A United idegenben érzi otthon magát

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 1. 18:44
Bár hazai pályán csak szerény 1-0-s győzelemre volt képes a Bursaspor ellen a Manchester United a Bajnokok Ligájában, a szurkolóknak, úgy tűnik, felesleges aggódniuk, az együttes ugyanis lényegesen jobban teljesít az Old Traffordtól távol. A C-csoportban a török bajnok és listavezető vezetőedzője előre mentegetőzik, nem csoda: annak a csapatnak kellene berúgniuk első góljukat a sorozatban, amely hálója még érintetlen az ősszel a BL-ben.


„Megérkeztünk a Yenisehir repülőtérre, a semmi közepére. Sehol egy másik gép, csak zöld mezők és magas hegyek körülöttünk" – olvasható az angolok honlapján blogoló Gemma Thompson beszámolója a bursai (Törökország 4. legnagyobb városa) hétfő délutáni landolásról. 

Arról az utazásról, amelyen Wayne Rooney, Ryan Giggs, Michael Owen, Rio Ferdinand, Jonny Evans, Gary Neville, Federico Macheda és a hosszú időre kidőlt Antonio Valencia sem vehetett részt. Helyet kapott viszont a 20 fős keretben a norvég Magnus Eikrem, az új hős, Javier Hernández és Bébé is.

Azt mondják, a kis-ázsiai országban vendégszerepelni mindig duplán nehéz a félelmetes hangulat miatt. A bursai Atatürk-stadion ugyan csak 25 ezer férőhelyes, de a Unitednek valószínűleg az isztambuli 76 ezres arénában sem lenne gond pályára lépni: félelmetes idegenbeli rekorddal rendelkezik.

A Vörös Ördögök az Old Traffordtól távol a BL-ben legutóbbi nyolc meccsükből hetet megnyertek (a Bayern otthonában kaptak ki 2010 tavaszán), az utolsó 18 meccsükből is csak a münchenin hagyták el vesztesen a pályát. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a United az idei sorozatban gólt sem kapott, akkor látszik igazán, hogy fel van adva a lecke a Bursaspornak.

„Törökországban hirtelen jutottunk fel a csúcsra és egy csapásra a Bajnokok Ligájában találtuk magunkat, ahol lényegesen jobb csapatokkal kell felvennünk a versenyt" – adott magyarázatot Ertugrul Saglam vezetőedző arra, miért állnak három vereséggel és, egyedül az egész mezőnyben, lőtt gól nélkül három kör után.

„A Valencia ellen beragadtunk a rajtnál, majd lényegesen jobban játszottunk a Rangers otthonában, utána pedig helytálltunk az Old Traffordon. Egy keddi győzelem mindenképp arany betűkkel íródna be a török futball történetébe" – tette hozzá a 41 éves szakember, akinek vezetésével tavaly 26 év után először nem isztambuli klub kezébe került a bajnoki trófea.

A transfermarkt.de által 54 millió euróra becsült játékosállománnyal rendelkező hazaiak (a United futballistái 370 millió érnek) a hétvégén a Fenerbahce elleni 1-1-es döntetlennel melegítettek az összecsapásra, amelyen valószínűleg teljes kerettel lépnek pályára, hiszen pénteken edzésbe állt az Ali Tandogan, Milan Sztyepanov és Federico Insúa alkotta hármas.

Amennyiben az angolok nyernek, 10 pontjukkal fél lábbal már a következő körben érezhetnék magukat, a Bursaspor reálisan csak győzelemmel tarhatja életben továbbjutási esélyeit.

KI-KI-MECCS A MESTALLÁBAN:
A Rangers fél szemmel már a Valenciát figyelhette a hétvégén, hiszen csorba esett a makulátlan bajnoki mérlegen: az Iverness ellen, ráadásul az Ibrox Parkban csak 1-1-re futotta. James Beattie és Andy Webster biztosan kihagyja az utazást, Vladímir Weiss és Maurice Edu pályára lépése egyelőre kérdéses. A spanyolok nem muzsikálnak túl jól, legutóbbi öt meccsükből csak egyet nyertek meg és utolsó hét találkozójukon mindössze egyszer úszták meg kapott gól nélkül. Az egyetlen jó hír, hogy Miguel és Joaquín visszatért a hétvégén. A tét inkább a skótok vállát nyomhatja, ahogy Walter Smith menedzser is mondta, csapata sohasem volt hasonló helyzetben, a legjobb 16 kapujában, márpedig egy valenciai győzelemmel karnyújtásnyira lenne a továbbjutás.
A KEDDI BL-JÁTÉKNAP PÁROSÍTÁSA:
A-csoport:
Tottenham-Inter
Werder-Twente
B-csoport:
Benfica-Lyon
Hapoel Tel-Aviv - Schalke 04
C-csoport:
Bursaspor-Manchester United
Valencia-Rangers
D-csoport:
Rubin Kazany-Panathinaikosz, 18:30
Köbenhavn-Barcelona

A Rubin Kazany-Panathinaikosz meccs kivételével valamennyi találkozó 20:45-kor kezdődik.
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
„Ellopta” a Braga repülőjét a Barcelona!
Aki látta felszállni a Barcelona koppenhágai gépét, az első blikkre aligha hitt a szemének: a repülő oldalán a Sporting Clube de Braga felirat díszelgett. A katalánok elnöke menten a szívéhez kapott, de abban bízhat, hogy ezzel...
Tovább a teljes cikkhez »

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Internazionale 3 2 1 0 10 5 5 7
2. Tottenham Hotspur 3 1 1 1 9 7 2 4
3. Werder Bremen 3 0 2 1 3 7 −4 2
4. Twente 3 0 2 1 4 7 −3 2
A B-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Lyon 3 3 0 0 6 1 5 9
2. Schalke 04 3 2 0 1 5 2 3 6
3. Benfica 3 1 0 2 2 4 −2 3
4. Hapoel Tel-Aviv 3 0 0 3 2 8 −6 0
A C-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Manchester United 3 2 1 0 2 0 2 7
2. Rangers 3 1 2 0 2 1 1 5
3. Valencia 3 1 1 1 5 2 3 4
4. Bursaspor 3 0 0 3 0 6 −6 0
A D-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Barcelona 3 2 1 0 8 2 6 7
2. Köbenhavn 3 2 0 1 3 2 1 6
3. Rubin Kazany 3 0 2 1 1 2 −1 2
4. Panathinaikosz 3 0 1 2 1 7 −6 1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu