végére belelendültek, és magabiztos győzelmet arattak.


 

NYUGATI CSOPORT, 14. FORDULÓ:
BAJAI LSE KALO-MÉH - GYIRMÓT SE 1-3 (0-1)
Baja, 450 néző. Vezette: Pánczél (Kovács J., Beidek)
Baja: Baranyai - Sztojanovics, Mitasz, Zsók, Rozsi (László, 76.) - Hernády (Késmárki, 78.), Trucz (Pjevic, 65.), Lógó, Papp P. - Roni, Nagy E. Edző: Goretich Gábor.
Gyirmót: Boros - Pirka , Kozmér, Pék, Szabó Cs. (Németh L., 20.) - Ribi (Pápai, 65.), Baumgartner, Horváth R., Polyák (Nyári, 85.) - Kovacsics, Tóth N. Vezetőedző: Kiprich József.
Gólszerző: Mitasz a (78.), ill. Baumgartner a (46.), Tóth N. az (50.), Kovacsics a (74.)
Sárga lap: Papp P. a (10.), Késmárki a (89.), Zsók a (92.), illetve Ribi a (65.), Kovacsics a (92.)

 

Tíz perc alatt elintézhette volna a Baja a listavezetőt. Nagy Előd az első percben a kapufára tolt egy beadást, aztán lesről talált a hálóba, utána Hernády hét méteres lövése csúszott mellé, majd ismét Nagy robbant be, de elment előtte Sztojanovics belőtt labdája. Átjáróház volt a vendégvédelem, uralta a mérkőzést az újonc.

 

 

A Gyirmót csak a 20. percben jutott el a kapuig, Tóth Norbert kétszer húzott el a bal oldalon, majd Kovacsics lövését fogta Baranyai, aki kevéssel később Tóth fejesét mentette. A félidő közepétől kiegyenlítettebb lett a mérkőzés: a kiugró Roni lábáról Boros szedte le a labdát a tizenhatosnál, a túloldalon Baranyai védte Polyák közeli passzát.

 

 

A játékrész hosszabbításában a középpályás szögletét az addig szinte láthatatlan Baumgartner a rövid sarokról csúsztatta a hálóba. Szünet után Roni távolról tesztelte Borost, majd Polyák és Tóth Norbert szemfülessége révén nőtt a gyirmóti gólok száma: a középpályás gyorsan elvégzett szabadrúgását a lassan reagáló védők közül kilépő támadó 8 méterről csúsztatta a hálóba. Eldőlt a mérkőzés.

 

 

A hitehagyott hazaiaknál megugrott a pontatlan passzok száma, frissebbek és gyorsabbak voltak a vendégek. Polyák újabb gólpasszt adott: a kilépő Kovacsics tizenhatról lőtte ki a bal alsót.

 

 

Válaszul Roni közelről lőtt a hálóba, de a játékvezető az asszisztens beintésére lest ítélt. Három perccel később már elégedetlenebbek voltak a vendégek, amikor egy szögletet követő kavarodás végén Mitasz sodorta a kapuba a labdát, Pánczél pedig megadta a találatot. Az utolsó percekben Baumgartner tizenhatról a kapufa tövére helyezett. Nem sikerült a bravúr az augusztus óta hazai pályán nyeretlen Bajának, így a kezdeti bizonytalanság után magabiztosan gyűjtötte be a három pontot a Gyirmót.

 

EDZŐSZEMMEL:
Goretich Gábor: - Tudom, hogy unalmas, de ma sem mondhatok mást: magunkat vertük meg.
Kiprich József: - Nehezen melegedtünk bele, de utána azt játszottuk, amit szerettünk volna.

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu