Guardiola: A Real épp olyan, mint tavaly

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 13. 22:40
Már csak egyet kell aludni és itt a Real Madrid-Barcelona szuperrangadó a Spanyol Szuperkupa első, fővárosi felvonásán. Josep Guardiola elmondta, a párharc már vasárnap eldől, hozzátette, tisztában van a rivális erejével, de úgy véli, az olyan, mint tavaly volt. Miután csapata edzését 57 ezren tekintették meg, a rendkívül céltudatosnak tűnő José Mourinho kifejtette, kerete végleges a szezonra, sok mindenről beszélt, csak a Barcáról nem, talán volt oka rá...


 

SPANYOL SZUPERKUPA, 1. MÉRKŐZÉS:
REAL MADRID-BARCELONA - vasárnap, 22 óra
Madrid, Bernabéu-stadion, vezeti: Teixeira Vitienes.
A Real Madrid várható kezdőcsapata: Casillas - Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo - Alonso, Khedira - Özil, Di María, Ronaldo - Benzema
A Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Abidal - Keita, Xavi, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

„Ez egy döntő, aki itt nyer, az a jobb csapat – nyitott a Barcelona trénere utalva arra, hogy itt nincsenek kifogások. – Örülök, hogy pályára léphetünk, ez azt jelenti, hogy nyertünk valamit az előző szezonban - szerencsére mindez az elmúlt háromban is így volt."

Guardiola maximálisan tisztában van vele, milyen ellenfél vár csapatára: „Csak két napja dolgozik együtt a teljes társaság, Mascherano és Messi máris jó formában van. A Madrid hibátlan nyáron van túl, amit én láttam, az alapján pont olyan, mint tavaly volt."

Ezután kifejtette, mekkora jelentősége van az első mérkőzésnek: „A párharc lényegében már vasárnap eldől. Eddig, amikor jó eredménnyel távoztunk a Bernabéuból az azért volt, mert komoly célokat tűztünk ki magunk elé, amelyeknek meg akartunk felelni."

Amikor a Real játékáról kérdezték, így replikázott: „Elég nehéz előre megmondani, milyen taktikát választanak majd. Az első BL-meccsen a szünetig visszaálltak, majd utána nyomás alá helyeztek minket elöl. Széles az arzenáljuk, vigyáznunk kell, nehéz lesz legyőzni őket."

A sikeredző végül kicsit túltekintett a vasárnapi rangadón, és a közelgő bajnoki rajtra, az Európai Szuperkupára is gondolt: „Ez a két mérkőzés nagyban segít majd minket formába lendülni. Ami pedig Puyolt illeti, közel van a felépüléshez, fájdalom nélkül tréningezik."

Mivel a világbajnok vasárnap még nem lép pályára, így Javier Mascherano kezdhet a helyén, aki boldogan vállalná a szerepet: „A tavalyival ellentétben van tapasztalatom azon a poszton, ha szükséges, hasonlóan jó játékot próbálok játszani, mint a tavaszzal."

A nyáron remeklő Thiago Alcántara nem bonyolította túl a dolgokat: „A Barcelona győz és hazaviheti a trófeát. Amikor ilyen védő- és támadótudással rendelkezel, és ilyen sokat birtokolod a labdát, az a lehető legjobb lehetőséget teremti meg a siker eléréséhez."

Reuters
Elképesztő tömeg volt kíváncsi a Real Madrid edzésére Fotó: Reuters

A másik oldalt vezető José Mourinho magabiztos volt, mint mindig: „26 edzésen és 7 felkészülési mérkőzésen vagyunk túl, előbbiek és utóbbiak is egyaránt másfél órásak voltak - ami éppen elég. Nem csak a Szuperkupára, hanem az egész szezonra készen állunk!"

A királyiak szombaton nyilvános edzést tartottak, amely óriási sikernek bizonyult, nem kevesebb, mint 57 ezren tekintették meg azt a Bernabéuban. Az első csapatból 19-en vettek részt rajta, továbbá Jesús. A portugál erről csak annyit mondott: "különleges volt".

Ezután fontos infókkal szolgált: „Bezárultak a kapuk, nem szeretném, ha a csapattól bárki távozna, vagy érkezne innentől. Sokoldalú játékosaik vannak és bízunk egymásban. Egy kicsit szűknek tűnhet a keret, de ne feledjük, hogy ott van a Castilla, tele tehetségekkel."

„A mai estét mindenki családjával tölti, mivel az elmúlt hetekben erre nem sok lehetőség volt az amerikai és a kínai túra miatt. Utóbbiról alig néhány nappal ezelőtt értünk vissza" – árulta el a kimenő tényét a rendkívül céltudatosnak tűnő edzőtekintély.

Mourinhót kérdezték a BL-ről is: „Sokat nem tudok mondani róla, mert büntetés alatt állok. A tény, hogy az UEFA csökkentette a szankciót fontos üzenettel szolgál számomra. Sokkal nem enyhíthették, mert az furcsa helyzetet teremtett volna. Nagy sikernek tartom ezt is."

Végül az újakra is kitért: „Sahin a sajtóban hallott hírekkel ellentétben szépen gyógyul, az Athletic Bilbao (jövő vasárnap - a szerk.) elleni mérkőzés után edzésbe állhat. Varane-ban pedig nagy lehetőségek rejlenek, sokat fejlődhet, nagy reményeket fűzök hozzá. 

A szakember tehát sok mindenről beszélt, de talán tanulva a tavaszi büntetést magával vonó szenvedélyes nyilatkozataiból egyről nem, a Barcelonáról. Valószínűleg úgy van vele, hogy elég, ha játékosai cselekednek helyette a labdával vasárnap a pályán...

TUDTAD-E, HOGY...?
  • a Real Madrid nyolcszor, a Barcelona hétszer nyerte meg eddig a Supercopát.
  • a fővárosiak a Király Kupában éppen a katalánok elleni győzelemmel harcolták ki helyüket a Spanyol Szuperkupában
  • a Szuperkupában a blancók 2007-ben kikaptak a Bernabéuban a Sevillától
  • utoljára 2008-ban játszottak a királyiak Szuperkupa-meccsen, a Valenciát győzték le
  • a Real mind a hét előkészületi meccsét megnyerte, összesen 27 gólt lőtt
  • a Barcelona az előző szezonbeli öt Clásicóból hármat nyert meg és csak egyet bukott el
  • a katalánok a címvédők, tavaly 5-3-as összesítéssel múlták felül a Sevillát
  • a gránátvörös-kékek öt felkészülési találkozójukból mindössze kettőt nyertek meg, gólarányuk pedig gyászos 6-7 lett
  • utoljára 1997-ben fordult elő, hogy a Szuperkupában találkozzon a két sztárcsapat, akkor a Real győzött
  • mi több, a Real eddigi négy Barca elleni Szuperkupa-párharcából egyet sem vesztett el
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Madrid-Barca: most ki a favorit?
Az elmúlt évek Clásicói a Barcelonáról szóltak, az egyik kivételnek, a tavaszi Király Kupa-döntőnek köszönhetően most a Szuperkupában jön létre a randevú. Esélyeket több okból is óvatosan kell latolgatni – a Barca akár Fabregas...
Tovább a teljes cikkhez »

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu