Kezsman első gólját szerezte a PSG-ben

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 15. 09:44
Az új igazolás, a szerb Mateja Kezsman első góljával nyert a Paris St.Germain a Nantes ellen a Ligue 1, vagyis a francia labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában, és ezzel a tavalyi mélyrepülés után az idei kiírásban tovább folytatja remek szereplését. A forduló zárónapjának másik két találkozóján a Caen simán verte otthon a St. Etienne-t, míg a Sochaux és a Lille remizett egymással.


FRANCIA BAJNOKSÁG, 5. FORDULÓ:
PARIS ST.-GERMAIN – NANTES 1-0 (1-0)
Párizs, Parc des Princes, 43500 néző. Vezette: Ennjimi
PSG: Landreau – Ceará, Traore, Camara, Armand – Giuly (Pancrate, 83.), Clément, Sessegnon, Rothen – Kezsman (Chantome, 70.) Hoarau. Vezetőedző: Paul Le Guen.
NANTES: Alonzo – Tall, N’Daw, Gravgaard, Guillon – Capoue (Maréval, 85.), Faty, De Freitas, Da Rocha – Keseru (Dossevi, 46.), Bagayoko (Bekamenga, 77.). Vezetőedző: Elie Baup.
Gólszerző: Kezsman (7., 11-esből)
Sárga lap: N’Daw (55.)

A tavalyi idényben Le Guen alakulata alig tudta elkerülni a kiesést, a 16. helyen fejezte be a 2007-2008-as évadot, így egyértelmű volt, hogy az 1996-ban még KEK-et nyerő együttest meg kell erősíteni.

Nos, Mateja Kezsman és az AS Romától leigazolt francia válogatott, Ludovic Giuly megszerzésével olybá tűnik, a vezetőségnek sikerült annyira felturbóznia a piros-kékeket, hogy ne a kiesés elkerüléséért kelljen harcba szállniuk.

Kezsman augusztusban szerződött vissza Európa nyugati felére, miután két idényt töltött a török Fenerbahce csapatánál. A PSG egy évre kölcsönbe szerezte meg magának a támadót, megerősítve ezzel csatársorát.

Nem is kellett sokat várni a korábban a Chelsea-ben és az Atlético Madridban is megforduló játékos első fővárosi góljára, ugyanis az ötödik fordulóban már a mérkőzés legelején beállította a Nantes elleni 1-0-s végeredményt büntetőből szerzett találatával.

Ezzel a PSG a Ligue 1 harmadik helyén áll három győzelemmel, illetve egy-egy döntetlennel és vereséggel, mindössze három ponttal lemaradva a listavezető-címvédő Lyontól.

A forduló utolsó játéknapján két másik találkozót is rendeztek, amelyeken igazi meglepetés nem történt. Hacsak nem tekintjük szenzációnak, hogy a bajnokságot tavaly még ötödik helyen záró St. Etienne már a negyedik vereségét gyűjtötte be öt forduló alatt. Ezúttal a Caentől kaptak ki idegenben 2-0-ra.

A harmadik összecsapáson a nem is olyan régen még Bajnokok Ligája-résztvevő Lille idegenben csípett el egy pontot a Sochaux-tól. Az eredmény egyik félnek sem kedvezett, hiszen így mindketten maradtak a bajnokság alsóházában.

A FORDULÓ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI:
Caen–St. Etienne 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Benkhalfallah (28.), Nivet (90.)
Sochaux–Lille 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Privat (46.) ill. Michel Bastos (63.)
Szombati mérkőzések:
Lyon-Nice 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Juninho (40., 73.), Benzema (95.) ill Bamogo (3.), Rémy (20.)
Auxerre-Nancy 1-1 (0-0)
Gólszerző: Lejeune (54.), ill. Zerka (65.)
Le Mans-Toulouse 1-2 (1-2)
Gólszerző: Le Tallec (35.), ill. Mansare (11.), Braaten (19.)
Monaco-Lorient 2-0 (1-0)
Gólszerző: Park (25.), Nimani (70.)
Rennes-Le Havre 1-1 (1-1)
Gólszerző: Briand (25.), ill. Lesage (32.)
Valenciennes-Grenoble 1-1 (0-0)
Gólszerző: Pujol (85., 11-esből), ill. Courtois (90.)
Piros lap: Batlles (86.)
Bordeaux-Marseille 1-1 (1-1)
Gólszerző: Chamakh (25.), ill. Koné (2.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu