Játékospiac: a hétvége történései

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 2. 02:31
Január hetedikétől minden topligában megnyitott az átigazolási piac Európában, a SportHirado.hu napról napra összefoglalóval jelentkezik az öreg kontinens játékoskeringőjének legfontosabb történéseiről. A friss átigazolási hírekről a "Játékospiacról jelentjük" rovatban tájékozódhat február 2-ig!


Egyetlen nap maradt hátra az idei téli átigazolási szezonból. Magyar szempontból szenzáció, hogy válogatott szélsőnk, Huszti Szabolcs a német Hannover csapatától az orosz Zenit Szentpétervár csapatához igazolt.

Az angliai csapatok körül nagy a helyezkedés. Az Arsenal és Andrej Arsavin kálváriája valószínűleg egy február másodikai szerződtetéssel véget ér.

Eközben az ír válogatott csatár, Robbie Keane is tárgyalásokat folytat korábbi klubja, a Tottenham Hotspurnek vezetőivel. Keane eligazolási szándéka azért erősödött föl, mert az elmúlt meccseken Rafa Benítez menedzser még csak a kispadra sem nevezte.

Shay Given vasárnaptól hivatalosan is a Manchester City tulajdona. Az ír válogatott kapus négy és fél éves szerződést írt alá a kék-fehérekkel.

Újra együtt dolgozhat régi edzőjével, Ricky Sbragiával az izraeli válogatott hátvédje, Tal Ben Haim. A Manchester City alkalmazásában álló védő a szezon hátralévő részét a Sunderlandben tölti mint kölcsönjátékos.

A Chelsea ezalatt megszerezte a török U-17-es válogatott, Gokhan Toret. A korábbi Leverkusen-játékos 2012. június 30-áig szóló szerződést írt alá.

Radoslav Kovac év végéig a londoni West Ham együttesének hátvédsorát erősítheti.

A Portsmouth csapatánál is inkább cselekednek, mint beszélnek. Kölcsönjátékosként megszerezték a Bundesliga tavalyi gólkirályát, Teofanisz Gekaszt. A görög támadóra Helmes és Kissling jó formája miatt tulajdonosa, a Bayer Leverkusen nem tart igényt.

Ha már a Bundesligánál tartunk, a Bayern München másfél évre a Bayer Leverkusen rendelkezése bocsátotta az 19 éves német tehetséget, Toni Kroost. Sőt, egy másik ifjút, Georg Niedermeiert is 18 hónapig kölcsönadták, csak őt épp a Leverkusennel a következő fordulóban találkozó VfB Stuttgartnak.

Fabian Ernst ideiglenesen Törökországba helyezte át székhelyét, mivel klubja, a Schalke kölcsönadta a Besiktasnak. Csapattársa, Albert Streit egy fokkal jobban járt költözési szempontból: év végéig Hamburgban lesz esélye bizonyítani.

A mediterrán térségeken is mozogtak a szálak. Az AS Roma megszerezte az Udinese jobbhátvédjét, Marco Mottát - igaz, csak kölcsönbe és csak hat hónapra. Mindezért a Farkasok hét millió eurót fizetnek a szezon befejezése után a udineieknek.

Mint ahogy azt megírtuk, a brazil csatár, Ricardo Oliveira ismét egykori csapatát, a Real Betist szolgálja - legalább is az év végéig.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu