Juhász tudja, mi a válogatott gyengéje

Szerző: KPLétrehozva: 2011. november 19. 10:00
Nem okolja a védelmet a lengyelek elleni vereségért, viszont tudja, mi volt a magyar labdarúgó-válogatott 2011-es remeklésének titka Juhász Roland, aki a SportHiradónak elárulta, hosszútávon mi lehet a gyenge pont. A nemzeti csapatban 69-szer szerepelt 28 éves hátvéd Egervári Sándort dicsérte, és kicsit előrepillantott 2012-re, végül kitért az eheti új fejleményekre reagálva saját jövőjére. Celtic? Rangers? Más? Nyáron? Télen? Az elnök ígéretet tett neki...


 

„A Liechtenstein elleni találkozóval nem is szeretnék érdemben foglalkozni, méltó emléket állítottunk Albert Flóriánnak és szépen búcsúztattuk el közönségünket. A poznani más tészta – nyitott az elmúlt egy hétben történtekre reflektálva Juhász Roland. – Gyengébb első félidőt egy jobb második követett, az elején talán meglepett minket, hogy a vártnál jobban visszaálltak a lengyelek. Szoros mérkőzés volt, másképp is alakulhatott volna."

Nyilván a FIFA-világranglistán az ötödik leggyengébb európai nemzet elleni 5-0-s meccset nem lehet és nem szabad összehasonlítani az Eb-rendezővel szembeni 1-2-vel, de kedden feltűnően sokat hibázott az idén a hollandokat leszámítva (3-5, 0-4) nyolc meccsen alig két gólt kapó védelem. Magyarázat lehet, hogy Egervári négy nappal korábbról csak Juhászt tartotta meg hátul a lengyelek ellen (Lázár Pál, Korcsmár Zsolt és Kádár Tamás helyére Varga József, Vanczák Vilmos és Laczkó Zsolt került be), de ő a kritikát sem érzi jogosnak.

„Kintről hajlamosak az emberek leegyszerűsíteni a dolgokat. Egy ilyen vereség után mindig rajtunk, védőkön csattan az ostor. Igen, voltak gondok, de a pályán 10 játékos védekezik és 10 támad, még a csatároknak is megvannak a maga védőteendőik. Ha pedig ott nem figyelünk oda, vagy a középpálya fellazul, akkor nekünk pokoli nehéz dolgunk van. Teszem hozzá, kedden a támadószekció sem tudott igazán felpörögni. Ha pedig mindenképp hátul keressük a problémát, gondot jelentett, hogy az utóbbi időben eltiltások és sérülések miatt rendre kényszerű cseréket kellett eszközölnünk, de ez benne van a pakliban."

Bármennyire zárt jó esztendőt a válogatott, óvatosan fogalmazott és rámutatott a gyenge pontra: „Az ilyen mérkőzések - mint a keddi volt - azért jók, mert rávilágítanak a problémákra. A legnagyobb gondnak - és ez már hosszú ideje így van - azt érzem, hogy többen nem játszanak rendszeresen saját klubjukban, és meccshiánnyal érkeznek a nemzeti csapatba. Azért sikerült mégis olyan jól az év második fele (hét és fél hónapig maradt veretlen a csapat - a szerk.), mert itt a válogatottban szinte mindenki önbizalmat tudott gyűjteni. A hátulütője az egésznek, hogy mindez rövid távon működik és viszi előre a társaságot, de tartósan nem pótolja azt a rutint, amelyet csak klubszinten való rendszeres játékkal lehet megszerezni. Ezzel a helyzettel elég nehéz mit kezdeni."

Ha már a sikereknél tartunk, védelmünk oszlopa nem felejtette el a szövetségi kapitányt, Egervári Sándort, akinek két fő erényét emelte ki: „A pedagógia a nagy erőssége, ahogy hatni tud a játékosokra, megtalálja velük a közös nevezőt. Emellett válogatási elveit kell kiemelnem, nála sokakkal ellentétben jócskán számítanak az emberi tulajdonságok is."

Előretekintve - bár még közel 10 hónap van hátra -, a középpontban már a vb-selejtezők állnak: „Olyan találkozókra van szükségünk, mint a lengyelek elleni, valószínűleg jönnek a bolgárok februárban és jó lenne néhány Eb-pótselejtezőt megjárt riválissal játszani a tavasz és a nyár folyamán, hogy jó alapokat építsünk, mire jön az ősz és a kvalifikáció."

Az Anderlecht védőjét végül saját jövőjéről kérdeztük, amellyel kapcsolatban a héten új hírek röppentek fel, a Rangers négy ajánlata után a Celticet emlegetik a belga lapok. „Annyit mondhatok, a nyáron maradnom kellett, a télen pedig nem engednek el (mivel a brüsszeliek vezetik a bajnokságot és a BL-re pályáznak - a szerk.), de az elnökkel, bár nem írásban, de szóban megállapodtunk, hogy jövő nyáron egy bizonyos összeg (a hírek szerint 4 millió euró körüli summa - a szerk.) esetén távozhatok. Aztán, hogy a Celtic vagy a Rangers vagy más, erről most novemberben még hagy ne nyilatkozzak!"

Az addig vezető úton a következő állomás a vasárnapi Sint-Truiden elleni bajnoki lesz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu