Folytatódott a Békéscsaba rossz sorozata

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 13. 18:11
Igen gyenge kapusteljesítményének, illetve elképzelés nélküli játékának köszönhetően a békéscsabai alakulatnak nem sikerült feledtetni a múlt heti zakót a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 6. fordulójában. A szervezettebben játszó Cegléd kihasználta a lehetőséget, és ha egy cseppnyi szerencsével is, de végül 3-2-re nyert és hazavitte mindhárom bajnoki pontot.


LABDARÚGÁS, NB II. KELET CSOPORT, 6. FORDULÓ
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE – CEGLÉDI VSE 2-3 (2-3)
Békéscsaba, 400 néző, vezette: Nagy Róbert (Ortó Gyula, Márkus Tamás.)
BÉKÉSCSABA: Máthé G. –Szeverényi P.,Szenti Z., Rubus G.,Horváth T.– Sajben G.(Okos I., 56.), Závoda G., Borbély B. (Balogh G., 76.), Ursz J.– Ábel P. (Cseke T., 64.), Pozsár G.. Vezetőedző: Kiss János.
CEGLÉD: Sánta A. – Kenderes Z., Buzás V., Miklósvári J., Ramos I. – Barna Zs., Fehér B. (Utassy R., 85.), Szabó Z., Selei A. – Horváth D., Medgyesi L. (Lendvai K., 90.). Vezetőedző: Soós Imre.
Gólszerző: Ábel P. (10.), Pozsár G. (32.), ill. Medgyesi L. (9.), Szabó Z. (35.), Borbély (41. - öngól)
Sárga lap: Ramos (14.), Pozsár (39.)

Langyosan kezdte mindkét csapat a mérkőzést, hiszen hosszú perceken keresztül csak a középpályán tologatták a labdát.

Aztán a 9. percben egy ritkán látható potyagóllal szerezték meg a vendégek a vezetést: Rubus passzolta haza 25 méterről a labdát Máthénak, aki a labdaátvételt olyan lassan végezte el, hogy - a minimum 10-15 méterről induló - Medgyesi kényelmesen odaért, a csatár aztán belelépett a 16-osnál felszabadítani igyekvő csabai portás lövésébe, így a labda bepattant róla (0-1).

A hazaiak viszont nem estek kétségbe és azonnal egyenlítettek: a középkezdést követően megjáratták a középpályán a labdát, majd ügyesen ugratták ki a mélységből érkező Závoda Ábelt, aki ugyan kisodródott, de higgadtan gurított el Sánta kapus mellett (1-1).

A következő említésre méltó eseményre további húsz percet kellett várni: fél óra elteltével Szeverényi végzett el egy jobb oldali szögletet, majd Pozsár, nyakában egy védővel Sánta kapust megelőzve perdített a ceglédi kapuba (2-1).

Nem panaszkodhatnak a csabai szurkolók, hiszen a viharsarki együttes igazán gólgazdag mérkőzéseket játszik a bajnokságban. Ám, ha tudták volna a hazai drukkerek, mi következik, ezzel a három góllal bizonyosan elégedettek lettek volna.

 

A 35. percben ugyanis kiegyenlített, hat perccel később pedig meglepetésre már vezetett is a vendég Szolnok megyei csapat.

Sorrendben a két gól: Závoda 25 méterre felvágta az ügyesen cselezgető Szabót, aki szabadrúgásból óriási gólt akasztott a jobb felső sarokba (2-2).

A 41. percben a folyamatosan bizonytalankodó hazai védelem ügyetlenkedett, Szenti találta el rosszul a labdát a tizenhatoson belül, amely visszakanyarodott az ötösig, Selei lecsapott, majd okosan, félmagasan erőből adott középre, de Borbély mentés helyett a saját kapujába paskolta a játékszert: öngól (2-3).

Kiss János vezetőedző valószínűleg rendet rakott a lilák fejében, akik teljesen más felfogásban érkeztek a második félidőre. A csabaiak folyamatosan nyomás alatt tartották a vendég kaput, főleg Ursz volt elemében, aki négy-öt alkalommal is távolról veszélyeztetett.

Az okosan visszahúzódó vendégek nem erőltették a támadásokat, sőt inkább lassították a játékot. Hiába cserélt be három támadót az Előre, igazán nagy helyzetet nem tudtak a kialakítani a játékosok.

Így ismét verességgel hagyták el a hazaiak a küzdőteret.

EDZŐSZEMMEL:
Kiss János: A gólokban gazdag mérkőzésen a kevesebbet hibázó csapat nyert.
Soós Imre: Csak a három pontnak örülhetünk. Kritikán aluli teljesítménnyel rukkolt elő mindkét csapat, ám szerencsére mi nyertünk.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu