Közös útra lépnek a pécsi labdarúgók

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 16. 13:57
Együttműködési megállapodást kötött a Pécsi MFC NB II-es labdarúgócsapata a Pécsi VSK-val az utánpótlás-nevelés összehangolása érdekében. Az anyagi háttér biztosítása mellett a létesítményi feltételek megteremtése is az alapvető célkitűzések közé tartozik.


„Ma már elképzelhetetlen, hogy összefogás nélkül felkutathatóak legyenek a tehetségek bárhol is – nyitotta meg a sajtótájékoztatót Matyi Dezső, a PMFC tulajdonosa. - Baranya, ezen belül Pécs sem maradhat le ebben a folyamatban, ahol a felzárkózás elérése csak így, ilyen módszerekkel képzelhető el.”

 

„Egységes szemléletrendszer kialakítása, valamint a klubok közötti játékosáramlás elősegítése lebeg a szemünk előtt – jelentette ki Botos Antal, a PMFC utánpótlás vezetője. - Reméljük, hogy a PMFC minél előbb feljut az első osztályba, emellett elkezdi „gyártani” az ifjú futballistákat, akik a jövő zálogai lehetnek.”

 

„A Pécsi VSK-tól az elmúlt évben negyven gyermek került a Stadion utcába – számolt be az új szemléletről Czerpán István, a PVSK ügyvezető elnöke. - Vagyis ami hosszú időn keresztül nem valósult meg, az mostantól napi gyakorlattá válhat a kölcsönös bizalom elve alapján.”

 

Az utánpótlásban dolgozó edzők mostantól belső továbbképzés is lesz, a módszertani együttműködés nem lesz kötelező, de természetesen a kölcsönös előnyökön alapulva senki sem titkol el majd semmit a másik elől.

 

Szóba került a PMFC napi helyzete is. Elhangzott, hogy tudatos építkezés zajlik, bár eddig nem minden látszott ebből a teljesítményen. A felkészülés egyfajta elv alapján zajlott Nagy Tamásnál, lehet, hogy Róth más utat követ. Az új szakmai igazgató, Róth Antal eddig még nem tudott csodát tenni.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu