Futballkultúrák harca: Algéria-Szlovénia

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 12. 18:33
A kvartett két sztárcsapatának (Anglia-Egyesült Államok) szombat esti összecsapását követően vasárnap kora délután a C csoport két "kiscsapata" is bemutatkozik, a papírforma alapján a szlován labdarúgó-válogatott némileg esélyesebbnek tűnik az algériai együttesnél. De ne feledjük, utóbbi csapat éppen a legutóbbi három Afrika-kupán győztes egyiptomiakat elütve jutott ki a dél-afrikai világbajnokságra, szóval az sem kizárt, hogy legyőzi európai ellenfelét.


C CSOPORT, 1. FORDULÓ:
Algéria-Szlovénia - vasárnap 13:30 ó
Polokwane, v.: Carlos Batres (guatemalai)
Algéria (1-4-4-2): Gauaui - Hallis; Bugerra; Jahia; Zaui - Ziani; Lacen; Jebda; Matmur - Szaifi; Gezzal
Szlovénia (1-4-4-2): Handanovic - Brecko; Cesar; Suler; Jokic - Kirm; Koren; Radosavljevic; Birsa - Dedic; Novakovic

Algéria 1986-ban, míg Szlovénia 2002-ben szerepelt legutóbb világbajnokságon, akkor egyik tizenegy sem alkotott maradandót. Az előzetes esélylatolgatások most sem adnak sok esélyt a két együttesnek, pedig ki tudja, lehet, hogy közülük kerül ki a torna meglepetéscsapata.

Az afrikai csapat tagjai elképesztő elszántsággal készülnek a bemutatkozásra, szentül hiszik, három pontot szereznek vasárnap.

„A legjobbunkat nyújtjuk majd, meg akarjuk nyerni a Szlovénia elleni első mérkőzést. Nagyon, nagyon fontos lesz ez a találkozó, ha nyerünk, akkor kedvező helyzetbe kerülünk. De tudjuk jól, jó csapat vár ránk” – jelentette ki Hasszan Jebda, az algériaiak kulcsembere.

A legutóbbi szezont a Portsmouth-nál töltő 26 éves futballista azzal is tisztában van, hogy az algériai szurkolók az egész világon tűzbe mennének a csapatért, nem is szeretne csalódást okozni a heves vérmérsékletű drukkerhadnak. Sőt, néhány szóval már a folytatásra is „ígéretet” tett, bár azzal nem áltat senkit, hogy válogatottja megnyeri a második összecsapást…

„Sokszor láttam már televízión az angol válogatottat. Frank Lampard, Wayne Rooney és John Terry is nagyszerű játékos. Nagyon nehéz feladatunk lesz” – tette hozzá Jebda.

Anter Jahia, az algériai válogatott újdonsült csapatkapitánya szintén bizakodó, hatalmas elszántságot vár társaitól.

„Remekül edzettünk, alig várjuk már a kezdő spíszót. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, jól akarjuk kezdeni a tornát. Győznünk kell!”

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu