Előnnyel utazik északra a hősies Fradi

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 14. 20:51
Noha csupán 2-1-re győzte le a Ferencváros a norvég Aalesundot az Európa-liga 2. selejtezőkörének első összecsapásán, a látottak némiképp megnyugtathatják a zöld-fehérek és a magyar futball híveit. A magyar bronzérmes hátrányból fordított úgy, hogy végig uralta a meccset és összességében esélyt sem adott az északi riválisnak. Oláh Lóránt és Abdi góljai pedig élményszámba mentek. Visszavágó egy hét múlva fenn, északon, műfüvön.


EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS:
FERENCVÁROS-AALESUND (norvég)  2-1 (1-1)
Budapest, Albert Flórián Stadion, 8000 néző, vezette: Marius Avram (román).

FTC: Ranilovic - Fülöp, Grúz, Otten, Junior - Jovanovics, Józsi (Morales, 65.), Maróti, Andrezinho - Abdi (Rósa, 78.), Oláh (Félix, 65.). Szakmai igazgató: Prukner László.
Kispad: Jova, Balog Z., Csizmadia, Rodenbücher, Rósa D., Félix, Morales.

AALESUND:
Grytebust - Arnefjord, Jaager, Parr (Jalasto, 67.), Skagestad (Olsen, 74.) - Tollas, Barrantes, Morrison, Ulvestad - Okoronkwo (Myklebust, 62.), Sellin. Vezetőedző: Kent Bergersen.
Kispad: Sandqvist, Jalasto, Fuhre, C. Myklebust, S. Olsen, Flötre.
Gólszerző: Oláh (37.), Abdi (56.), ill. Okoronkwo (26.)
Sárga lap: Jovanovics (13.), Grúz (58.), ill. Jaager (66.), Myklebust (70.)
Rekkenő hőségben, reményekkel telve várta a Ferencváros a kissé ismeretlen Aalesundot, amely az előző kanyarban a walesi Neath csapatát ejtette ki kettős győzelemmel, 8-2-es összesítéssel.

Nemzetközi szinten a kettős siker megsüvegelendő, de így járt az Ulisses is a Fradival - nem véletlen, a felek 50-50 százalékos továbbjutási esélyekről beszéltek.

Aztán ahogy teltek a percek egyre világosabbá vált, hogy a Ferencváros e pillanatban jobb a melegtől láthatóan belassult ellenfélnél.

A magyar bronzérmes rég nem látott megoldásokkal, akciókkal szórakoztatta az Albert Stadionba kilátogató nyolcezer embert.

A hangulat is a régi idők focijára emlékeztetett, zengett-zúgott a Hajrá, Fradi, beleremegett a IX. kerület a nagy buzdításba.

Aztán amikor már mindenki elhitte, hogy csak egy csapat van a pályán, jött a hidegzuhany a forróságban. Egy figyelmetlenség után hátrányba került a Fradi.

Egyfajta skizofrén szituáció alakult ki: az FTC sokkal jobban játszott, irányított, veszélyeztetett - elsősorban Jovanovics és Andrezinho volt elemében -, mégis az vetélytárs vezetett. Értelmezhetetlen kettősség uralta a helyzetet.

Szerencsére azonban nem sokáig tartotta magát a vendég. Az üzemzavart Józsi György közreműködésével az ezt megelőzően számos kecsegtető lehetőséget elpepecselő Oláh Lóránt hárította el. Szép egyéni teljesítmények után pihent meg a labda Grytebust kapujában.

Döntetlennel vonult pihenőre a mezőny, mégis vastaps kísérte a zöld-fehéreket a klubházba. Bár az eredményen nem látszott, élvezetes játékkal, sokkal "hangosabban" muzsikált a Fradi.

A második félidőre mindkét egüttes elfáradt, a Ferencváros azonban tartogatott még egy meglepit lelkes szurkolótáborának és a riválisnak.

Liban Abdi akkor akkora gólt rúgott, hogy majdnem kiszakadt a háló szinte ugyanonnan, ahonnan egy perccel azt megelőzően a felső kapufát lőtte szét.

A Fradi egygólos előnyt szerzett, sőt, még gólt is kapott, de a helyzet - bízzunk benne - nem annyira kétségbeejtő. Ha így játszik egy hét múlva is a Prukner-alakulat. 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: 
94. Vége a meccsnek! Előnyből várhatja a visszavágót a Ferencváros egy hét múlva. 2-1!
91. Fülöp csapta rá 25 méterről, középről. A kapus mentett. Majd Félix gurított a hálóba - lesről. Marad a 2-1!
Három perc a ráadás.
85. Félix fordulásból szúrta rá 21 méterről, a kapus védett. Széép!
84. Barrantes vágta centikkel fölé a szabadrúgást 26 méterről, középről.
Kérem szépen: Radanovics góljával a 23. percben vezet a Kecskemét a dúsgzdag Aktobe ellen! 1-0! 
Kicsit alábbhagyott az iram, de ez a nagy meleg miatt talán érthető. Jó lenne még egy magyar gól...
78. Fradi-csere: Rósa be, Abdi le.
74. Aalesund-csere: Olsen be, Skagestad le.
70. Myklebust-sárga. Jovanovics ellen vétett.
Közben Fehérváron sajnos vezet a Tromsö a Paks ellen! 0-1!
67. Aalesund-csere: Jalasto be, Parr le.
66. Jaager-sárga. Andrezinhót rúgta fel.
65. Kettős Fradi-csere: Félix és Morales be, Oláh és Józsi le. 
64. Andrezinho fejelt 10 méterről mellé.
62. Aalesund-csere: Myklebust be, Okoronkwo le.
59. Pfúúú, megúsztuk! Barrantes végezte el a szabadrúgást 22 méterről, középről, laposan a jobb alsót vette célba, de Ranilovic szögletre paskolt.
58. Grúz-sárga. Fellökte Barrantest.
56. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLL!!!!!!! Az előbb beállította az irányzékot, most meg úgy beverte Liban Abdi, hogy majd kiszakadt a háló. Mintegy 19 méterről, balról a hosszú felsőbe. Karneváli hangulat az Üllői úton! Vezet a Fradi! Csodgól! 2-1!
55. Óóóóóóóóó! Abdi csinálta meg a celt a bal oldalon, lerázta emberét, de 14 méterről a felső kapufát találta telibe!!!!
52. Úúúú! Jovanovics lőtt be jobbról laposan egy labdát a kapu elé, de Arnefjord olyan szerencsétlenül ért bele a golyóba, hogy az kis híján a saját kapujába perdült.
Nyolcezren vannak a stadionban.
46. Folytatják! Csere nem volt.
További négy végeredmény:
Iskra-Stal-Varazdin 1-1, Rudar-Austria Wien 0-3, Tauras-ADO Den Haag 2-3, Turku PS-Westerlo 0-1.
45+1. Másodpercre pontosan lefújta a bíró a félidőt. Fura. A Fradi kellemes meglepetés az eredmény ellenére is. 1-1!
Egy perc a hosszabbítás.
Az ember hátán futkos a hideg, őrjöng a publikum, csodálatos a hangulat. Régen játszott ilyen szépen magyar csapat...
40. Úúúúúúúúúúúúúúúú!!!!!!! Játszik a Fradi! Oláh emelt bokából a bal oldalon kilépő Andrezinho elé, aki 10 méterről, futtából alig téveszttette el a célt.
37. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!! Nnnnna, megvaaaaan! Oláh Lóránt kapott szenzációs kiugratást Józsitól a balösszekötő helyén, majd az ex-kaposvári, friss szerzemény 9 méterről, jobbal, elegánsan a bal felsőbe csavart. Micsoda góóól! Pedig azt hittük, Oláh ma nem rúg gólt...1-1!
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy jól játszik a zöld-fehér együttes, a vendégeknek kevés közük van a meccshez - az állás: 0-1.
35. Abdi lőtt 17 méterről, fordulásból kapura két dekázás után, ám a kapus vetődve fogta a kísérletet. 
Játszik, irányít és nyom a Fradi, mégis az ellenfél vezet...
26. GÓL! Ez hihetetlen, vezetnek a norvégok! Balról, a tizenhatos vonalától szállt középre a szabadrúgás, bent Okoronkwo emelkedett a legmagasabbra, majd 6 méterről a léc alá fejelt. Ranilovic lassan reagált, de a védők is ludasak ebben az elkerülhető gólban. Egy helyzetből egy találat. 0-1!
Újabb három végeredmény:
Rad-Olympiakosz Volosz 0-1, KuPS-Gaz Metan 1-0, Flamurtari-Jablonec 0-2.
23 perc 37 másodpercnél a bíró hivatalos ivószünetet rendelt el.
19. Óóóó, te jó ég! Abdi kevergetett a bal oldalon, ám pontos beadását Jovanovics képes volt 6 méterről melléstukkolni. Nem igaz!
A Ferencváros előszeretettel szövögeti akcióit a bal oldalon...
Negyedóra elteltével rögtönzött ivószünetet tartottak a norvégok. 
13. Barrantes lőtt középről, 24 méterről laposan kapura, Ranilovic előrevetődve védett.
13. Jovanovics-sárga. Jaagert tartotta fel.
12. Úúúúú! Abdi ment el a bal oldalon, laposan kapu elé gurított, de Jovanovics az ötös bal csücskétől az egyik bevetődő védőbe belsőzött.
8. Jobb a magyar bronzérmes, az imént Andrezinho osztott ki egy szemtelen kötényt, majd Jovanovics lőtt mellé. 
Eltelt öt perc, a Fradi irányít, nyugodtan járatja a labdát. 
3. Oláh Lóránt előtt suhant el a labda 14 méterre a kaputól, de les.
A hazaiak tiszta zöldben, a vendégek narancssárga felsőben és kék nadrágban futballoznak. Közben egészen szépen megtelt a stadion.
1. A Ferencváros kezdte a kupacsatát!
-----------------------------------------------------
18.58. Felcsendült a Himnusz is, megy a Ria-ria Hungária - jó lesz ez...
18.55. Zeng-zúg a Hajrá, Fradi, érkeznek a csapatok.
Hamarosan kezdünk, a B-közép is melegíti hangszálait...
Három találkozó már véget ért a 40-ből:
Sahtyor Karagandi-St. Patricks 2-1, Rusztavi-Pavlodar 1-1, Slask Wroclaw-Dundee United 1-0.
18.45 A Fradira nagy átlagban 2,2-es oddszot adtak a bukik, a vendégsikerre 3,1-es a szorzó. Érdekes, a fogadóoldalak döntetlent várnak a legkevésbé. 
18.40 "Kingdom of Ferencváros" - hirdeti egy hatalmas molino a B-közép lábánál. Bízzunk benne, valóban királyok lesznek a ferencvárosi futballisták.
18:30 Kisebb eső vágta nyakon a stadionnál gyülekező tömeget, de a frisstő nedűből csak pillanatok jutottak. Tűz a nap, még kora este is harminc fok felett a hőmérő higanyszála. Egy kis szél lengedez csupán.
18:20 A vendéggárda kezdőcsapatában kapott helyet a korábban a Fradiban is megfordult Jason Morrison.
18.00 Egyelőre nem árasztották el a szurkolók a metrót, előzetes számítások szerint mintegy 8000 drukkert várnak az Üllői útra. Norvégiából ötvenen érkeznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
18 meccs az El-ből! - fogadási blog
Ha nem is sokat, de markolt alkalmi jósunk a szerdai Bajnokok Ligája-napon, jóllehet a Videoton neki is szomorúságot okozott. Szurkolóként és tippmesterként is csalódást jelentett az a 0-2, egy nyerhető meccsen omlott össze a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
El: újra nyert és továbbjutott az FTC
A hazai 3-0 után Jerevánban 2-0-ra diadalmaskodott a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján, így a legutóbbi magyar bronzérmes kettős győzelemmel került be a második kanyarba. Az első...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu