Madrid-Barca: most ki a favorit?

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 12. 18:23
Az elmúlt évek Clásicói a Barcelonáról szóltak, az egyik kivételnek, a tavaszi Király Kupa-döntőnek köszönhetően most a Szuperkupában jön létre a randevú. Esélyeket több okból is óvatosan kell latolgatni – a Barca akár Fabregas miatt is bukhatja a szezonnyitót.


 

SZUPERKUPA, 1. MÉRKŐZÉS:
REAL MADRID-BARCELONA - vasárnap, 22 óra
Madrid, Bernabéu-stadion, vezeti: Teixeira Vitienes.

 

A Clásico mindig, minden körülmények között futballcsemege, még úgy is, hogy „csak” a Szuperkupáért játsszák, ám hogy mit várjunk az első, madridi felvonástól, arra közelítőlegesen is nehéz válaszolni.

Ha szigorúan a nagyon közeli múltat vesszük, ott van mindjárt a Fabregas-saga: az Arsenal csapatkapitánya bármelyik pillanatban aláírhat a katalánokhoz, több barcás barátja már inkább az esetleges (Gerard Piqué és Carles Puyol által már tényként kezelt) érkezésével van elfoglalva.

Pep Guardiola éppen ezért azt kérte Cesctől, hogy az eredeti tervekkel ellentétben csak vasárnap üljön repülőre, hogy ne zavarja meg a csapat felkészülését, de ezzel talán már elkésett a szakvezető.

Piqué amúgy is kisebb sérüléssel bajlódik, Sergio Busquets pedig egész biztosan kihagyja az első felvonást. A kezdőcsapatban viszont helyet kaphat Thiago Alcántara, aki az előszezonban szinte berobbant a csapatba, és vált egy csapásra szupersztárrá.

Az ászok közül többek játéka is kérdéses, Lionel Messi, Daniel Alves és Javier Mascherano a Copa América utáni pihenőből visszatérve egyáltalán nem biztos, hogy kilencven percet bírna.

A Barcelona gépezete, részben az ő hiányukból fakadóan, akadozott a felkészülési meccseken – nem úgy a Real Madridé: több találkozón is valóságos gálát mutattak be, és jelezték, ezúttal nemcsak megszorongatnák az ősi riválist, de meg is előznék.

Az előző két Szuperkupában egyaránt tartalékos csapattal állt fel a Barca, de ami a Bilbao és a Sevilla ellen elegendőnek bizonyult, az a Madrid ellen egyáltalán nem garancia a sikerre.

A Real győzelmével beérné az örökranglistán a katalánokat, kilencedik alkalommal nyerné meg a szezonnyitóként szolgáló párharcot – vagy legalábbis lépéselőnybe kerülne otthon a jövő szerdai, barcelonai visszavágó előtt.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu