Ismét csődöt mondott a siófoki támadósor

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 3. 20:45
A labdarúgó NB I 10. fordulójában is pont nélkül maradt a BFC Siófok csapata. A somogyiak már az első félidőben hátrányba kerültek a Budapest-Honvéd elleni hazai találkozón: a 39. percben Abraham vette be Milinte kapuját. A vendéglátók hiába támadták végig a második játékrészt, a csatárok ezúttal is csődöt mondtak. A sereghajtó így egyre nehezebb helyzetbe kerül, a fővárosiak viszont fontos pontokat szereztek.


LABDARÚGÓ NB I, 10. FORDULÓ:
BFC SIÓFOK – BUDAPEST-HONVÉD 0-1 (0-1)
Siófok, 500 néző, vezette: Bognár T. (Kovács Z., Nagy I.)
SIÓFOK: Milinte – Horváth A. (Fülöp, 68.), Hegedűs Gy., Tusori, Bojtor – Magasföldi, Habi (Forgács, 58.), Kanta Sz., Takács M. (Baszara, 46.) - Koós, Ndjodo. Klubmenedzser: Détári Lajos
HONVÉD: Rabóczki - Vincze Z., Smiljanic, Debreceni, Filó – Abbas (Sztojakovics, 72.), Maróti, Genito, Diego (Dobos, 90.) – Hercegfalvi, Abraham (Moreira, 76.). Vezetőedző: Pölöskei Gábor
Gólszerző: Abraham (39.)
Sárga lap: Tusori (70.), illetve Filó (71.)

 

A 10. forduló nyitómérkőzésén hosszú perceket kellett várni az első említésre méltó eseményre. Alig ötszáz néző előtt a mérkőzés elején jobbára a mezőnyben pattogott a labda. Hamar kiderült, hogy a hazaiak szeretnének biztosra menni, később beigazolódott, hogy a Balaton-partiak nem véletlenül féltek a gyors fővárosi támadóktól…

 

A somogyiak erejéből több szép támadásra is futotta, és gólszerzési lehetőségük is volt. A 12. percben Kanta Szabolcs beadása után Koós Gábor csúsztatott 10 méterről a kapu mellé. Két perccel később Hegedűs Gyula 26 méteres szabadrúgása után a labda alig kerülte el a jobb felső sarkot. Továbbra is lendületben maradt a sereghajtó: a 23. percben Magasföldi József lövése után Rabóczki Balázs bravúrral tenyerelte ki a labdát a bal alsó sarok elől.

 

A folytatásban átvette az irányítást a Honvéd. Abbas lövését még nagy bravúrral védte a továbbra is remek formát mutató Milinte Árpád, a 39. percben azonban már ő sem segíthetett. Herczegfalvi Zoltán pontos kiugratása után Abraham került gólhelyzetbe, és 10 méterről a kapu bal oldalába gurított. (0-1).

 

A hajrában még egy lapáttal rátett a piros-fekete legénység: Abraham 22 méterről eresztett meg nagy lövést, Milinte tolta szögletre a bal felső sarokba tartó labdát.

 

A szünetben tehát megint a Siófok volt nehezebb helyzetben, ráadásul a statisztika sem a hazaiak mellett szólt: ebben a bajnokságban ugyanis a somogyiak még nem szereztek gólt a második félidőben…

 

A térfélcsere után nagy lendülettel kezdett a házigazda, a csereként beállt Baszara több nagy lövéssel bizonyította, hogy érdemes volt pályára küldeni. Az 59. percben Hegedűs Gyula második remek szabadrúgását végezte el, a 28 méteres lövés után Rabóczki kapus és a felső léc közösen mentette meg a Honvéd kapuját a góltól.

 

A siófokiak kőkemény középpályása megsérült, miután ütközött Diegoval, így le kellett cserélni, néhány perccel később pedig védő helyett csatárt küldött a pályára Détári Lajos. Fülöp Zoltán a 72. percben kis híján egyenlített, a hat méteres lövés után Rabóczki hárított.

 

Kantáék ezen az estén sokat tettek azért, hogy legalább az egyenlítést kiharcolják, de a támadójáték ezúttal is csődöt mondott. A kispestiek többször is tíz emberrel védekeztek, de megóvták kapujukat a góltól, a hajrában pedig több kontratámadás végén is ziccert hibáztak. A vendégek végül fontos három ponttal gazdagodtak, a Siófok pedig egyre nehezebb helyzetbe kerül…

 

EDZŐSZEMMEL:
Détári Lajos: - Minden játékosomnak gratuláltam a lefújás után, mindenki a maximumot nyújtotta. Sajnos ma sem volt szerencsénk, de bebizonyítottuk, hogy lelkes csapatunknak van tartása és szíve.
Pölöskei Gábor: - Örülök, hogy egy góllal megnyertük ezt a viszony feszült hangulatú találkozót. Ez volt az első olyan mérkőzés a szezonban, hogy nem kaptunk gólt.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu