Gera ismeri a stockholmi siker receptjét

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 31. 14:56
Gera Zoltán szerint ha a legutóbbi stockholmi mérkőzéssel ellentétben nem csak negyvenöt percig játszik jól a magyar válogatott, akár bombameglepetés is születhet a pénteki Európa-bajnoki selejtezőn. A középpályás nem aggódik amiatt, hogy a Fulhamben most nem számít stabil kezdőnek.


A magyar válogatott kiemelkedő első félidőt produkált két évvel ezelőtt Stockholmban, a 2-1-es vereséget mégsem tudta elkerülni. Gera Zoltán bízik benne, a mieink okultak a vb-selejtezőből.

„Azon a mérkőzésen tényleg azt játszottuk, amire képesek vagyunk, de sajnos csupán az első játékrészben. Ha ezúttal nem csak negyvenöt percig futballozunk úgy, akkor bármi benne lehet a meccsben” – nyilatkozta Gera a válogatott telki sajtóeseményén hétfőn.

Nem jó előjel, hogy amióta Mark Hughes átvette a Fulham irányítását, a válogatott csapatkapitánya csak epizodista, még akkor is, ha többek között három gólt szerzett a Werder Bremen ellen felkészülési találkozón. Gera látja a kiutat.

„Ha edzésen a maximumot nyújtom, és amikor lehetőséget kapok, élek vele, egészen biztosan megváltozik a mostani a helyzet. Hughes sem saját maga ellensége. Nem vagyok csalódott, inkább türelmetlenül várom, hogy visszakerüljek az alapcsapatba. Olyan nagy baj azért nincs, a legutóbbi négy tétmeccsünkből kettőn kezdtem.”

Gera az elmúlt hetek történései ellenére korrekt és hozzáértő szakembernek tartja a Hodgsont váltó walesi mestert, és elmondása szerint a pályán kívül nincs közöttük semmilyen ellentét.

Csak reménykedni tudunk, a középpályás gondolatai most egy percig sem kalandoznak el a válogatottól, amelynek pontos, azaz pontban mérhető céljairól egyelőre nem akar beszélni.

Mint azt a profi labdarúgóktól megszoktuk, Gera csupán a következő meccsre összpontosít, így a jövő keddi, Moldova elleni összecsapásról is korainak tartja az eszmecserét.

Pályán kívüli szerepéről elmondta, csapatkapitányként természetesen az ő dolga, hogy összefogja a társaságot, és a fiataloknak mindenben segítsen, ha azok hozzá fordulnak.

 

„Borítsuk fel a papírformát!”
Egervári Sándor felhívja a figyelmet arra, nem véletlen, hogy a svéd válogatottat a második, míg a mieinket a negyedik kalapból sorsolták a csoportba, így ha valami mindenképpen meglepetésnek számítana pénteken, az a magyar siker. A szövetségi kapitány azonban lát annyi potenciált csapatában, hogy megtréfálja a Háromkoronásokat, jó formában lévő Ibrahimovic ide, masszív svéd védelem oda.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Huszti: Kedd éjfélig csapatot válthatok
Huszti Szabolcs elárulta, nem szakmai, hanem alighanem személyes okok vezettek ahhoz, hogy a Zenit edzője már a kispadon sem nagyon számít rá. A középpályás nem tartja kizártnak, hogy még az átigazolási időszak kedd éjféli...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu