Kaká zokogott a Milan edzésén

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 16. 23:38
Az angol klub tulajdonosi köréhez közel álló internetes forrás, az arabianbusiness.com értesülései szerint - igaz az információ egy óra után eltűnt a honlapról - az AC Milan aranylabdás támadója elfogadta a Manchester Cityhez ajánlatát, ezzel minden idők legdrágább játékosa lesz. A portál úgy értesült, hogy a milánói klub 112 millió euróhoz, míg a brazil fenomén heti 380 ezer eurós (!!!) heti fizetéshez jut. A hír hallatára a Milan-hívek tüntetésbe kezdtek a klubszékház előtt, petárda is robbant. A jelek szerint a játékost is megviselte a huzavona, sírva fakadt a péntek délutáni edzésen.


A téli átigazolási kavalkád legnagyobb durranása lehet a brazil Kaká esetleges csapatváltása. A Milan középpályás klasszisáért világraszóló, 107 millió fontos megaösszeget kínált a Manchester City arab tulajdonosa.

 

Az ember csak nagyokat nyel, ennyi pénz a világon nincs, egyik futballista sem ér ennyit a glóbuszon. Vagy mégis?

 

Márpedig angol értesülések egyre inkább azt sugallták, az álomüzlet megköttetik, s gazdát cserél a fenomén. Kaká szóvivője csütörtök éjjel megerősítette, a tárgyalásokat megkezdték a gyárvárosiakkal - a futballistát édesapja képviseli -, természetesen a Milan engedélyével.

 

Míg Angliában csodavárás van, addig Olaszországban gyász. Paolo Maldini, a piros-feketék elnyűhetetlen hátvédje egyenesen katasztrófáról beszél.

 

„Nekünk sajnos semmi beleszólásunk abba, hogy a klub kiket vesz, netán kiket ad el - kezdte a csapatkapitány. - Egybehangzó a véleményünk, miszerint borzasztó lenne, ha Kaká elhagyna bennünket. Fantasztikus játékosról van szó, akire igenis szüksége van a csapatnak. Izgalommal lessük a fejleményeket."

 

Angliában is megizzadt egy-két játékos tenyere a hír hallatán. Elsősorban Robinhóról van szó, aki epekedve várja honfitársa érkeztét.

 

„Amikor nyáron a Manchester Cityhez kerültem a vezetőség azt mondta, legfőbb célpontjuk Kaká lesz. Úgy tűnik, ígéretüket be is tartják, s Angliába hozzák korunk egyik legtehetségesebb labdarúgóját. Hatalmas dolog lenne, ha a válogatott mellett ugyanabban a klubban játszhatnánk. Boldog lennék. Persze a döntés rajta és szeretett egyesületén múlik. A minap telefonon is beszéltünk, ám azt nem szeretném elárulni, miről... - örült sejtelmeskedve Robinho.

Annyi biztosnak tűnik, ez a mizéria nem tart majd addig, mint a Ronaldo-féle.

TÜNTETÉS A MILAN-SZÉKHÁZ ELŐTT
Több, mint száz fanatikus Milan-ultra gyűlt össze pénteken késő délután a via Turatin Milánóban, miután futótűzként terjedt el a hír az interneten, hogy kedvencük, a brazil aranylabdás Kaká az AC Milantól a Manchester Cityhez igazol. "Kaká nem eladó! Kaká nem eladó. Az UNESCO olaszországi nagykövete, nem megy innen sehova!" - kiabálták kórusban a magukból kikelt drukkerek. Egy petárda is robbant, de komolyabb incidens nem történt, mindenesetre több rendőrségi busz is megérkezett a klubközpont elé.
ELTÖRT A MÉCSES KAKÁNÁL
Az arabianbusiness.com péntek este korábbi írásának ellentmondva azzal az újdonsággal szolgált, hogy a labdarúgó a csillagászati, 380 ezer eurós fizetésnél húsz százalékkal magasabb, több, mint fél millió eurós évi juttatás ellenében költözne Manchesterbe. Mindeközben egy olasz átigazolási portál úgy értesült, Kakát rendkívül megviselte a hercehurca, könnyes szemmel tréningezett a hétvégi, Fiorentina elleni bajnokira készülve.
HÉTFŐN KERÜLHET PECSÉT A SZERZŐDÉSÉRE

Az átigazolás hírét egyelőre a Manchester City és a Milan szóvivője is cáfolta, ami biztos, vasárnap még a piros-feketék kezdőcsapatában kap helyet a 26 éves brazil világklasszis. Több sajtóorgánum - köztük a L'Equipe francia sportnapilap - szerint azonban ez lehet a búcsúmeccse, hétfőn a futballista édesapja is Angliába utazik, hogy tárgyaljon a manchesteriekkel, akik valószínűleg már csak egy hajszálra vannak a zseni megszerzésétől.

ANCELOTTI: KAKÁ NÉLKÜL IS ÜTŐKÉPES A MILAN
Carlo Ancelotti sajtótájékoztatón adott hangot véleményének a Kaká-üggyel kapcsolatban: "Előrehaladott tárgyalások folynak Kaká eladásáról, és nem csoda, hogy ekkora érdeklődés övezi a fejleményeket, hiszen egy kivételes klasszisról van szó. Ami engem illet, leghőbb vágyam, hogy még évekig együtt dolgozhassak vele. De ez csak az egyik szempont, nem akármilyen ajánlatról van szó, és ilyen esetben azt hiszem, érdemes mérlegelni. A klub belátása szerint dönt majd. Abban biztos vagyok, hogy a céljaink a játékos távozása esetén sem változnának, BL-kvalifikációt érő helyen kell végeznünk a bajnokságban, és meg kell nyernünk az UEFA Kupát. Nem hinném, hogy ez Kaká nélkül lehetetlen lenne egy olyan együttesnek, mint amilyen a Milan."
FERGUSON: EZ AZTÁN A MEGRENDÍTŐ HÍR!
A City városi riválisa, a BL-címvédő Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson teljesen el volt képedve a hír hallatán: "Őrület, micsoda összegekről van itt szó. Miután az Abu Dhabi-csoport megvette a klubot, sejtettük, hogy felveti majd őket a pénz, és nagy neveket is igazolnak. Észveszejtő, hihetetlen, ha igazak a hírek, az hatalmas sokk, nem csak nekem, hanem az egész futballvilág számára.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu