Koeman: 55 percig méltó ellenfél voltunk

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 6. 15:03
Tizenkét és fél évvel ezelőtt szenvedett utoljára akkora vereséget a magyar labdarúgó-válogatott, mint szombaton Amszterdamban Hollandiától. Erwin Koeman a 6-1-es fiaskót követően a találkozót elemezte, majd röviden utalt saját jövőjére. Az Oranje szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk néhány szóban foglalkozott a mérkőzéssel, sokkal inkább Arjen Robben sérülésével volt elfoglalva.


Utoljára öt találattal 1997 november 15-én, alig két héttel a Jugoszláviától elszenvedett 7-1-es zakót követően kapott ki a magyar válogatott, mikor az emlékezetes világbajnoki pótselejtezőn 5-0-ra buktunk el Belgrádban. A budapesti 0-3-as németek elleni eredményt követően sejteni lehetett, a csúcsra járatott és hagyományosan az utolsó pillanatig harcoló hollandok sem kegyelmeznek majd az együttesnek.

Dzsudzsák Balázs látványos találatát kísérő biztató játék hamar elhalt, a hazaiak pedig irányítani kezdtek. Az első félidő szorványos akciói után a második 45 percben valóságos invázió alakult ki a magyar kapu előtt, amely 6-1-es végeredménybe torkollott. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Babos Gábor nem hibáztatja Fülöpöt
Babos Gábor nem szedné le a keresztvizet Fülöp Mártonról a hollandoktól elszenvedett 6-1-es vereségért, az egész csapat kudarcának tartja a magyar labdarúgó-válogatott amszterdami zakóját. A Hollandiában védő kapus a...
Tovább a teljes cikkhez »

„Ötvenöt percen keresztül méltó ellenfelei voltunk a holland válogatottnak, addig a csapatom azt tette, amit előre elterveztünk - nyilatkozta a mérkőzés után Erwin Koeman. - Utána azonban magasabb tempót kezdett diktálni a hazai együttes, mi pedig fáradtan már nem tudtuk felvenni ezt az iramot. A hollandok győzelme megérdemelt, sajnálom, hogy ilyen nagy különbségű vereség lett a vége. Nem adom fel a harcot, a játékosaimtól azzal köszöntem el, hogy pihenjék ki magukat, találkozunk a következő megmérettetés előtt."

A másik oldalon Bert van Marwijk érintőlegesen foglalkozott a találkozóval, természetesen a világbajnokság közeledtével sokkal inkább Arjen Robben sérülésével volt elfoglalva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Holland kivégzés - Koeman búcsúmeccsén?
VIDEÓ, nézd meg mind a hét gólt! Hiába szerzett vezetést korán a magyar labdarúgó-válogatott Dzsudzsák Balázs álomgóljával az Amszterdamban rendezett felkészülési mérkőzésen, az Arjen Robbent sérülés miatt elveszítő Hollandia...
Tovább a teljes cikkhez »

„Nem lehet igaz! Utolsó felkészülési meccsünk utolsó percei voltak, mindenki egészséges a keretben, erre ez történt. Furcsa, de a stadionban azon gondolkodtam, hogy a lefújásig mennyi idő van hátra, addig pedig bármi lehetséges, és meglett a baj. Annyi biztos, Robben sérülésének semmi köze hét eleji panaszaihoz. Egy ártalmatlan helyzetben bekövetkezett váratlan balesetről van szó. Őszintén szólva inkább elvesztettem volna ezt az egyébként nagyszerű mérkőzést, mint őt! – bosszankodott a szövetségi kapitány.

EMLÉKEZTETŐ, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:
HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 6-1 (1-1) 
Amszterdam ArenA. Vezette: Meyer (Bornhorst, Willenborg - németek)
MAGYARORSZÁG: Fülöp - Bodnár (Laczkó 75.), Juhász, Horváth (Vadócz 80.), Vanczák - Dzsudzsák, Szélesi, Huszti (Lázok 68.), Bodor - Priskin, Torghelle (Elek 56.). Szövetségi kapitány: Erwin Koeman. Cserepad: Király, Vadócz, Koman, Lázok, Laczkó, Tőzsér, Elek, Gulácsi.
HOLLANDIA: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel (De Zeeuw 80.), Van der Vaart (Affelay 80.) - Kuyt (Robben 46.), Sneijder (Elia 71.), De Jong - Van Persie (Huntelaar 68.). Szövetségi kapitány: Bert van Marwijk. Cserepad: Vorm, Boschker, Robben, Boulahrouz, Ooijer, De Zeeuw, Braafheid, Elia, Schaars, Babel, Afellay, Huntelaar.
Gólszerző: Van Persie (21.), Sneijder (55.), Robben (64., 78.), Van Bommel (71.),  Elia (74.) ill. Dzsudzsák (6.)
Sárga lap: Lázok (77.)


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu