Hihetetlen meccsen jutott tovább az MTK!

Szerző: shLétrehozva: 2009. március 17. 19:49
Kétgólos előnyt szórakozott elé hazai pályán az Újpest labdarúgócsapata a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján az MTK ellen. A kék-fehérek középpályása, Szabó Ádám előbb győztes gólt szerzett, majd sportszerűtlensége miatt kiállították. Ennek ellenére a vendégek jutottak a legjobb négy közé a sorozatban. A másik visszavágón csupán 1-1-es döntetlent játszott, így kiesett a címvédő Debrecen.


MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
ÚJPEST - MTK 2-3 (2-1)
Megyeri út, 2373 néző, vezette: Solymosi
ÚJPEST: Balajcza - Simek, Korcsmár, Cutuk, Malone - Bori (Wilson 46.), Stokes, Bozsics (Jucemar 46.), Remili - Foxi (Tisza 70.), Simon A. Vezetőedző: Szentes Lázár
MTK: Végh - Radulovics, Lambulics, Szekeres A., Vadnai - Hrepka, Zsidai, Szabó Á., Gosztonyi (Nagy G. 69.) - Kanta J. - Lencse. Szakmai igazgató: Garami József
Gólszerző: Simon A. (19., 36.), ill. Lencse (37.), Hrepka (77.), Szabó Á. (88.)
Sárga lap: Foxi (55.), Jucemar (81.) ill. Kanta J. (54.), Lambulics (80.)
Kiállítva: Szabó Á. (88.)

Az első mérkőzésen az újpestiek elsősorban egy kiállításnak köszönhetően tudtak nyerni a Hungária körúton, így lépéselőnybe kerültek a továbbjutás sorsát illetően. Annak a találkozónak az egyik hőse Simon Attila volt, aki a lila-fehérek első találata előtt tizenegyest harcolt ki, a másodikat pedig ő maga szerezte a 2-1-re megnyert meccsen.

Nos, a visszavágót a hazaiak kezdték magabiztosabban, a kék-fehérek pedig elsősorban a kontrákra építettek. A vendégek védekezése egy ideig magabiztosan, jól működött a félidő első felében, hiszen Remili Mohamed egy lövése kivételével nem nagyon akadt dolga Végh Zoltán kapusnak.

A játékrész derekán aztán az első MTK-hibát kihasználva az újpestiek megszerezték a vezetést. Ki más is lett volna eredményes, mint az első találkozó hőse, Simon Attila. A csatár Végh egy szöglet után bemutatott bravúrja után lőtt közelről a hálóba. A támadó azonban ennyivel nem érte be: percre pontosan negyedórával később egy csodás csúsztatással jelezte Szentes Lázár vezetőedzőnek, hogy nem csupán a Ligakupa- és Magyar Kupa-összecsapásokon lehet rá számítani.

Ez a két találat kellett ahhoz, hogy kicsit felébredjen a szokásosnál kevesebb kreativitással futballozó Garami-legénység, ugyanis egy perccel a második hazai gól után Lencse László szépített.

A fordulás után aztán a vendégek támadásai feljavultak, igaz ehhez szükség volt arra is, hogy a hazai védőknek egy-egy alkalommal lankadjon a figyelme. Rá is fizetett erre az Újpest, hiszen a hajrá percei közeledtek, amikor a lilák hátsó alakzatának bakija után Hrepka kiegyenlített, így a mérkőzés izgalmassá vált: egy MTK-gól a kék-fehérek továbbjutását jelentette volna.

És bár a hazai szurkolók már-már biztosra vehették, hogy csapatuk jut a Magyar Kupa elődöntőjébe, de jött Szabó Ádám, és egy kényszerítő után okosan emelt a kapuba Balajzca felett. Ezzel a góllal a vendégek jutottak a legjobb négy közé, azonban a mérkőzés krónikájához még egyetlen jelenet hozzátartozik. A győztes találatot jegyző Szabó gólöröme közben ledobda a mezét, és a hazai szurkolóknak mutogatott kifelé. Solymosi játékvezető ezért a sportszerűtlen cselekedetért kiküldte a játékost, tegyük hozzá, teljesen jogosan.

Pedig Simon Attila (balra) kettőt is rúgott az MTK-nak...(fotó: Kovács Attila)

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
Debrecen - Siófok 1-1 (0-1)
Gólszerző: Dudu (50.), ill. Ivancsics (45+2. - 11-esből)
Továbbjutott: a Siófok 3-1-gyel.

 

A bravúrt az egyre jobb formába lendülő Siófok vitte véghez, amely már az első félidő ráadásában bebiztosította helyét a legjobb négy között.

 

Ekkor Pantics kapus volt túl agresszív Magasföldivel, a büntetőt pedig Ivancsics vágta a hazai kapuba (0-1). Zárójelben megjegyzendő, hogy a siófoki középpályás az első találkozón is beköszönt.

 

A második félidőt megpróbálta felpörgetni a Loki, Herczeg András cserélt is. Nem is egyet, hanem mindjárt hármat: ekkor jött be például Kerekes helyére Dudu, aki nem sokkal később egy szerencsésen felpörgő labdát fejelt másodjára a vendégketrecbe (1-1).

 

A kilátogató 1500 néző azonban több gólt nem láthatott, így a címvédő, igaz, sérülésektől hátráltatott Debrecen szégyenszemre már a négy közé sem jutott be.

 

Az Újpest 18 órától fogadta az MTK-t, az első meccset ugyebár 2-1-re a lilák nyerték (a félidőben: 2-1 az Újpest javára).

 

Szerdán Győr-Kazincbarcika (2-1), valamint Kecskemét-Honvéd (0-2) visszavágókat rendeznek 18, illetve 19 órától.

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu