Ismét Guerrero mentette meg a HSV-t

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 22. 18:49
A Galatasaray elleni sikert követően újra idegenben tudott nyerni a Hamburger SV labdarúgócsapata. A HSV ezúttal a bajnokságban diadalmaskodott, az Isztambulban is két gólt szerző Paolo Guerrero duplájának köszönhetően 2-1-re verte meg a Schalke 04 együttesét, ezzel pontszámban utolérte a Bayern Münchent és a Wolfsburgot. A mérkőzés egyébként 70 percig kiábrándító volt.


25. FORDULÓ:
Schalke 04 – Hamburger SV 1-2 (Farfán 80., ill. Guerrero 70., 74.)

 

Miután a Bayern München és a Wolfsburg nyert, a Hamburg is győzelmi kényszerrel a lábában lépett pályára Gelsenkirchenben. Mi több, a kikötővárosiaknak matematikailag arra is volt esélyük, hogy azonnal fellépjenek a második helyre, ám ehhez – csekélység – 20 (!) góllal kellett volna legyőzniük a Schalkét. Ezt még egy körzeti ligás ificsapattal szemben sem lehetett volna garantálni…

Sőt, a mérkőzésen elsőként Frank Rost kapujába került a labda, ám ezzel sem jutott előnyhöz a Schalke, mivel Jones lesről talált be. A csapatok mindenesetre nem kényeztették el a szurkolókat, ugyanis helyzetet, sőt, még helyzetecskéket is csak elvétve lehetett feljegyezni. Az üdítő kivételt Heiko Westermann lehetősége jelentette: az ezúttal védekező középpályásként bevetett Jolly Joker lövése megpattant Aogón, Rost pedig nagy bravúrral hárított.

Reménykedhettünk, hogy szünet után ennél csak jobb jöhet. Tévedtünk. A csapatok a látottak alapján életcéljuknak fogták fel, hogy ne kerüljenek helyzetbe, és ezt sokáig hibátlanul is teljesítették.

Ahhoz, hogy végre egy helyzetet, sőt, egyből egy gólt is lássunk, kellett Manuel Neuer kapitális hibája. Egy előreívelt labdát simán megszerezhetett volna a kapus, ám ő fejjel rosszul mentett, és éppen Paolo Guerrero elé továbbított. A perui támadó kicsodálkozta magát, majd az üres kapu közepébe gurított.

Ez a találat fellelkesítette a HSV-t, amely közvetlenül a vezető gól után növelni is tudta az előnyét: Jansen középre lőtt labdáját Guerrero a kaputól egy méterre pofozta a hálóba. De ezzel még nem volt vége, a Schalke nem törődött bele a vereségbe. Kuranyinak egyszer sikerült ellógnia örzőitől, majd beadását Jefferson Farfán közvetlen közelről a hálóba passzolta. A perui támadó utána még összeakadt Rosttal, a kétszemélyes „Laokon-csoportot” Drees bíró egy-egy sárga lappal nyugtatta meg.

A HSV végül megszerezte a három pontot, és pontszámban beérte a második helyen osztozó Bayernt és Wolfsburgot.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu