Húsz éve nem volt ekkora balhé Angliában

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 27. 09:49
Videóval a helyszínről! Lexi Alexander rendezésében és a Gyűrűk ura Frodójaként ismert Elijah Wood főszereplésével egyszer már bemutatták, mit is jelent egy West Ham-szurkolónak a Millwall elleni összecsapás - és fordítva. Összecsapást! Kedden erről tettek tanúbizonyságot a két tábor elkötelezettjei az angol Ligakupa második fordulójában.


A két kelet-londoni futballcsapat szimpatizánsai hosszú idők óta versengnek egymással, s bátran kijelenthető, Angliaszerte ők utálják egymást a legjobban. 

Ennek adtak hangot kedden is, amikor „végre” összehozta őket a sors a labdarúgó Ligakupában. A rivális huligáncsoportok csak erre vártak, a vezérek állítólag mindent leegyeztettek - pontosan úgy, mint a 2005-ben forgatott drámai filmsorokban.

A találkozó előtt húsz éve nem látott botrányt és verekedést rendeztek a felek, egy embert mellbe szúrtak, miközben folyamatosan repkedtek a kövek és üvegek. Szemtanúk halálfélelemről beszéltek, a közelben lakók pedig lakásukat, házukat féltették a megvadult tömegtől.

Hiába a lovas-, és rohamrendőri készültség, a magukból kivetkőzött, s a nagy meccset oly régóta váró drukkerseregek „kitettek magukért”. A százhúsz perc alatt például háromszor kellett megszakítani a mérkőzést, mindannyiszor a pályára berohanó, önmagukról megfeledkező West Ham-szurkolók miatt.

A találkozón egyébként a Millwall szerzett vezetést, amit a 87. percben egalizált a vendéglátó - olaj a tűzre, mondhatnánk. Aztán a hosszabbításban még két WHU-találat, így az Upton Park végül szerencsét hozott a hazai csapatnak.

Azóta a sportminiszter és több, a labdarúgásban dolgozó szakember hallatta hangját, és mélységesen elítélték a történteket. Az egyik Millwall-játékos kijelentette, futballozott már kiélezett helyzetekben, de ilyet még ő sem élt át, annyira berezelt, amikor a szurkolók felé futottak.

Az ügynek lesz folytatása - szó van arról is, hogy kizárják a Kalapácsosokat a sorozatból -, az eredmény ebben az esetben azonban sajnos csak másodlagos...

A BOTRÁNY

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu