Kékvérű bérgyilkosok, profi munka volt!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 7. 15:22
A Chelsea FC jutott elsőként az angol labdarúgó FA Kupa elődöntőjébe, miután teltház előtt idegenben verte két góllal a második vonalban szereplő, szebb napokat is megélt Coventry Cityt. Mindkét félidőre jutott egy-egy londoni gól, Didier Drogba és Alex volt eredményes. A Manchester United szombat este látogat Gera Zoltánék otthonába, a Fulhamhez. Vasárnap az Everton és a Middlesbrough feszül egymásnak, az Arsenal még a nyolc közé jutásért meccsel a Burnleyvel. Az elődöntők sorsolását vasárnap este 19:45 órakor rendezik.


A Chelsea semmit sem bízott a véletlenre, gyakorlatilag a lehető legerősebb összeállításban lépett pályára a Black Countryban, csupán a lábujjsérüléssel bajlódó Nicolas Anelkát pihentette Hiddink mester. Ricardo Carvalho és Michael Essien is ott volt a csapatban, de kezdőként még nem léphettek pályára a hosszú kihagyás után.

Már a második percben fenyegetett Drogba, hatalmas ziccert puskázott el, az első negyedóra végén azonban remek szóló után révbe ért. Az egész hazai védelmen átszlalomozott, az sem zavarta meg, hogy közben alaposan kisodródott balra, ügyesen a hosszú felső sarokba nyeste a labdát.

Az 1987-es kupagyőztes Coventry, amely a stadionfelújítás óta először játszott teltház (32500 néző) előtt a Ricoh Stadionban, nem tudott felnőni a feladathoz, a Chelsea diktált, cserejátékosai ráadásul új lendületet adtak a második félidőre.

A 63. percben beállt Essien, a tavalyi Chelsea lelke, John Obi Mikelt váltotta, 2008 augusztusa óta először lépett pályára (térdszalagszakadásából épült fel).

Egy másik csere, az Inter kölcsönjátékosa, Ricardo Quaresma megmozdulása gólt ért, forintos labdáját az előrekeveredő brazil védő Alex emelte Westwood fölött a hálóba negyedórával a vége előtt.

Profi munkát végeztek a fővárosiak, egy pillanatra sem forgott veszélyben a győzelmük, és már várhatják is a vasárnap esti sorsolást.

ANGOL LABDARÚGÓ FA KUPA, 6. FORDULÓ (A NÉGY KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Coventry City-Chelsea FC 0-2 (0-1)

G.: Drogba (15.), Alex (73.)

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu