„Ellopta” a Braga repülőjét a Barcelona!

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 1. 16:58
Aki látta felszállni a Barcelona koppenhágai gépét, az első blikkre aligha hitt a szemének: a repülő oldalán a Sporting Clube de Braga felirat díszelgett. A katalánok elnöke menten a szívéhez kapott, de abban bízhat, hogy ezzel véget is ért a kellemetlen meglepetések sora.


A Barcelona kedden matematikailag is bebiztosíthatja helyét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, ám ehhez nyernie kell a Köbenhavn vendégeként, és döntetlennek születnie a csoport másik találkozóján.

Erre minden esély megvan, főleg úgy, hogy a sérülések elkerülik a katalánokat, csupán a kulcsembernek nem igazán nevezhető Jeffrén kiesése, illetve Pinto kapus eltiltása miatt ráncolhatja a szemöldökét Guardiola mester.

És talán némileg amiatt, hogy a Barcelona koppenhágai gépének oldalán a Sporting Clube de Braga felirat volt olvasható. Az ok: a csapatot szállító cég lezserül figyelmen kívül hagyta a megrendelő személyét, és azt a gépet sózta rá a katalánokra, amelyet a portugál ezüstérmesnek szokott kikölcsönözni.

A Barca elnöke, Sandro Rosell állítólag igencsak nehezményezte az udvariatlan gesztust, ám nagy duzzogva ő is felkászálódott a fedélzetre, bízva a gólzáporos győzelemben.

A sportigazgató, Andoni Zubizarreta ugyanakkor szoros mérkőzést vár, és úgy véli, az első mérkőzésen két Lionel Messi-góllal kicsikart siker óvatosságra kell hogy intse csapatát.

A dánok rendkívül szervezetten futballoztak a Nou Campban, kiváló játékerőt képviselnek, és ne felejtsük: az egész stadion velük lesz. Nem szabad nagy mellénnyel kimennünk a pályára, de nem hiszem, hogy ez a veszély fenyegetne minket” – nyilatkozta a koppenhágai földet érés után, még a reptéren Zubizarreta.

Az „egész stadion ellenünk lesz” kitétel közelítőleg helytálló, hiszen a hírek szerint mindössze kétszáz Barcelona-drukker váltott jegyet a Parken-stadionba, márpedig a 38 ezres szurkolósereg hangorkánjában alighanem elvész majd a buzdításuk.

A lelátói támogatás azonban önmagában nem bizonyulhat elegendőnek a 2009-es BL-győztes ellen, amelynek dán csapatok elleni mérlegében csak nagyítóval lehet találni hibát: a hét mérkőzésből mindössze egy találkozót engedett döntetlenre, a bravúrt az Aarhus hajtotta végre az 1988-89-es KEK-kiírásban.

A Köbenhavn ráadásul sohasem győzött le spanyol riválist hazai pályán, két vereség mellett mindössze egy Betis elleni ikszet tud felmutatni. Az aktuális BL-formája ellenben kiváló, a Rubin Kazany és a Panathinaikosz legyőzését követően a Barcát annak otthonában szorongatta meg, és csak Leo Messi zsenialitásának tudható be, hogy a pontszerzés álom maradt.

AKI VESZÍT, LEHÚZHATJA A ROLÓT
A kvartett másik meccsén a csoportutolsó, mindössze egy ponttal árválkodó Panathinaikosz pozitív hangulatban utazhatott el Tatárföldre, hiszen a hétvégén hátrányból fordítva behúzta a görög bajnokság legnagyobb rangadóját az Olympiakosz ellen. A nyerőember Djibril Cissé volt, aki akcióból és tizenegyesből is bevette a pireusziak hálóját. A Rubin elleni hazai meccsen azonban ő is adós maradt a góllal, amelyből akár egyetlen is dönthet a Centralnij-stadionban. A tét nem kicsi: aki kikap, az lényegében már csak az Európa-ligás harmadik helyért lehet harcban.
A KEDDI BL-JÁTÉKNAP PÁROSÍTÁSA:
A-csoport:
Tottenham-Inter
Werder-Twente
B-csoport:
Benfica-Lyon
Hapoel Tel-Aviv - Schalke 04
C-csoport:
Bursaspor-Manchester United
Valencia-Rangers
D-csoport:
Rubin Kazany-Panathinaikosz, 18:30
Köbenhavn-Barcelona

A Rubin Kazany-Panathinaikosz meccs kivételével valamennyi találkozó 20:45-kor kezdődik.
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A United idegenben érzi otthon magát
Bár hazai pályán csak szerény 1-0-s győzelemre volt képes a Bursaspor ellen a Manchester United a Bajnokok Ligájában, a szurkolóknak, úgy tűnik, felesleges aggódniuk, az együttes ugyanis lényegesen jobban teljesít az Old...
Tovább a teljes cikkhez »

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Internazionale 3 2 1 0 10 5 5 7
2. Tottenham Hotspur 3 1 1 1 9 7 2 4
3. Werder Bremen 3 0 2 1 3 7 −4 2
4. Twente 3 0 2 1 4 7 −3 2
A B-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Lyon 3 3 0 0 6 1 5 9
2. Schalke 04 3 2 0 1 5 2 3 6
3. Benfica 3 1 0 2 2 4 −2 3
4. Hapoel Tel-Aviv 3 0 0 3 2 8 −6 0
A C-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Manchester United 3 2 1 0 2 0 2 7
2. Rangers 3 1 2 0 2 1 1 5
3. Valencia 3 1 1 1 5 2 3 4
4. Bursaspor 3 0 0 3 0 6 −6 0
A D-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Barcelona 3 2 1 0 8 2 6 7
2. Köbenhavn 3 2 0 1 3 2 1 6
3. Rubin Kazany 3 0 2 1 1 2 −1 2
4. Panathinaikosz 3 0 1 2 1 7 −6 1

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu