Kevés volt Dzeko duplája a Wolfsburgnak

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 28. 17:13
Tovább folytatja remek szereplését a német labdarúgó-bajnokságban Lőw Zsolt csapata, az újonc Mainz, amely a forduló előtt a dobogón álló Hamburgtól csent el egy pontot a 14. fordulóban. Az utolsó percben szerzett Mertesacker-góllal mentette döntetlenre duplázó Dzekóval kétszer vezető Wolfsburg elleni rangadóját a Werder Bremen, idei 11. vereségét szenvedte el a Hertha Berlin, amelyet simán 3-1-re vert az Eintracht Frankfurt.


Kevesen gondolták, hogy az őszi szezon végéhez közeledve a középmezőny elején tanyázik majd a Mainz. Lőw Zsolt együttese minden várakozás felett teljesít, alig négy pontra áll a Werder Bremen mögött - igaz a Bayer Leverkusen, és a Schalke 04 egy meccsel kevesebb játszott.

Szombaton sem vallott szégyent az FSV, amely Torun korai góljára a hajrában tudott válaszolni és 1-1-es döntetlent harcolt ki a Hamburg ellen. Lőw kezdőként lépett pályára, a 61. percben cserélték le.

Hiába vezetett Dzeko révén kétszer Brémában, végül csak egy ponttal távozott a szerdán Moszkvában a BL-ben kikapó Wolfsburg, miután Per Mertesacker az utolsó utáni pillanatban egyenlített. Lassan kezd magára találni az immár hét mérkőzés óta veretlen Borussia Dortmund, amely a sérült Hajnal Tamás nélkül győzött az élmezőnyt üldöző Hoffenheim otthonában.

Egyre jobban leszakad a mezőnytől a Hertha. A berlinieket ezúttal az Eintracht Frankfurt verte oly simán, hogy a 78. percben már 3-0-ra vezetett.

A még mindig veretlen Bayer Leverkusen vasárnap fogadja a kiesőhelyen álló Stuttgartot, a gyengélkedő Bayern München Hannoverben vendégszerepel.

BUNDESLIGA, 14. FORDULÓ, EREDMÉNYEK:
Mainz–Hamburg 1-1 (0-1) (Torun, 3. ill. Hoogland 84.)
Hertha BSC–Eintracht Frankfurt 1-3 (0-1) (Ramos 81. ill. Ochs 11., Franz 70., Meier 75.)
Hoffenheim–Borussia Dortmund 1-2 (0-1) (Ba 49. ill. Kuba 3., Sahin 78.; kiállítva Maicosuel 81.- Hoffenheim)
Nürnberg–Freiburg 0-1 (0-1) (Reisinger 12.)
Werder Bremen–Wolfsburg 2-2 (0-1) (Almeida 62., Mertesacker 90. ill. Dzeko 42., 85.)
Mönchengladbach-Schalke 1-0 (1-0) (Reus 5.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu