Hajnalék otthon kaptak ki az Udinesétől

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 18. 22:47
Hazai pályán kapott ki Hajnal Tamás csapata, az európai kupaporondra 1757 nap után visszatérő Borussia Dortmund az Udinesétől, a labdarúgó UEFA-kupa első fordulójának első mérkőzésén. A magyar légiós hatvanhárom percet játszott. A Milan könnyedén verte hazai pályán az FC Zürich csapatát. A Sampdoria ötöt rúgott a Kaunasnak.


Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés a közel öt év után ismét európai kupasorozatban szereplő dortmundiak számára, hiszen Antonio Floro Flores már a hetedik percben tizenöt méterről vette be Weidenfeller hálóját. A folytatásban sem mutatott sokat a német alakulat, hiszen az első játékrész hajrájában újabb gólt kapott.

 

Pepe immáron nem először húzott el a jobb oldalon, majd középre adott, ahol Inler érkezett, és 0-2-re módosította az állást. A Borussia a folytatásban hiába tett meg mindent a győzelemért, még csak szépíteni sem tudott, így borzasztóan távol került az UEFA-csoportkörétől.

 

Hajnal Tamásnak nem ez volt élete mérkőzése, hiszen Jürgen Klopp vezetőedző a hatvanharmadik percben lecserélte őt, a magyar válogatott középpályásának a nevéhez addig mindössze egy pontatlan beadás, és egy sorfalba lőtt szabadrúgás fűződött.

 

Bodnár László végigjátszotta a Sevilla elleni idegenbeli találkozót, amelyen a spanyol együttes Capel és Correira találataival könnyedén nyert a Salzburg.

 

Ahogy az olasz bajnokságot, a második számú európai kupasorozat első fordulójának első meccsét is gyengén kezdte az AC Milan, hiszen a negyvenöt percig nem bírt az FC Zürich együttesével. Az első játékrész hosszabbításában aztán Jankulovski hazai szempontból a lehető legjobbkor szerezte meg a vezetést.

 

A fordulás után a milánóiak nem álltak le, és a brazil szupertehetség, Pato is bevette a svájci alakulat kapuját. A játékrész derekán aztán az ifjú játékost váltó Boriello is betalált, és ezzel el is döntötte a mérkőzést.

 

Igaz, a hajrában Djuric még szépített, azonban ezzel együtt is kisebb csodának kellene történnie Svájcban ahhoz, hogy ne a piros-fekete sztárcsapat jusson tovább.

 

A Sampdoria többek közt Cassano és Bonazzoli duplájának köszönhetően 5-0-ra győzte le a Kaunas együttesét, amellyel már-már szinte kvalifikálta magát a csoportkörbe.

 

UEFA-KUPA, 1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
AC Milan (olasz) – FC Zürich (svájci) 3-1 (1-0)
Gólszerző: Jankulovski (45.), Pato (56.), Borriello (73.) ill. Djuric (78.)
Borussia Dortmund (német) – Udinese (olasz) 0-2 (0-2)
Gólszerző: Flores (7.), Inler (34.)
Bröndby (dán) – Rosenborg (norvég) 1-2 (0-1)
Gólszerző: Sapara (29.) ill. Skjelbred (56.), Krohn-Dehli (63.)
Dinamo Zagreb (horvát) – Sparta Praha 0-0
Sampdoria (olasz) – Kaunas (litván) 5-0 (3-0)
Gólszerző: Bonazzoli (14., 22.), Cassano (36., 57.), Fornaroli (90.)
Kiállítás: Luksa (87. - Kaunas)
Sevilla (spanyol) – SV Salzburg (osztrák) 2-0 (1-0)
Gólszerző: Capel (6.), Correira (90.)
Rennes (francia) – FC Twente Enschede (holland) 2-1 (1-1)
Gólszerző: Mbia (37.), Bocanegra (49.) ill. Denneboom (12.)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu