Gólparádéval hangolt Budapestre a Milan

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 19. 22:20
Látványos és gólzáporos diadalt aratott a Milan a Torino felett az olasz labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának zárómérkőzésén. A Budapesten, szerdán fellépő sztáregyüttes 5-1-re vágta haza az ellenfelet, a találkozón Filippo Inzaghi egy óra alatt mesterhármassal, Kaká egy tizenegyessel, Ambrosini pedig egy okos gurítással keserítette el a csupán a szépítésre képes és a kiesés ellen küzdő látogatókat.


OLASZ LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 32. FORDULÓ:
MILAN – TORINO 5-1 (2-0)
Milánó, San Siro, 53 000 néző, vezette: Luca Banti.

MILAN: Dida – Flamini, Senderos, Maldini (Darmian, 72.), Zambrotta – Beckham, Pirlo, Ambrosini - Kaká – Pato (Ronaldinho, 46.), Inzaghi (Sevcsenko, 65.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

TORINO: Sereni – Rivalta (Dellafiore, 40.), Natali, Franceschini, Rubin (Ogbonna, 66.) – Abate, Dzemaili (Saumel, 46.), Barone, Diana – Rosina - Bianchi. Vezetőedző: Gianni De Biasi.

Gólszerző: Inzaghi (13., 37., 60.), Kaká (68. – 11-esből), Ambrosini (90.), ill. Franceschini (80.)

Sárga lap: Franceschini (29.), Diana (53.), Sereni (67.)

Macska-egér harc. Igen, a látottak alapján ez a kifejezés pontosan megfelel a Milan-Torino összecsapásnak. Merthogy a vendégeknek közük sem volt a kilencven perchez, az biztos.

A Budapesten, szerdán fellépő különítmény már az első félidőben dűlőre vitte a mérkőzést, a „főkolompos” a mostanság csúcsformában futballozó Inzaghi volt. Az „aranylábú” csatár ezúttal a fejét használta, ugyanis mindkétszer ezzel a testrészével segítette hálóba a labdát. A koreográfiát David Beckham tervezte, hiszen mindahányszor az angol csillag tekerte jó helyre a játékszert.

Halkan megjegyzendő: mindez háromszor (!) eshetett volna meg, ha a 9. percben Pippo nem lesen állva várja brit kollegája beívelését. 

A félidőben több gól nem esett, az eső viszont folyamatosan zavarta a játékosokat. Pontosítsunk: a torinói futballistákat, akik többször percekig nem látták a labdát. A Milan jól játszott, igaz, nem volt nehéz dolguk a Serie B-be készülő látogatókkal.

$$jatekos$$

A folytatásra is maradtak gólok: természetesen ismét Inzaghi köszönt be, a 60. percben a csereként beállt Ronaldinho álompasszát helyezte el a kapu közepébe. Ezután Carlo Ancelotti mester már a jövő heti, magyarországi vendégszereplésre összpontosított, ezért a mesterhármast jegyző főhőst és Paolo Maldinit is lehozta - a második felvonásra Pato már ki sem jött.

Kaká nem sokkal ezt követően büntetőből szégyenítette meg a teljesen szétesett Torinót, s bár Ivan Franceschini szépített, Massimo Ambrosini az utolsó másodpercekben az ötödik fájdalmas „ütést” is bevitte az így rommá vert riválisnak.

A győztesek hat fordulóval a vége előtt tíz pontra feljöttek a listavezető Internazionaléra, s e pillanatban másodikok a tabellán.

Kérdés, vajon mire lesz képes a magyar Ligaválogatott ez ellen a Milan ellen… 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu