Filkor másfél hét múlva a Fradié lehet

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 19. 11:53
Ha minden jól megy, másfél hét múlva már a Ferencvárossal edzhet Filkor Attila, akit az Internazionalétól csábítana haza a zöld-fehér klub. Rajta kívül két - hazai szinten jónak számító - támadó is érkezhet a csapathoz. Hárman azonban már az Üllői úton vannak. Csizmadia Csabát és két angol társát sajtótájékoztató keretében mutatták be a vezetők kedden délelőtt. Berki Krisztián vezérigazgató elmondta, újabb támogatóval bővült a kör és már a birtokukban van egy előzetes építési engedély is, amely még nem jogerős. Ha az eredményekre még várni is kell, a körítés mindenesetre már profi a patinás együttesnél.


A legszebb éveket idézte az az érdeklődés, amely a Ferencváros sajtótájékoztatóján fogadta a klub három új szerzeményét, az új szponzort és a vezetőséget. Megtelt az Albert Flóriánról elnevezett stadion Toldi-terme, amelyben már nem sokáig fogadhatja a média képviselőit a Fradi. Ha minden jól alakul, az előzetes megállapodásban rögzített 2012-es határidőig elkészül a zöld-fehérek minden igényt kielégítő komplexuma.

Gertsl Alexander, az FTC nemzetközi kapcsolatokért és stadionrekonstrukcióért felelős igazgatója elmondta, már a birtokukban van egy - még nem jogerős - előzetes építési engedély. A bontásra azonban még nem adta be a klub a kérvényt az ÁNTSZ fellebbezése miatt. Az elöljáró szerint azonban már tavasszal sor kerülhet a bontásra, a nyáron pedig jöhet az építkezés.

Ha az új arénát még nem is, a csapatot már építik a vezetők. A kedd délelőtti eseményen a nagyközönség számára is bemutatták a 12-szeres magyar válogatott Csizmadia Csabát, a Crewe Alexandrától érkező Anthony Eldinget és Sam Stockleyt. Berki Krisztián elmondta, ezzel még nem ért véget az erősítés. A szurkolókat talán leginkább foglalkoztató Filkor Attila esetében elhangzott, a felek mindenben megegyeztek, ám az Internazionale kért egy másfél hetes türelmi időt, hátha befut egy jobb ajánlat a középpályásért. 

A legutóbb a Honvédban szereplő Hrepka Ádám és az angol Lincoln City alkalmazásában álló Kovács János esetében folynak a tárgyalások. Ahogy a máltai André Schembri is jó benyomást tett a szakmai vezetésre, így az ő ügyében is előrelépés várható. A debreceni Oláh Lóránt esete annyiban más, hogy a támadót végleg le szeretné igazolni a Fradi, így hosszabb ideig tart majd a procedúra. 

Kérdés, az új játékosok bemutatkozását látja-e majd a sokezres tábor? Amint azt Csiki Zoltán, a kilencedik kerületiek egyik biztonsági igazgatója elmondta, a jogszabályi környezet megváltozott, amely a rendőrség számára nagyobb teret és felelősséget ad. Magyarán, a hatóságok dönthetnek arról - akár a mérkőzés közben is - hogy zártkapus legyen-e egy adott meccs, avagy sem.

A futballistáknak viszont illik a játékkal foglalkozniuk, amelyre Máltán biztosan meg lesz a lehetőségük. Az ottani kormány ugyanis két hétre látja vendégül a patinás csapatot, amely négy felkészülési mérkőzésen is részt vesz a szigetországban. 

Az tehát biztos, a Ferencvárosnál profi háttérmunka folyik. Erre utal az is, hogy újabb tőkeerős szponzort sikerült a klub mellé állítani. A Fradit tulajdonló Kevin McCabe-bel már korábban is kapcsolatban álló Capita Symonds infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozik, így elsősorban a stadionépítés kapcsán nyújt majd szakmai segítséget az egyesületnek. 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu