Érik a BL egyik nagy meglepetése

Szerző: SHLétrehozva: 2011. november 22. 16:48
Ki gondolta volna, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 5. fordulóját beharangozó anyaga az APOEL Nikózia esetleges világra-, de legalábbis Európára szóló bravúr küszöbéhez érkezett. Amennyiben a ciprusi bajnok Szentpéterváron is nyer, biztosan továbbjut. Hja, és a Sahtar a Portót fogadja.


BL, G-CSOPORT, 5. FORDULÓ:
ZENIT SZENTPÉTERVÁR-APOEL NIKÓZIA szerda, 18.00  
Huszti Szabolcs és a Zenit nehéz helyzetben van. Az oroszoknak azonban nem a legutóbbi Európa-liga-győztes Porto, netán az utolsó UEFA-kupa-kiírásban nyertes Sahtar miatt kell cidriznie.
Az APOEL látogat Szentpétervárra. Ki? Nos, jó lesz megtanulni ezt a nevet, amely a 2009-2010-es szezonban egyszer már tiszteletét tette a sorozatban, akkor viszont csoportutolsóként kiesett a Chelsea, a Porto és az Atlético Madrid mögött.
Két szezonnal később azonban alaposan változott a helyzet, az utolsókból elsők lettek, legalábbis négy forduló után. Győzelem odahaza a Zenit és a Porto ellen, döntetlen Portugáliában és Ukrajnában. Nem rossz eredménysor, az biztos.
Ha a sors megismétli önmagát, azaz nyernek a ciprusiak, a Bajnokok Ligája egyik legnagyobb szenzációját hajtják végre azzal, hogy a legjobb tizenhat együttes közé jutnak a kontinensen. Még egy döntetlen is belefér, ha nem nyer a Porto Donyeckben.
Ha az oroszok győznek, akkor 50. európai sikerüket könyvelhetik el, nem mellesleg a többieknek is megnyitják a remény útját. AZ APOEL kemény dió lesz, legutóbbi öt idegenbeli meccséből csupán egyszer kapott ki. 
Az utolsó körben APOEL Sahtar és Porto-Zenit meccseket rendeznek.
Sahtar Doneck-FC Porto szerda, 20.45
Hihetetlen, de ez a párharc az, amelyről kis túlzással senki sem beszél a csoportban. A futottak még kategória két képviselője szerencsés esetben kiléphet a skatulyából, attól függ, az eredmények miként alakulnak majd. 
A portóiak nagyon készülnek, ezt bizonyítja, hogy a hétvégén 3-0-ra verte agyon őket a Portugál Kupában a "neves" Académica... 
A csoport állása:
1. APOEL Nikózia 4 2 2 0 6-4 2 8
2. Zenit Szentpétervár 4 2 1 1 7-5 2 7
3. FC Porto 4 1 1 2 5-7 -2 4
4. Sahtar Donyeck 4 0 2 2 4-6 -2 2

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu