Féltucat gólt lőtt az ETO a Diósgyőrnek

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 20. 21:14
Fölényes, 6-0-s győzelmet aratott a Győri ETO FC együttese a Diósgyőr ellen a labdarúgó NB I 8. fordulójában. Már az első félidőben eldöntötték a győriek a rendkívül gyenge napot kifogó DVTK elleni találkozót, amelyen Kovács I Zoltán és Bajzát Péter is kétszer-kétszer volt eredményes.


LABDARÚGÓ NB I, 8. FORDULÓ:
GYŐRI ETO FC – DIÓSGYŐR 6-0 (4-0)
Győr, 2000 néző. Vezette: Kassai Viktor (Berettyán Péter, L. Tóth Lajos)
GYŐR: Sztevanovics – Tokody , Stark, Supics, Völgyi – Böőr (Pákolicz, 61.), Bank, Józsi (Eugene, 79.), Koltai – Kovács I Z. (Brnovics, 53.), Bajzát. Vezetőedző: Egervári Sándor
DVTK: Köteles – Búrány, Kamber, Milicic, Trbovics (Szélpál 46.) – Pintér Z., Lakatos, Tchana (Ahodikpe, 46.), Stanic, Homma - Tóth M. (Szabó V., 62.). Vezetőedző: Vágó Attila
Gólszerző: Stark (11., 11-esből), Kovács I Z. (20., 45.), Bajzát (44., 55.) , Völgyi (50.)
Sárga lap: Tokody (69.) ill. Stanic (29.), Milicic (57.)

 

A kezdősípszó előtt a győri bemondó Bajzát Pétert köszöntötte, aki az előző fordulóban az MTK ellen lépett kétszázadik alkalommal pályára az NB I mezőnyében.

 

Az első tíz percben kiegyenlített játékot láthattak a nézők, mindkét együttes előtt adódtak kisebb helyzetek, ám egyikből sem tudták komolyabban veszélyeztetni az ellenfél kapuját.

 

Ezt követően kissé váratlanul, de megszerezte a vezetést a hazai együttes. Szép jobb oldali akciót követően Böőr lőtt tíz méterről kapura, ám a labdába Stanic kézzel ért bele, s ezért Kassai játékvezető jogosan büntetőt ítélt a hazaiaknak. A labda mögé Stark Péter állt, aki nagy erővel a kapu közepébe bombázta a labdát (1-0).

 

A vezető találat után továbbra is az ETO rohamozta a vendégek kapuját, s a mérkőzés 20. percében már kétgólosra növelte az előnyét egy tetszetős akciót követően. Koltai ugratta ki remek ütemben a védők között befutó Bajzátot, aki egyedül vezethette a labdát Köteles kapujára, majd önzetlenül a mellette futó Kovács I Zoltánhoz passzolt, aki négy méterről az üres kapu lőtt (2-0).

 

Az újabb hazai gól után nagyon megzavarodtak a vendégek, s csak a szerencsének köszönhették, hogy Stark és Böőr lövése után nem kaptak ismét gólt.

 

A félidő közepe után feljavult a vendégegyüttes játéka is, tegyük hozzá, hogy volt honnan, ám továbbra is az ETO irányította a mérkőzést és rendre könnyedén játszották át a diósgyőriek középpályáját.

 

Az első félidő vége felé már mindenki a szünetet jelző sípszóra várt, ám a hazaiak játékosai úgy gondolták, hogy gyorsan lőnek még két gólt a diósgyőrieknek.

 

Először Böőr hozta ziccerbe Bajzátot, aki könnyedén gurított a vendégek kapujába (3-0), majd ismét a győriek középpályásától jött a labda, amit Kovács I Zoltán köszönt meg és higgadtan lőtt a hálóba (4-0).

 

Fordulás után minden ott folytatódott, ahol az első félidő befejeződött. A jóval jobban játszó ETO akkor vezethetett támadást, amikor csak akart és Koltai beadása után Völgyi révén már öt góllal vezettek a házigazdák (5-0).

 

Nem egészen öt perccel később tovább folytatódott a „győri fieszta”, a "diósgyőri rémálom". Ismét Böőr Zoltán villant a jobb oldalon és passzolt Bajzáthoz, aki nyolc méterről lőtt laposan a kapu jobb oldalába (6-0).

 

A győriek középpályása ugyan nem szerzett gólt, de a vendégek képtelenek voltak tartani őt, emellett pedig három gólpasszal is hozzásegítette csapatát a győzelemhez.

 

A második félidőben már csak az volt a kérdés, hogy szerez-e újabb találatot a Győr, ám a legnagyobb helyzetekben is a társakat akarták nagyobb ziccerbe hozni, így maradt a hatgólos különbség. A hazaiak megérdemelten győztek ilyen arányban is a rendkívül indiszponált Diósgyőr ellen.

 


EDZŐSZEMMEL:
Egervári Sándor: - Örülök, hogy ilyen jól játszottunk és ilyen nagy arányú győzelmet arattunk. Helyenként tetszetősen futballoztunk, amit a játékosok és a szurkolók is nagyon élveztek ezen az estén.
Vágó Attila: - Gyenge produkció, sok egyéni hibával. Ezeket pedig a Győr kihasználta és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

 

 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu