Hatodszor nyerte az Inter a TIM-kupát!

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 14. 00:05
VIDEÓK! Elhódította első trófeáját az Inter a Rafael Benítez-érában, immár Mario Balotelli nélkül, a Bariban rendezett rangos felkészülési tornán, a TIM-kupán. Sneijder álomgólja döntött a Juventus ellen, városi riválisukat tizenegyespárbajban verték a fekete-kékek. Diego góljára Ronaldinho replikázott a Milan-Juvén, a torinóiak végeztek az utolsó helyen.


Az olasz előidény egyik fénypontja hagyományosan a Tim-kupa, ahol három sztárklub, az Inter, a Milan és a Juve egymás ellen teszteli az új igazolásokat, új taktikai variációkat, és egyáltalán, hogy hol tart a felkészülésben. Körmérkőzést játszanak, a torna három negyvenöt perces meccsből áll, melyeken a győztes három pontot kap, a döntetlennel nincs vége. Aki megnyeri a tizenegyespárbajt, az két pontot, aki elveszíti, egyet kap.

INTER-JUVE: Sneijder álomgóljáról marad emlékezetes a mérkőzés, a holland kettőt tolt a labdán, s mintha egész életében ezt gyakorolta volna, felvarrta a bal felső sarokba. 22 méterről. Luigi Del Neri számára tanulságos volt a mérkőzés, a jórészt BL-sztárokkal felálló Inter túl erős volt az inkább csak egyéni akciókkal operáló, karmester nélkül felálló Juventusnak.

MILAN-JUVE: A Milan már jobban feküdt a torinóiaknak, Diego és Amauri színt vitt a Juve játékába. Mégis a Rossonerók ünnepelhettek, az örökmozgó Ouadamadi remek labdáját Ronaldinho vette le hanyag eleganciával és helyezte el a kapu bal oldalában a meccs derekán. Ezt nem hagyhatták annyiban a torinóiak, s Lanzafame ötletessége és Diego határozottsága gólt is eredményezett. A brazil karmester játéka bíztató volt, jó úton indult el, ha vissza akarja szerezni a szurkolók bizalmát. Már ha nem adják el a Wolfsburgnak. Tizenegyesek döntöttek a Milan javára (4-2, Pepe és Amauri hibázott).

INTER-MILAN: Ez a találkozó már csak levezetés volt (Biraghival, Benedettivel és Natalinóval az Inter-védelemben), de nem Inzaghinak, aki már az első percben megdöngette a kapufát. Egy hamisítatlan Pirlo-szabadrúgást és egy Milito-villanást jegyezhettünk fel, gól egyikből sem lett, 0-0 a vége. Ekkora már zsebben volt a trófea az olasz bajnoknak, de a szabály az szabály, büntetőkkel zárult az este, ahol öten is hibáztak, utoljára Ronaldinho. Így ezt a párharcot is az Inter nyerte, akárcsak a kupát öt ponttal. Második a Milan három, harmadik a Juve egy egységgel.

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
III. MÉRKŐZÉS
MILAN-INTER 0-0, tizenegyesekkel 2-3
MILAN (4-3-1-2): Abbiati - Oddo, Bonera (Papasztatopulosz, 30.), Yepes, Zambrotta - Ambrosini, Pirlo (Novinic, 30.), Flamini - Merkel (Ronaldinho, 36.) - Inzaghi, Huntelaar. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
INTER (4-2-3-1): Castellazzi - Maicon (Benedetti, 16.), Córdoba, Materazzi (Natalino, 16.), Biraghi - Sztankovics, Nwankwo - Mancini, Coutinho, Biabiany - Milito. Vezetőedző: Rafael Benítez.
Sárga lap: Flamini (17.) 
Vége, 3-2-re nyerte a párbajt az Inter. A torna végeredménye: Inter öt pont, Milan három pont, Juve egy pont.  
Büntetők:
Ronaldinho a kapufára emelt!
Sztankovics, fölé!!!! Folytatódik. A lábában volt a kupagyőzelem.
Huntelaar, GÓL
Obi, GÓL
Oddo, GÓL
Coutinho, GÓL
Inzaghi, fölé!
Mancini, kapufa!
Flamini, mellé!
Milito, GÓL
45.: Vége, 0-0! Jön a Lutri.
36.: Csere: Merkel helyett Ronaldinho.
30.: Csere: Bonera helyett Papasztatopulosz, Pirlo helyett Novinic.
29.: Mancini szabadrúgása csemege volt Abbiatinak.
24.: Mancini lőtte be középre, két Milan-védőről flipperezett Militóhoz, akinek bal alsóra tartó lövését szépen fogta Abbiati.
20.: Pirlo szabadrúgásánál kellett vetődnie Castellazzinak.
17.: Flamini sárga lapja.
16.: Natalino és Benedetti jött be az Interbe. Materazzi és Maicon ment le.
5.: Inzaghi kapásozott, fölé!
1.: Bal oldali szöglet után Inzaghi rögtön beköszönhetett volna. A kapufára fejelt.
1.: Elkezdődött!

A szezon első derbijével, a Milan-Interrel zárul az esti program. A Juve már nem nyerheti meg a kupát, egymás között dönt sorsáról a két milánói csapat. Az Inter három, a Milan kettő ponttal rendelkezik.
II. MÉRKŐZÉS
MILAN-JUVENTUS 1-1, büntetőkkel 2-4
MILAN (4-3-3):
Amelia - Abate, Nesta, Bonera, Antonini - Gattuso, Pirlo, Ambrosini - Oduamadi, Borriello, Ronaldinho. Vezetőedző: Masimiliano Allegri
JUVENTUS (4-4-2): Storari - Motta, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie - Salihamidzic, Marchisio, Pepe, Lanzafame - Diego, Amauri. Vezetőedző: Luigi Del Neri.
Gólszerző: Ronaldinho (21.), ill. Diego (33.)
Sárga lap: Gattuso (11.)
A Milan nyerte a büntetőpárbajt, két ponttal gazdagodott, a Juve eggyel.
Büntetők:
Amauri, megint Amelia, középre lőtte, könnyű dolga volta  kapusnak.
Nesta GÓL
Pepe, Amelia védett!
Pirlo GÓL
Diego GÓL
Borriello GÓL
Trezeguet GÓL
Ronaldinho GÓL!
45.: Vége a meccsnek! MILAN-JUVE 1-1, tizenegyesek döntenek.
40.: Marchiso helyett Ferrero. Trezeguet is bent, Lanzafame helyén.
33.: GÓÓÓL!!!! DIEGO!!!! Lanzafame okos, lapos passza után Diego lőtte ki laposan a jobb alsó sarkot, Ameliának esélye sem volt. 1-1
24.: Motta labdáját Diego fejelte kapura, de középre, ott volt Amelia.
21.: GÓÓÓL!!! RONALDINHO!!!! Megfeledkeztek a bal oldalon settenkedő Ronaldinhóról, aki remek átívelést kapott, elegánsan levette, és 14 méterről a kapu bal oldalába csavart. 1-0
14.: Lanzafame közelről perdített kapura, ismét védett Amelia.
12.: Diego látványos bombáját védte a levegőben úszva Amelia.
11.: Gattuso sárga lapja.
10.: Csere: Melo helyett Sissoko.
7.: Amauri két fejesén kívül eddig nem történt sok minden, a Juve a kezdeményezőbb.
1.: Elkezdődött a mérkőzés!
A második felvonásban a porondra lép a Milan, ellenfele a Juve.
I. MÉRKŐZÉS:
INTER-JUVENTUS 1-0
INTER (4-2-3-1): Julio César - Maicon, Materazzi, Lúcio, Chivu - Cambiasso, Nwankwo - Pandev, Sneijder, Obinna - Eto'o. Vezetőedző: Rafa Benítez.
Cserepad: Castellazzi, Orlandoni, Córdoba, Samuel, Benedetti, Natalino, Biraghi, Sztankovics, Mancini, Milito, Obi, Biabiany, Coutinho.
JUVENTUS (4-4-2): Manninger - Grygera (Motta, 38.), Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Pepe, Sissoko, Felipe Melo, Lanzafame - Del Piero, Trezeguet. Vezetőedző: Luigi Del Neri.
Cserepad: Storari, Motta, Legrottaglie, Martínez, Marchisio, Diego, Amauri, Costantino, Ferrero.
Gólszerző: Sneijder (26.)
45+1.: Vége a minimeccsnek! INTER-JUVE 1-0. Sneijder álomgóljával 1-0-ra nyert az Inter. Három pontot kapott ezért.
45.: Egy perc.
38.: Csere: Grygera megsérült, Motta jön a helyére.
34.: Felipe Melo tévesztett célt. Erőlködik a Juve.
32.: Pandev kőkemény lövésénél kellett észnél lennie Manningernek.
26.: GÓÓÓÓL!!! SNEIJDER!!! Kettőt tolt a labdán a tizenhatos előterében, aztán 22 méterről ragasztotta a bal felső sarokba, klasszis gól!! 1-0
23.: Cambiasso lövése kevéssel kerülte el a kaput.
21.: Del Piero első lehetősége, kimaradt. Éledezik a Juve.
10.: Maicon bomba, Manninger bokszolt.
9.: Pandev okozott veszélyt megint, balról csavart kapura, Grygera vetődött bele, elsuhant a kapu előtt.
7.: Obinna-bomba, mellé.
6.: Pandev éles beadása, Chiellini csúsztatott Eto'o fejére, kevéssel mellé!
20:45. Az Inter-Juvével kezdődik a torna, Celi vezeti a negyvenöt perces meccset.


 

A TROFEO TIM-RE NEVEZETT KERETEK
INTER: Julio César, Castellazzi, Orlandoni, Córdoba, Lúcio, Maicon, Materazzi, Samuel, Chivu, Biraghi, Benedetti, Natalino, Sztankovics, Sneijder, Cambiasso, Coutinho, Mancini, Obiora, Eto'o, Milito, Pandev, Obinna, Biabiany.

JUVENTUS: Chiellini, Motta, Melo, Sissoko, Marchisio, Del Piero, Amauri, Manninger, Trezeguet, Bonucci, Lanzafame, Grygera, Pepe, Martínez, Diego, De Ceglie, Costantino, Storari, Legrottaglie, Ferrero.

MILAN: Abate, Abbiati, Ambrosini, Amelia, Antonini, Beretta, Bonera, Borriello, Flamini, Gattuso, Huntelaar, Inzaghi, Merkel, Nesta, Novinic, Oddo, Oduamadi, Papasztatopulosz, Pirlo, Roma, Ronaldinho, Strasser, Yepes, Zambrotta.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu