Huszti, Juhász: Nyerni kell a főpróbán!

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 11. 11:49
Huszti Szabolcs és Juhász Roland nagyon fontosnak tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott sikerrel vegye az utolsó akadályt - az Izrael elleni felkészülési mérkőzést - az albánok elleni világbajnoki selejtező előtt. A Zenit Szentpétervár újonnan igazolt középpályása a SportHirado.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy új együttesében segítőkészek a csapattársai, de még kell egy kis idő a beilleszkedéshez. Az Anderlecht középső védője pedig elsősorban a szerdai ellenfél kontratámadásaira hívta fel a figyelmet.


Huszti Szabolcs az elmúlt héten betegséggel küszködött, azonban mégis elutazott a magyar válogatottal Izraelbe. Ahogy azt a középpályástól már megszokhattuk, ezúttal is a győzelemmel lenne csak elégedett, valamint első Zenitben szerzett gólját is értékelte honlapunknak.


- Kezdjük a legfontosabb dologgal! Nemrég még lázas volt, most hogy érzi magát? Meggyógyult?


- Igen, jobban vagyok sokkal, köszönöm. Remélem lesz elég erőm, hogy minél többet hozzá tudjak tenni a csapat teljesítményéhez. Azt, hogy ezt kezdőként tehetem-e meg, még nem tudom, hiszen néhány perc múlva kezdődik a taktikai értekezlet, és ott derül ki minden.

- Mi a véleménye az ellenfélről? Milyen eredmény lenne elfogadható?

- A győzelem! Igaz, nem tétmeccs, de a mai eredménycentrikus futballban nem elégedhetünk meg mással, persze az is fontos lenne, hogy a csapat emellett jó teljesítménnyel rukkoljon elő. Nagyon fontos állomása ez az évnek, hiszen ez a főpróbája az albánok elleni vb-selejtezőnek. Izrael válogatottja ütőképes, egységes, nem véletlenül állnak a FIFA-világranglista 18. helyén.


- Ejtsünk néhány szót a klubváltásáról is. Hogyan fogadták a csapattársak? Hogy érzi magát a Zenitnél?


- A csapattársaim nagyon segítőkészek, ennek ellenére egy kis időnek el kell telnie ahhoz, hogy megszokjam az új légkört. Eddig pozitívak a tapasztalataim, a körülmények kiválóak, és remélem sikerül minél hamarabb beilleszkednem.


- Mindenesetre a bemutatkozása jól sikerült, góllal debütált Szentpéterváron. Megkönnyebbült?


- Az csak egy felkészülési mérkőzés volt. Nem okozott semmilyen felszabadultságot, hiszen a profi világban a tétmeccsek számítanak. Majd, ha a Stuttgart elleni UEFA-kupa-találkozón leszek eredményes, annak már biztos lesz súlya.



Juhász Roland annak ellenére, hogy mostanság fontos gólokat szerzett klubjában, ezúttal mégis elsősorban másra hagyná ezt a feladatot, hiszen állítása szerint a legfontosabb feladata, hogy a védelemmel együtt kapott gól nélkül hozza le a találkozót.


- Mit szól ahhoz, hogy az albánok ellen eltiltás miatt nem lehet ott a pályán, Erwin Koeman mégis a kezdők közé nevezte Izrael ellen? Ez hatalmas bizalmat feltételez a szövetségi kapitány részéről.


- Örülök, hogy így látja a mester, de ennek más oka is van szerintem. Ha Vaskó Tomi és Gyepes Gabi is itt lenne a keretben, akkor szerintem más lenne a helyzet. Akkor minden bizonnyal a kispadon kezdenék. Sőt, úgy gondolom, ebben a helyzetben nem játszom végig a találkozót, hiszen ez az utolsó lehetősége a kapitánynak a próbálgatásra.

- Izrael válogatottja huszonöt hellyel előzi meg a miénket a világranglistán… Ezek szerint jobb csapat?


- Ezt nem mondanám. Tény, hogy nagyszerűen kontráznak, ami most nagyon fontos nekünk, hiszen az albánokéhoz hasonló játékstílust képviselnek. Láttuk az Elefántcsontpart ellen 2-2-re végződött meccsüket is, azon például mindkét találatukat gyors ellentámadásból szerezték.


- Mostanság kétszer is beköszönt az ellenfelek hálójába klubcsapatában, az Anderlechtben, számíthatunk erre a nemzeti csapatban is?


- Természetesen jó érzés, hogy kétszer is eredményes lehettem, de Izrael ellen a legfontosabb az, hogy hátul hibátlanul teljesítsünk. A gólszerzésre vannak más játékosok is a csapatunkban.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu