Iaquinta butaságát is túlélte a Juve

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 8. 22:21
Hatalmas hibát követett el Vincenzo Iaquinta, a Juventus csatára az olasz labdarúgó-bajnokság, a Serie A 23. fordulójában. A csatár előbb megszerezte a vezetést csapatának a Catania otthonában, majd két percen belül kiállíttatta magát. A vendégek az utolsó pillanatban mégis három ponttal távoztak Szicíliából. A forduló egyik rangadóján a Roma legyőzte a Genovát. A forduló zárómeccsét 2-1-re a Palermo nyerte a Napoli elleni déli derbin.


Majdnem ráfizetett Vincenzo Iaquinta butaságára a bajnokságban a listavezető Intert tisztes távolságból követő Juventus. A kiváló csatár a tizenegyedik percben gólt szerzett, ami persze nem számít hibának, de az ünneplés azon módja, hogy a csatár levette a mezét már igen, hiszen azért sárgalapos figyelmeztetés járt.

A támadó ezt a büntetést meg is kapta, amit valószínűleg meg is bocsátott volna Claudio Ranieri vezetőedző. Azért viszont nagy leszúrást kap majd a trénertől, hogy a középkezdés után nem sokkal sárga lapot érően szabálytalankodott, ezzel pedig kiállíttatta magát.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a lelkes hazai kiscsapat minden megtett az egyenlítésért, ami sikerült is. Ekkor a meccset már csak nézőként megtekintő Iaquinta foghatta is a fejét, és gondolkodhatott azon, hogy vajon hogyan magyarázza majd ki magát a kínos szituációból.

Már talán meg is volt a terv, amikor Christian Poulsen megmentette csapattársát a fejmosástól, együttesét pedig az újabb blamától: az utolsó utáni pillanatban mintegy nyolc méterről megszerezte a három pontot jelentő találatot.

A forduló egyik rangadóján a Roma meglepően könnyedén győzte le a Genoa együttesét a fővárosban. A hazaiak ennek köszönhetően pontszámban beérték a vendégeket a bajnoki tabellán.

A hét vasárnap délutáni mérkőzésen ötször is felmutatták a játékvezetők a piros lapot: Előbb kellett befejeznie a meccset az előbb említett Vincenzo Iaquintának (Juventus), Rodrigo Taddeinek (Roma), Giuseppe Scullinak (Genoa), Diego Lopeznek (Cagliari), Lorenzo De Silvestrinek (Lazio) is.

SERIE A, 23. FORDULÓ:
AS Roma – Genoa 3-0 (Cicinco 26., Vucsinics 47., Baptista 90.)
Cagliari – Atalanta 0-1 (Cigarini 66.)
Catania – Juventus 1-2 (Morimoto 51., ill. Iaquinta 11., Poulsen 92.)
Fiorentina – Lazio 1-0 (Gilardino 89.)
Sampdoria – Siena 2-2 (Bellucci 45., Pazzini 51., ill. Vergassola 21., Maccarone 79.)
Torino – Chievo 1-1 (Ventola 61., ill. Italiano 83.)
Udinese – Bologna 1-0 (Sanchez 91.)
Palermo – Napoli 2-1 (Migliaccio 2., Simplicio 13., ill. Hamsik 43.)

 

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu