Erwin Koeman: Kezdetnek nem is rossz!

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 6. 23:50
„A fő pozitívum az, hogy nem kaptunk gólt. Ugyanakkor lőhettünk is volna, az első félidőben három-négy komoly gólhelyzetet is kihasználatlanul hagytunk” – nyilatkozta Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a dánok elleni gólnélküli döntetlent hozó világbajnoki selejtezőt követő sajtótájékoztatón.


Fotó: Reuters/Balogh László

 

A hét folyamán Erwin Koeman és Morten Olsen is lépten-nyomon azt hangoztatta, hogy a szombati vb-selejtezőn az egyetlen elfogadható eredmény a győzelem, a három pont megszerzése. Ehhez képest utólag mindkét kapitány pozitív élményként tekint a pontosztozkodásra.

 

„A felkészülési mérkőzéseken mindig kaptunk gólt, örömteli, hogy az első tétmeccsen érintetlen maradt a hálónk – emelte ki Koeman. - Amiatt viszont hiányérzetem van, hogy mi sem tudtunk betalálni. Az első félidőben volt legalább három-négy komoly gólhelyzetünk, közte egy óriási ziccer, és egyiket sem tudtuk kihasználni. De összességében ez kezdtenek nem is rossz!”

 

„Huszti Szabolcs teljesítményével annak ellenére is elégedett vagyok, hogy kihagyta a meccs legnagyobb helyzetét, hiszen rendkívül aktív volt, rengeteget volt játékban, hasznos láncszemnek bizonyult. Ugyanakkor a lefújás után megmondtam neki az öltözőben, hogy ekkora helyzetet ilyen szinten nem lehet elpuskázni. Nincs mese, be kell rúgni.”

 

„Husztinak az első félidőben az volt a feladta, hogy megakadályozza Daniel Agger előretöréseit, és azt se engedje, hogy felhozza a labdát. Ez azt a célt szolgálta, hogy hátul a dánoknál minél többet legyen játékban Martin Laursen."

„Be is jött ez a húzás, Laursent többször is zavarba lehetett hozni. A második játékrészben arra kértem Szabolcsot, hogy a védősor és a középpálya között kérje el a labdát, és segítse minél többet a támadójátékot a szélről.”

 

A németalföldi szakember elhárította a túlzottan defenzív játékra vonatkozó kérdéseket, mondván, nem egy, hanem három csatárral szerepelt a válogatott. Válaszát azzal magyarázta, hogy Husztin kívül tulajdonképpen Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs is támadóként szerepelt.

 

„Dzsudzsák cseréjéről annyit, hogy nagyon korán sárga lapot kapott, nem kockáztattam meg, hogy a luxemburgi játékvezető kiállítja-e vagy sem. Balázsnak jóval többet kell befutnia labda nélkül az üres területekre, ha ezt megtanulja, akkor igazán jó játékos válhat belőle. És sokkal hasznosabb tagja lehet a válogatottnak.”

 

Arra a felvetésre, miszerint Bodnár László személyében miért egy jobbhátvéd szerepelt a védelem bal oldalán, amikor ballábas védő is szerepel a keretben, a kapitány a következőképpen reagált.

„Lássuk be, Lőw Zsolt gyorsasága ide most kevés lett volna. Dennis Rommedahl állandó futóversenyre kényszeríti az őrzőjét, ez a szerepkör sokkal inkább illett Bodnárhoz.”

 

„A portugálok a favoritok a csoportban, ez nem is kétséges, ha a svédekkel és a dánokkal az utolsó pillanatig versenyben tudunk maradni a még szintén továbbjutást érő második helyért, azt sikerként könyvelem el” – nyomatékosította a Erwin Koeman.

 

„A legfontosabb cél az, hogy Magyarország nehéz ellenfél legyen mindenki számára. Ez nem lesz másként jövő szerdán sem Stockholmban. A svédek botlottak Albániában, az idegenbeli döntetlen után otthon kettőzött erővel küzdenek majd ellenünk."

 

 

 

 

MORTEN OLSEN: AZ EGY PONT SEM KUDARC!
„A labdanélküli futást hiányoltam leginkább. Több mozgás kellett volna ahhoz, hogy eredményes legyen a támadófutballunk – hangsúlyozta Morten Olsen dán szakvezető a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. - Az első félidőben sem beszélhettünk közönségszórakoztató játékról, a másodikban aztán meg pláne. A szünet után az iram és a színvonal is visszaesett. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ellenfelünk az új kapitánnyal, Erwin Koemannal a nulláról kezdett újra mindent. És amint azt láthattuk, ilyen rövid idő alatt is rengeteget fejlődtek. Nem nevezném kudarcnak a döntetlent, a mérkőzés képe alapján abszolút reális eredmény született. Győzni jöttünk, de az egy ponttal sem lehetünk elégedetlenek. Taktikailag és technikailag képzett játékosok alkotják a magyar válogatottat, amely ráadásul lelkesen küzdött-hajtott.”
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu