Kispesten tudott fordítani a Fehérvár

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 13. 21:55
Bár Maróti révén a 32. percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, a vendégek öt perccel később első lehetőségüket gólra váltották Farkas Balázs révén. A hazaiak ezt követően is többet támadtak, mégis Sitku szerzett újabb gólt, míg Hercegfalvi büntetőből sem tudott a kapuba találni.


LABDARÚGÓ NB I, 7. FORDULÓ
HONVÉD – FEHÉRVÁR 1–2 (1-1)
Bozsik József stadion, 2000 néző. V: Kassai
HONVÉD: Rabóczki – Vincze Z., Debreceni, Szmiljanics, Magocs – Diego (Dobos, 69.), Sztojakovics, Genito (Arszenjevics, 64.), Maróti – Hercegfalvi, Abass. Vezetőedző: Pölöskei Gábor
FEHÉRVÁR: Sebők – Andics, Koller, Radovics, Mohl – Simek (Nagy D., 46.), Vujovics (Romeo, 88.), Farkas B., Sifter, Pavlicic (Lázár, 91.), Sitku. Vezetőedző: Varga István
Gólszerző: Maróti (32.), ill. Farkas B. (37.), Sitku (75.)
Sárga lap: Magoc (41.), Hercegfalvi (52.), Abass (62.), Maróti (69.), Szmiljanics (90.), ill. Andics (25.), Nagy D. (82.)



A Soproni Liga hetedik fordulójában a 10. helyen álló Honvéd a 12. Fehérvárt fogadta a Bozsik-stadionban. Az előzetes elvárások alapján mindkét gárdának jóval feljebb kellene szerepelnie a tabellán, azaz mindkettő gyengén rajtolt. A legutóbbi fordulóban a Honvéd például 4-1-es vereséget szenvedett Győrben, míg a vendégek hazai pályán végeztek 1-1-es döntetlenre a Kaposvárral.

A házigazdáknak azonban így is akadt okuk az örömre, miután U16-os csapatuk délelőtt legyőzte az MTK hasonló korosztályú csapatát, ráadásul 4-0-ra. Már csak a felnőttek sikerét kellett kiszurkolniuk.

Ők azonban elég visszafogottan kezdtek. Ugyan Genito és Diego próbálkozott az első negyedórában két távoli lövéssel, de igazából kapura veszélytelen játék folyt a pályán az első húsz percében.

Az első gólveszélyes jelenetre a 21. percben került sor, amikor Diego lövését kellett Sebőknek védenie. Kisvártatva a túloldalon is feljegyezhettük az első kapura lövési kísérletet Vujovics részéről.

Az első fél óra elteltével Sebők kapus pillanatai következtek, igaz negatív értelemben. Előbb két beívelésnél is árnyékra jött, így Abass kétszer is elfejelte előle a labdát - utóbbiból kis híján gól lett. Ezután egy jobb oldali szabadrúgást követően megint rosszul jött ki, s a rövid saroknál megelőzte őt Maróti Béla (1-0).

Az első gólhelyzetüket értékesítették a vendégek, miután Sztojakovics vesztette el a labdát, amellyel Sitku a jobb oldalon az alapvonalig futott. Visszajátszott középre, ahol Farkas Balázs 12 méterről kapásból lőtt a kapu jobb alsó sarkába (1-1).

Ezt követően már a vendégek is felbátorodtak, s mindkét kapu előtt adódtak kisebb helyzetek, sőt Abass a félidő utolsó percében a kapufát is eltalálta. Újabb gól azonban már nem esett a játékrészben.

Hasonló aktivitással folytatódott a szünet után a játék, csupán annyi különbséggel, hogy a kapuk még kevésbé forogtak veszélyben. Az iramra azonban nem lehetett panasz. Pölöskei Gábor cserékkel próbálta meg frissíteni csapatát, sokáig azonban kevés sikerrel.

A 70. percben egy kis szöglet után aztán Szmiljanics fejelt, s Sitku a gólvonalról tudott csak hárítani. Öt perccel később aztán derült égből a mennykő, Sitku a másik kapuba már betalált, így fordítottak a vendégek (1-2).

Sőt ezt követően kedvükre kontrázhattak is, ám mégis a hazaiaknak akadt egyenlítési lehetőségük, miután Kassai büntetőt ítélt, ám Hercegfalvi a kapu fölé bombázta a tizenegyest. Ezt követően már nem volt újabb gólhelyzet, így maradt a vendéggyőzelem.

 

EDZŐSZEMMEL
Pölöskei Gábor: - Nem érdemeltünk vereséget. Az első félidőben jobban is játszottunk, és meg is szereztük a vezetést, aztán a Fehérvár egy kapitális hibát kihasználva egyenlített. A második félidőben aztán kiegyenlítettebb volt a játék, mi sajnos büntetőből sem tudtunk a kapuba találni.
Varga István: - Örülök, hogy nyertünk. Tudtuk, hogy a Honvéd a pontrúgásokból lesz veszélyes, ezért volt fájó a vezető góljuk, amely egyértelműen a kapusunk hibája volt. A második félidő alapján azonban megérdemelten nyertünk.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu