Jo-gólokkal fordított a City Cipruson

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 18. 21:09
Egygólos hátrányból, Jo találatainak köszönhetően fordított az Omonia Nicosia otthonában a Manchester City együttese a labdarúgó UEFA-kupa első fordulójának első mérkőzésén. A Deportivo La Coruna kétgólos hátránnyal várhatja a visszavágót norvégiai kirándulása után. Hatalmas meglepetésre a svéd Kalmar Hollandiában győzte le a Feyenoordot.



A Manchester City a hatalmas bravúrral a kupasorozat első fordulójába jutott Omonia Nicosia otthonába látogatott. Az első félidőben a két együttes nem bírt egymással, igaz, a City – a várakozásoknak megfelelően – uralta a játékot, de a ciprusi együttes állta a sarat.

 

A fordulás után aztán óriási meglepetést okozott a nicosiai együttes, hiszen Duro a negyvenkilencedik percben szabadrúgásból óriási gólt akasztott a vendégek kapujába.

 

Na, ez volt az a pillanat, amikor manchesteriek felébredtek álmukból, és elkezdtek rohamozni, sorra dolgozták ki a helyzeteket. Előbb Ireland hagyott ki óriási ziccert, majd Jo lőtte telibe a felső lécet.


Ezután azonban nem kegyelmezett a brazil csatár. A második félidő első negyedórájának végéhez közeledve a támadó egy száz százalékig kijátszott ziccert passzolt a kapuba közelről.

 

Tizenhárom perccel később Jo újra beköszönt. Ezúttal egy beadást vett át combbal a tizenhatos bal oldalán, majd kilőtte a bal alsó sarkot.

 

A hajrában annak ellenére nem tudott egyenlíteni a hazai együttes, hogy bizony megvolt rá a lehetősége. A visszavágót ezzel nyugodtan várhatja az angol alakulat, amely így már szinte biztos, hogy bejutott a csoportkörbe.

 

Megégett a Deportivo Norvégiában. Hatalmas meglepetésre a spanyol alakulat 2-0-s vereséget szenvedett a Brann Bergen otthonában.

 

A norvég együttes Bjarnason révén szerezte meg a vezetést, aki a saját maga által kiharcolt büntetőt értékesítette. A szünet előtt hazai részről Solli is betalált. A találkozón már több gól nem esett, így a Depor 2-0-s hátrányból várhatja a visszavágót.

 

Talán ennél is nagyobb meglepetés, hogy a svéd Kalmar Hollandiában győzte le Elm találatával a Feyenoordot.

 

A Portsmouth Diarra és Defoe góljaival verte a Vitoria Giumaraest.

 

UEFA-KUPA, 1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉSEK EREDMÉNYEI:
Brann Bergen (norvég) – Deportivo la Coruna (spanyol) 2-0 (2-0)
Gólszerző: Bjarnason (22. - 11-esből), Solli
Feyenoord (holland) – Kalmar (svéd) 0-1 (0-0)
Gólszerző: Elm (72.)
Hamburg (német) – Unirea Uzriceni (román) 0-0
Nancy (francia) – Motherwell (skót) 1-0 (1-0)
Gólszerző: Berenguer (42.)
Omonia Nicosia (ciprusi) – Manchester City (angol) 1-2 (0-0)
Gólszerző: Duro (49.) ill. Jo (59., 72.)
Portsmouth (angol) – Vitoria Guimaraes (portugál) 2-0 (1-0)
Gólszerző: L. Diarra (39.), Defoe (59.)
Wolfsburg (német) – Rapid Bucuresti (román) 1-0 (1-0)
Gólszerző: Grafite (45.)

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu