Huszti lesz Arsavin utódja a Zenitnél

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 1. 20:25
Oroszországba igazolt Huszti Szabolcs, a Hannover magyar válogatott középpályása, ugyanis mostantól a 2008-as UEFA-kupa-győztes Zenit Szentpétervárt erősíti majd - mondta el a SportHirado.hu-nak a szélső menedzsere, Filipovics Vladan. A kiváló játékos négy évig lesz az orosz bajnokságot legutóbb az ötödik helyén záró együttes alkalmazásában. Husztit új klubja a minden bizonnyal az Arsenalhoz szerződő Andrej Arsavin pótlására igazolta le.


 

„Sokkal konkrétabb volt a Zenit ajánlata, mint a másik két klubé, illetve korábban a többi érdeklődőé – mondta a SportHíradó.hu megkeresésére válaszolva Filipovics Vladan, Huszti Szabolcs menedzsere –, hiszen az oroszok, akik már nyáron érdeklődtek, már most, a téli átigazolási szezonban szerződtetni akarták, míg a többiek, így a skót Celtic és a német Hamburg csak a nyártól számítottak volna rá.”

Az UEFA-kupa-győztes Zenit már a nyáron kinézte magának a magyar légióst erősítést gyanánt, akire nem kisebb feladat várt volna, minthogy a távozás előtt álló klasszist, Andrej Arsavint pótolja.

A gólerős, lendületes orosz szélső a számára remekül sikerül Eb-t követően maradt végül Oroszországban, ám a téli átigazolási szezonban ismét felerősödtek a távozásáról szóló hírek: a zuhanyhíradó szerint tavasszal már az Arsenal játékosa lesz. A téli piac holnap zárul…

„Nem hiszem, hogy kimondottan Arsavin helyettesének nézték volna ki Szabolcsot az oroszok, hiszen a Zenit már a nyáron is intenzíven érdeklődött. Bár akkor is napirenden volt Arsavin távozása, végül maradt. Tudtommal most ebben is változás lesz, a kiválóság távozik a csapattól, amelyet holnap hivatalosan is bejelentenek majd. De erről én nem adhatok hiteles információt, lévén nem vagyok hivatott ennek a hírnek a megerősítésére, én kizárólag Szabolccsal kapcsolatban tudok érdemben nyilatkozni. Ám ha mégis, és egy olyan kiváló játékos pótlására nézték és szerződtették Szabolcsot, mint Arsavin, arra csak büszkék lehetünk.”

„A Zenitet aligha kell bemutatni, hiszen UEFA-kupát és európai Szuperkupát nyert tavaly az orosz együttes, majd ősszel szerepelhetett a Bajnokok Ligájában, tavasszal pedig ismét az UEFA-kupában bizonyíthat. Szakmailag tehát mindenképpen előrelépésnek lehet nevezni az igazolást, arról nem is beszélve, milyen profi körülmények és szakmai munka vár majd Szabolcsra. Nem azt mondom, hogy a Hannover kiscsapat, mert nem az, miként a többi kérő sem volt az, de Szabolcsnak szakmailag már indokolt volt egy lépcsővel feljebb lépnie. Erre most, a Zenittel adódott konkrét lehetőség, mi pedig éltünk vele.”

A Zenit azonban már a nyáron is hívta a magyar válogatott játékost, akkor azonban nem realizálódott az üzlet, most viszont igen: mi változott meg az eltelt fél év során?

„Elsősorban az, hogy ősszel többször is közöltem a Hannover vezetőivel, hogy semmiképpen nem hosszabbítjuk meg Szabolcs nyáron lejáró szerződését. Szeretnénk váltani, lehetőségeink pedig vannak arra, hogy egy nagyobb csapatban futballozzon. Miután sorra visszamondtuk a hannoveriek szerződés-hosszabbításra vonatkozó ajánlatait, Hannoverben is felmérték: ez a téli az utolsó lehetőség, hogy pénzt lássanak Szabolcsért. Nem csináltak rossz boltot szerintem, miként Szabolcs sem, aki ilyen szempontból is jobb körülmények közé érkezik, mint amilyenben volt és mint amilyenekre lehetőségei adódtak volna máshol.”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu