Jól kibabrált Priskin Tamás a Watforddal

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 21. 23:35
Fél órán keresztül brillírozott a Watford a Cardiff ellen az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, a Championship 12. fordulójában. Aztán Priskin Tamás összeugrott Darren Purse-szel, a vétkest kiállították, csapata pedig 2-0-s vezetésről 2-2-re adta hazai összecsapását. A QPR-ban Buzsáky Ákos végig a pályán volt a Swansea elleni idegenbeli gólnélküli találkozón, a többi magyar azonban nem jutott szóhoz csapatában. A Wolverhamptont 5-2-re megalázta a Norwich, így a Crystal Palace-t legyűrő Birmingham ismét visszaelőzött az élen.


ANGOL LABDARÚGÓ MÁSODOSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG (CHAMPIONSHIP), 12. FORDULÓ:
WATFORD - CARDIFF CITY 2-2 (2-0)
Watford, Vicarage Road, 13 461 néző, vezette: Richard Beeby
WATFORD: Lee - Sadler, Bromby, Ward, Mariappa - Williamson (Eustace, 46.), Harley, Smith (McAnuff, 89.), O'Toole - Priskin, Hoskins (Rasiak, 67.). Menedzser: Aidy Bothroyd.
Subs Not Used: Tyler, Doyley.

CARDIFF: Heaton - McNaughton (Comminges, 72.), Roger Johnson, Purse, Kennedy - Parry, McPhail, Rae, Whittingham (Eddie Johnson, 65.) - McCormack, Bothroyd. Menedzser: Dave Jones.

Gólszerző: O'Toole (2.), Hoskins (24.), ill. Bothroyd (72., 75.)
Sárga lap: Rae (76.)

 

Jay Bothroyd harmadik gólját is meglőtte az idén - ebből kettőt szerda este a Watfordnak, amely egy buta egyéni hiba miatt 2-0-s vezetésről kis híján vereséget szenvedett. A vétkest Priskin Tamásnak hívják.

 

A magyar csatár szombaton kétszer is eredményes volt a Watfordban, akkor magasztalták, s a Sporthirado.hu-nak adott nyilatkozatában kijelentette, jól érzi magát Angliában. Minden bizonnyal ez az álláspontja megváltozott, hiszen elsősorban az ő hibájából döntetlenezett a Watford.

 

A vendéglátó már a 2. percben megszerezte a vezetést a teljesen meglepett Cardiff ellen - Gyepes Gábor ezúttal is csupán a kispadig jutott -, ekkor John-Joe O'Toole bólintotta előnyhöz csapatát.

 

Bő húsz perccel később Will Hoskins bombázta be 18 méterről a labfdát az ellenfél kapujába - no, hiszen, a Vicarage Roadon régen láttak már effajta mérkőzéskezdést. A közönség ünnepelt, a csapat végre játszott, amikor Priskin Tamás csúnyán nekiment Darren Purse-nek.

 

Beeby bíró azonnal felmutatta a piros lapot, a bajkeverő magyar pedig félórányi játék után lógó orral kocoghatott az öltözőbe. Megakadt a gépezet, elkezdtek csikorogni a fogaskerekek.

 

Ennek ellenére 72 percig tartotta kétgólos előnyét Aidy Bothroyd együttese, ám Bothroyd gondolt egyet, három perccel még egyet, s máris 2-2 állt az eredményjelzőn. Minden hazai szimpatizáns fogta a fejét, a hajrában már a pontért harcoltak a Darazsak.

 

Maradt az iksz, ezt a meccset azonban biztosan nem teszi ki az ablakba Priskin. Csapata ezzel a korántsem dicső 16. helyen tanyázik, a Cardiff City az ötödik.

 

A támadón kívül csupán Buzsáky Ákos léphetett pályára, a válogatott középpályás végigjátszotta a Swansea elleni idegenbeli meccset. Érdekesség, hogy mind a hat sárga lapot a vendégek kapták, a 42. percben egyet Buzsáky is begyűjtött.

 

Király Gábort most sem nevezte a Burnley, Tímár Krisztián a Plymouthban, Gyepes pedig ugye a Cardiffban koptatta a kispadot.

 

Az élen ismét helycsere történt: a Wandererst a Norwich alázta meg 5-2-re és mivel otthon a Birmingham Garry O'Connor 90. percben szerzett góljával 1-0-ra győzött a Crystal Palace ellen, a tabellán átvette a vezetést 12 forduló után.

 

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:
Barnsley - Sheffield W. 2-1 (1-0)
Gólszerző: Hume (4.), Campbell-Ryce (61., 11-esből), ill. Clarke (69., 11-esből)
Kiállítva: McMahon (34.)
Birmingham C. - Crystal Palace 1-0 (0-0)
Gólszerző: O'Connor (90.)
Blackpool - Derby County 3-2 (2-0)
Gólszerző: Gow (35.), Taylor-Fletcher (43.), Burgess (65.), ill. Commons (58.), Sterjovski (77.)
Charlton Athletic - Bristol C. 0-2 (0-1)
Gólszerző: Trundle (27.), Williams (52.)
Coventry C. - Burnley 1-3 (1-0)
Gólszerző: Ward (40., 11-esből), ill. Duff (51.), Blake (88.), Eagles (90.)
Norwich C. - Wolverhampton W. 5-2 (2-1)
Gólszerző: Ikeme (28., öngól) , Lita (39., 58., 70.), Croft (75.), ill. Collins (41.), Ebanks-Blake (67., 11-esből)
Kiállítva: Stearman (69.) - Wolverhampton
Nottingham F. - Ipswich T. 1-1 (1-0)
Gólszerző: McCleary (31.), ill. Miller (52., 11-esből)
Plymouth Argyle - Preston North End 1-0 (1-0)
Gólszerző: Fallon (18.)
Sheffield U. – Southampton 0-0
Swansea C. - Queens Park R. 0-0
Reading - Doncaster R. 2-1 (1-0)
Gólszerző: Bikey (18.), Doyle (76.) ill. Nieuwstadt (74.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu