Herczeg: Még nem dőlhet hátra a Debrecen

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 16. 12:31
Varga József és Kiss Zoltán gólja ugyan kétgólos előnyhöz juttatta csapatát, de a DVSC-TEVA egyáltalán nem dőlhet hátra a Kalmar elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben, a második forduló első, magyarországi mérkőzése után. Erről Herczeg András, a hajdúsági labdarúgóklub szakmai igazgatója beszélt a szerda esti csata után, amely alaposan meglepte a svéd ellenfelet.


A magyar bajnok az első félidőben csak helyzetekig jutott, majd a fordulás után az első negyedórában már a vendégek diktálták az iramot, többször riogatták Polekszics kapuját. Aztán jött a nagy fordulat, először Varga talált közelről a hálóba, majd egy gyors bedobás után a csapatkapitány Kiss bombázott a jobb alsó sarokba.

„Nehéz mérkőzés volt, a Kalmar bebizonyította, hogy nagyon jó csapat – kezdte értékelését Herczeg András. – Játékosaim jól teljesítettek, fontos győzelmet arattunk. Most még meg kell emészteni a találkozót, de egyértelmű, dicséret illeti a csapatot”.

A Loki két évvel ezelőtt már játszott BL-selejtezőt svéd csapattal, de akkor a hazai pályán elszenvedett 1-0-s vereség végzetesnek bizonyult az Elfsborggal szemben, Svédországban ugyanis nem született gól. Most egy 0-0 már örömünnepet jelentene Debrecenben, sőt egy minimális különbségű vereség esetén is a DVSC készülhetne a harmadik körre.

„Nem dőlhetünk hátra" – szögezte le határozottan Herczeg András utalva arra, hogy a Kalmar hazai pályán azért jóval bátrabban játszik majd, a svéd bajnokságban már többször „megszórta” aktuális riválisát.

De az is tény, az északi együttes bizony hatalmas pofonba szaladt bele az Oláh Gábor utcában, hiszen a kezdés előtt még győzelemről, legrosszabb esetben döntetlenről álmodtak. Ehhez képest a 2-0-s debreceni győzelem már más megvilágításba helyezi az esélyeket.

„Gratulálok az ellenfélnek! Sajnos rosszkor kaptuk a gólokat, pedig az első találatig jobbak voltunk. Innen már nehéz lesz a magunk javára fordítani a párharcot. Az 1-0-s vereség sokkal jobb lett volna” – mondta a lefújást követő sajtótájékoztatón Nanne Bergstrand, a Kalmar vezetőedzője.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu