„Evra többet ne lehessen válogatott!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 2. 16:38
Miközben a futballvilág a világbajnokság negyeddöntőire összpontosít, Franciaországban még mindig a dicstelen szereplést próbálják megemészteni. Erre valószínűleg még jó darabig várni kell, de biztos, hogy Lilian Thuram szavai kiverik majd néhány játékosnál a biztosítékot. Az nyilvánvaló, Patrice Evra nem hívja meg vacsorázni a közeljövőben a világ- és Európa-bajnok legendát...


Pénteken ugyan hivatalosan is kinevezték az új szövetségi kapitányt, de Laurent Blanc „trónra lépése” eltörpül az ex-Juventus védő nyilatkozata mellett.

„Azt kérem, hogy a játékosokat súlyosan büntessék meg, Patrice Evra pedig már soha többet ne léphessen pályára a válogatottban” – jelentette ki Thuram.

Nem volt olyan rég, így jól emlékezhetünk arra, hogy milyen leégést produkált a 2006-ban még döntős francia nemzeti tizenegy. Raymond Domenech szövetségi kapitány olyannyira eltávolodott a keret tagjaitól, hogy a játékosok a Mexikótól elszenvedett vereség után bojkottálták az egyik edzést. Na, ez bőszítette fel Thuramot.

„Felelőséggel tartozol, ha te vagy Franciaország csapatkapitánya. Tisztelned kell a magadon viselt mezt” – utalt a legenda Evrára.

A francia parlament illetékes bizottsága a hét közepén hallgatta meg a távozó Domenech-t, aki elsősorban a sajtót okolta a kudarcért. A tréner saját magára nem tett terhelő vallomást, vagyis azt sugallta, ő bizony jól végezte a munkáját, csak a fránya közvélemény miatt nem sikerült egy pontnál többet szerezni Dél-Afrikában…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu