Ismét szenvedett, de most nyert az MU...

Létrehozva: 2011. október 29. 14:54
Újra csak egy gólra futotta a címvédőnek az angol Premier League-ben, de micsoda különbség múlt vasárnaphoz képest...Akkor a manchesteri derbin a City hat találatot helyezett el a United kapujában, az Everton azonban eredménytelen maradt a Goodison Parkban. Így hat nappal (...) a 6-1-es bajnoki vereséget követően a Manchester United 1-0-ra nyert és megerősítette második helyét a tabellán.


 

Négy év után nyert ismét a Goodison Parkban az MU, de ennél sokkal több oka nincs az örömre az együttesnek és a szakmai stábnak. Persze az a legfontosabb, hogy Javier Hernandez találata három pontot ér, de lesz dolga elég a következő hetekben Sir Alex Fergusonnak és segítői csapatának.

A Vörös Ördögök játéka ugyanis ezúttal is alaposan elmaradt a szezon elején látott produkciótól. A Chelsea elleni 3-1-es győzelem óta sokat veszített látványosságából a címvédő, hetek óta görcsösen futballozik, visszaesett a kulcsemberek teljesítménye.

A liverpooli első félidőt ugyan „megnyomta” a Ferguson-együttes, de szó sem volt arról, hogy kapuja elé szögezte volna az Evertont, alig dolgozott ki helyzetet. Egyszer azért eredményesek voltak a vendégek, a lesipuskás Javier Hernandez ismét jókor volt jó helyen. Utána viszont nem folytatta az addig sem túlságosan nagy „ostromot” a manchesteri gárda, remélte, az egy gól is elég lesz a három ponthoz.

Legfontosabb célját ugyan elérte az MU, begyűjtötte a győzelmet, de a szünet után kevés pozitívumot rejtett a produkciója. A középpályások alig segítették a támadásokat, a csatárok haloványak és veszélytelenek voltak. Ezt jól mutatja, hogy a gólvágóként ismert Wayne Rooney 90 perc alatt egyszer sem próbálkozott Tim Howard legyőzésével…

Az MU szerencséje, hogy az Everton sem volt igazán aktív, így hat nappal a derbi csúfos elvesztése után a rekordbajnok „kiegyenesedett”, legalábbis abban a tekintetben, hogy újra győzött. De ennél sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége, ha tartani akarja a lépést a mostani szezon eddigi első számú csapatával, a Manchester City-vel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Smalling és Young is kidőlt az MU-ból
Rögtön az Everton ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés után csapathírekkel szolgált Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere három játékosa állapotáról is érdemi információkkal szolgált....
Tovább a teljes cikkhez »

PREMIER LEAGUE, 10. FORDULÓ:
EVERTON-MANCHESTER UNITED 0-1 (0-1) - 2. félidő
Liverpool (Goodison Park), v.: Halsey
Everton: Howard - Hibbert, Heitinga, Jagielka, Baines - Coleman, Biljaletgyinov (Barkley 46.), Osman, Rodwell - Fellaini, Saha (Gueye 84.), menedzser: David Moyes
Kispad: Mucha (kapus), Mustafi, Barkley, McFadden, Stracqualursi, Gueye, Velliosz
Manchester United: De Gea - Jones, Vidics, Evans, Evra - Pak, Cleverley (Nani 57.), Fletcher - Rooney - Welbeck (Valencia 73.), Hernández (Berbatov 67.), menedzser: Sir Alex Ferguson
Kispad: Lindegaard (kapus), Ferdinand, Fabio, Nani, Valencia, Owen, Berbatov
Gól: Hernández (19.)
Sárga lap: Rodwell (26.), Fellaini (95.)
II. FÉLIDŐ:
90+8.: Vége!
90+8.: Velliosz 20 méteres lövését De Gea hárította.
90+5.: Fellaini kapott sárga lapot.
90+2.: Gueye esett el Evra mellett a 16-oson belül, de nincs büntető.
90.: Hat (!) perc a ráadás, az Everton jól járt az asszisztens húzódásával.
90.: Phil Dowd lesz az új asszisztens.
88.: Rosszul van az egyik asszisztens, Halsey ápolást kér segítőjének. Az MU orvosa kezeli a partjelző derekát, de cserére lesz szükség.
84.: Saha le, Gueye be.
81.: Hatalmas kavarodás támadt egy hazai szöglet után, Nani röviden szabadított fel, Rodwell pedig 18 méterről a kapu mellé lőtt.
80.: Az Everton egyre erőteljesebben támad, egyelőre helyzet nélkül.
76.: Osman le, Velliosz be.
73.: Welbeck le, Valencia be.
67.: Hernández le, Berbatov be.
62.: Welbeck "szökött meg" a bal oldalon, 10 méteres lövését Howard a léc fölé ütötte.
57.: Nani a pályán.
56.: Cleverley megsérült, az öltözőbe sétált bánatosan.
53.: Evans figyelmetlensége után Rodwell előretört, 18 méteres lövését De Gea bravúrral ütötte a mezőnybe.
50.: Rodwell sárga lapja ellenére rendkívül sportszerű a találkozó, az Everton 6, az MU 3 szabálytalanságnál jár.
46.: Itt a folytatás.  Biljaletgyinov helyén Barkley.
I. FÉLIDŐ:
45+2.: Szünet!
45+1.: Saha 11 méterről lőtt, De Gea ismét védett.
45.: Egy perc a ráadás.
45.: Saha 17 méteres lövése megpattant Vidicsen, de az MU-kapust ez sem lepte meg.
45.: Hernández 16 méteres lövését hárította Howard.
40.: Majdnem egyenlített az Everton! Baines 21 méteres szabadrúgása a keresztlécről pattant ki, De Gea csak nézte a remek tekerést!
39.: Közben sorsoltak a Ligakupában, a tét az elődöntőbe jutás. A párosítások: MANCHESTER UNITED-CRYSTAL PALACE, ARSENAL-MANCHESTER CITY, CHELSEA-LIVERPOOL FC, CARDIFF-BLACKBURN!
36.: Rodwell szerzett labdát a középpályán, előretört, majd 19 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.
34.: Tehetetlen az Everton...Vidics "felöklelte" Osmant, a 19 méteres szabadrúgást azonban az ex-manchesteri Saha a sorfalba vágta.
26.: Rodwell felrúgta Jonest, villant a sárga lap.
24.: A BBC szerint 43-57 a labdabirtoklás százalékos aránya.
19.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, VEZET AZ MU!  Tetszetős és pontos adogatássorozat végén Evra balról középre emelt, a védők nem érték el a labdát, így Hernández 4 méterről a kapuba lőtt. 0-1

17.: Rooney egy csel után 18 méterről csúnyán a kapu mellé lőtt.  Az MU uralja a középpályát, de ennél többer egyelőre nem futja.
10.: A kezdeti "helyzetfesztivál" után a  két együttes stabilizálta védekezését.
4.: Coleman emelt jobbra, Fellaini 8 méteres fejesét védte De Gea. Eddig kiváló a mérkőzés.
3.: Welbeck cselezgetett, az alapvonal közeléből középre passzolt, Pak pedig 6 méterről a kapusba lőtt. Hatalmas helyzet volt!
1.: Coleman tört előre bátran, 14 méteres lövését De Gea biztosan védte.
1.: Az MU kezdte a liverpooli találkozót.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu